Pečené zeleninové guľôčky
Skvelé zeleninové guľôčky podávame s obľúbenou prílohou. Odporúčame pečené zemiaky, tatarskú omáčku,alebo ryžu, zemiakové pyré, strukovinový prívarok...no, máte toho pestro na výber!
recept,fotorecept,hrášok,kaleráb,cibuľa,mrkva,petržlen,Bezmäsité hlavné jedlá,Sezónne recepty
Bezmäsité hlavné jedlá
Kategórie
Bezmäsité hlavné jedlá Sezónne recepty Sezóna - Hrášok Sezóna - Kaleráb Sezóna - Mrkva Sezóna - Cibuľa
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 100 | gramov | |
hrášok | 150 | gramov | |
kaleráb | 200 | gramov | |
korenie kurkuma | 1 | čajová lyžička | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
maslo | 50 | gramov | |
mrkva | 450 | gramov | |
olej repkový | - | ||
petržlen | 50 | gramov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
strúhanka | 100 | gramov | |
vajce slepačie | 1 | kus | |
voda | 4 | polievkové lyžice |
Recept
1.
hrášok 150 gramov • kaleráb 200 gramov • cibuľa 100 gramov • mrkva 450 gramov • petržlen 50 gramov
Zeleninu očistíme, umyjeme...
2.
...a okrem hrášku postrúhame na plátky.
4.
soľ 1 čajová lyžička • korenie kurkuma 1 čajová lyžička • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • voda 4 polievkové lyžice
...pridáme zeleninu, soľ a koreniny. Podlejeme vodou, premiešame a 15-20 minút dusíme do mäkka.
5.
Do zeleniny pridáme hrášok, premiešame a ešte 5 minút podusíme.
6.
Ešte teplú zeleninu preložíme do misy a rozmačkáme. Necháme vychladnúť.
7.
vajce slepačie 1 kus • strúhanka 100 gramov
Do zeleniny pridáme vajce(alebo aj nemusíme pridávať) a trochu strúhanky podľa potreby. Dobre premiešame a necháme odstáť 10 minút.
8.
Plech vyložíme papierom na pečenie a pokvapkáme olejom. Zo zmesi tvoríme guľôčky(ruky si jemne namočíme) a kladieme na plech. Každú vytvorenú guľôčku pregúľame v dlaniach potretých olejom. Pečieme pri teplote 200°C 30 minút.
Dobrú chuť!