svetvomne.sk

Tofu v paradajkovej omáčke

Tofu v paradajkovej omáčke

    

Osvedčený recept na prípravy jemného tofu vo výbornej sladko-kyslej paradajkovej omáčke.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

 

 

1. 

tofu biele 720 gramov

Tofu nakrájame na kocky a mierne opražíme z každej strany.

2. 

olej slnečnicový 3 polievkové lyžice  cibuľa 1 kus  cesnak 2 strúčiky

Na oleji osmažíme nakrájanú cibuľu a cesnak.

3. 

paradajky 2 kusy  soľ ½ čajovej lyžičky  korenie biele mleté ¼ čajovej lyžičky  bobkový list 2 kusy

Pridáme nakrájané rajčiny, soľ a korenie.

4. 

šampiňóny 150 gramov

Pridáme na štvrťky prekrojené šampiňóny, trochu vody a chvíľu podusíme.

5. 

paradajkový pretlak 250 mililitrov  ocot 1 polievková lyžica  cukor kryštálový 1 polievková lyžica

Pridáme paradajkový pretlak, ocot a cukor.

6. 

múka hladká 1.5 polievkovej lyžice  voda 2 decilitre

V miske si pripravíme na zahustenie omáčky múku, do ktorej postupne vmiešame metličkou vodu. Zmes múky a vody za stáleho miešania pomaly prilejeme do hrnca.

7. 

Varíme na miernom ohreve približne 20 minút, kým omáčka trochu zhustne.

Dobrú chuť!

bobkový list2kusy
cesnak2strúčiky
cibuľa1kus
cukor kryštálový1polievková lyžica
korenie biele mleté¼čajovej lyžičky
múka hladká1.5polievkovej lyžice
ocot1polievková lyžica
olej slnečnicový3polievkové lyžice
paradajkový pretlak250mililitrov
paradajky2kusy
soľ½čajovej lyžičky
tofu biele720gramov
voda2decilitre
šampiňóny150gramov

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť