RECEPTY

Pečené zeleninové guľôčky

Pečené zeleninové guľôčky

Skvelé zeleninové guľôčky podávame s obľúbenou prílohou. Odporúčame pečené zemiaky, tatarskú omáčku,alebo ryžu, zemiakové pyré, strukovinový prívarok...no, máte toho pestro na výber!

recept,fotorecept,hrášok,kaleráb,cibuľa,mrkva,petržlen,Bezmäsité hlavné jedlá,Sezónne recepty

Bezmäsité hlavné jedlá

Kuchtil

Počet porcií

24

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cibuľa100gramov
hrášok150gramov
kaleráb200gramov
korenie kurkuma1čajová lyžička
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
maslo50gramov
mrkva450gramov
olej repkový-
petržlen50gramov
soľ1čajová lyžička
strúhanka100gramov
vajce slepačie1kus
voda4polievkové lyžice

 

Recept

1. 

hrášok 150 gramov  kaleráb 200 gramov  cibuľa 100 gramov  mrkva 450 gramov  petržlen 50 gramov

Zeleninu očistíme, umyjeme...

2. 

...a okrem hrášku postrúhame na plátky.

3. 

maslo 50 gramov

V hlbokej panvici rozpustíme maslo,...

4. 

soľ 1 čajová lyžička  korenie kurkuma 1 čajová lyžička  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  voda 4 polievkové lyžice

...pridáme zeleninu, soľ a koreniny. Podlejeme vodou, premiešame a 15-20 minút dusíme do mäkka.

5. 

Do zeleniny pridáme hrášok, premiešame a ešte 5 minút podusíme.

6. 

Ešte teplú zeleninu preložíme do misy a rozmačkáme. Necháme vychladnúť.

7. 

vajce slepačie 1 kus  strúhanka 100 gramov

Do zeleniny pridáme vajce(alebo aj nemusíme pridávať) a trochu strúhanky podľa potreby. Dobre premiešame a necháme odstáť 10 minút.

8. 

olej repkový

Plech vyložíme papierom na pečenie a pokvapkáme olejom. Zo zmesi tvoríme guľôčky(ruky si jemne namočíme) a kladieme na plech. Každú vytvorenú guľôčku pregúľame v dlaniach potretých olejom. Pečieme pri teplote 200°C 30 minút.

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť