svetvomne.sk

Tofu v paradajkovej omáčke

    

Osvedčený recept na prípravy jemného tofu vo výbornej sladko-kyslej paradajkovej omáčke.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
bobkový list2kusy
cesnak2strúčiky
cibuľa1kus
cukor kryštálový1polievková lyžica
korenie biele mleté¼čajovej lyžičky
múka hladká1.5polievkovej lyžice
ocot1polievková lyžica
olej slnečnicový3polievkové lyžice
paradajkový pretlak250mililitrov
paradajky2kusy
soľ½čajovej lyžičky
tofu biele720gramov
voda2decilitre
šampiňóny150gramov

1. 

tofu biele 720 gramov

Tofu nakrájame na kocky a mierne opražíme z každej strany.

2. 

olej slnečnicový 3 polievkové lyžice  cibuľa 1 kus  cesnak 2 strúčiky

Na oleji osmažíme nakrájanú cibuľu a cesnak.

3. 

paradajky 2 kusy  soľ ½ čajovej lyžičky  korenie biele mleté ¼ čajovej lyžičky  bobkový list 2 kusy

Pridáme nakrájané rajčiny, soľ a korenie.

4. 

šampiňóny 150 gramov

Pridáme na štvrťky prekrojené šampiňóny, trochu vody a chvíľu podusíme.

5. 

paradajkový pretlak 250 mililitrov  ocot 1 polievková lyžica  cukor kryštálový 1 polievková lyžica

Pridáme paradajkový pretlak, ocot a cukor.

6. 

múka hladká 1.5 polievkovej lyžice  voda 2 decilitre

V miske si pripravíme na zahustenie omáčky múku, do ktorej postupne vmiešame metličkou vodu. Zmes múky a vody za stáleho miešania pomaly prilejeme do hrnca.

7. 

Varíme na miernom ohreve približne 20 minút, kým omáčka trochu zhustne.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť