Tofu v paradajkovej omáčke

Osvedčený recept na prípravy jemného tofu vo výbornej sladko-kyslej paradajkovej omáčke.
recept,fotorecept,tofu biele,paradajkový pretlak,Bezmäsité hlavné jedlá,Bezlaktózové
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
bobkový list | 2 ?? | kusy kcal | |
cesnak | 2 11 | strúčiky kcal | |
cibuľa | 1 ?? | kus kcal | |
cukor kryštálový | 1 61 | polievková lyžica kcal | |
korenie biele mleté | ¼ 4 | čajovej lyžičky kcal | |
múka hladká | 1.5 79 | polievkovej lyžice kcal | |
ocot | 1 7 | polievková lyžica kcal | |
olej slnečnicový | 3 405 | polievkové lyžice kcal | |
paradajkový pretlak | 250 170 | mililitrov kcal | |
paradajky | 2 ?? | kusy kcal | |
soľ | ½ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
tofu biele | 720 605 | gramov kcal | |
voda | 2 0 | decilitre kcal | |
šampiňóny | 150 24 | gramov kcal |
Recept

2.
olej slnečnicový 3 polievkové lyžice • cibuľa 1 kus • cesnak 2 strúčiky
Na oleji osmažíme nakrájanú cibuľu a cesnak.

3.
paradajky 2 kusy • soľ ½ čajovej lyžičky • korenie biele mleté ¼ čajovej lyžičky • bobkový list 2 kusy
Pridáme nakrájané rajčiny, soľ a korenie.


5.
paradajkový pretlak 250 mililitrov • ocot 1 polievková lyžica • cukor kryštálový 1 polievková lyžica
Pridáme paradajkový pretlak, ocot a cukor.

6.
múka hladká 1.5 polievkovej lyžice • voda 2 decilitre
V miske si pripravíme na zahustenie omáčky múku, do ktorej postupne vmiešame metličkou vodu. Zmes múky a vody za stáleho miešania pomaly prilejeme do hrnca.

7.
Varíme na miernom ohreve približne 20 minút, kým omáčka trochu zhustne.

Dobrú chuť!