Pikantné tekvicovo-mrkvové placky

Jednoduchý recept na prípravu chutných placiek zo sezónnej tekvice.
recept,fotorecept,tekvica hokkaido,mrkva,korenie chilli,Bezmäsité hlavné jedlá
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 3 17 | strúčiky kcal | |
chilli pikantná omáčka | 2 30 | polievkové lyžice kcal | |
korenie chilli | 2 29 | čajové lyžičky kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 150 72 | mililitrov kcal | |
mrkva | 250 113 | gramov kcal | |
múka hladká | 3 157 | polievkové lyžice kcal | |
olej repkový | 200 1798 | mililitrov kcal | |
tekvica hokkaido | 700 280 | gramov kcal | |
vajce slepačie | 4 352 | kusy kcal |
Recept
1. Postrúhame tekvicu a mrkvu
tekvica hokkaido 700 gramov • mrkva 250 gramov • cesnak 3 strúčiky • vajce slepačie 2 kusy
Do väčšej misy postrúhame na tenké pásiky tekvicu a mrkvu. Pridáme cesnak a vajcia. Všetko spolu premiešame a osolíme.

2.
mlieko polotučné 1,5% 150 mililitrov • vajce slepačie 2 kusy
V mlieku vyšľaháme vajcia, mlieko prilejeme do tekvicovej zmesi.

3.
korenie chilli 2 čajové lyžičky • múka hladká 3 polievkové lyžice
Do tekvicovej zmesi pridáme čili korenie a múku. Všetko spolu premiešame.

4. Vyprážanie
olej repkový 200 mililitrov • chilli pikantná omáčka 2 polievkové lyžice
Na panvici zahrejeme olej, v rukách vytvárame placky a tie vysmažíme na oleji z oboch strán. Podávame teplé s chilli omáčkou.

Dobrú chuť!