Kapusta pak choi s hubami shiitake
Jednoduchý recept na prípravu čínskej kapusty Pak choi a aromatickými hubami shiitake na cesnaku a zázvore s trochou ustricovej omáčky.
recept,fotorecept,huby shiitake,kapusta pak choi,Bezmäsité hlavné jedlá,Vietnamská kuchyňa,Vegetariánske recepty,Vegánske recepty,Bezlepkové,Bezlaktózové
Bezmäsité hlavné jedlá
Vietnamská kuchyňa
Kategórie
Bezmäsité hlavné jedlá Vietnamská kuchyňa Vegetariánske recepty Vegánske recepty Bezlepkové Bezlaktózové Ázijská kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 3 | strúčiky | |
huby shiitake | 50 | gramov | |
kapusta pak choi | 250 | gramov | |
korenie čierne mleté | ¼ | čajovej lyžičky | |
mrkva | 30 | gramov | |
olej arašidový | 2 | polievkové lyžice | |
soľ | ¼ | čajovej lyžičky | |
ustricová omáčka | 2 | polievkové lyžice | |
voda | 50 | mililitrov | |
zázvor koreň | 10 | gramov |
Recept


3.
olej arašidový 2 polievkové lyžice
Hlboká panvica Wok ø 28 cm
Vo woku orestujeme zázvor s mrkvou na oleji približne 5 minút.


5.
cesnak 3 strúčiky
Očistený cesnak nakrájame na nie veľmi tenké plátky, aby sa rýchlo v panvici nespálil.

6.
korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky • soľ ¼ čajovej lyžičky
Do panvice pridáme huby a cesnak. Okoreníme, osolíme a restujeme ďalších 5 minút.

7.
ustricová omáčka 2 polievkové lyžice • voda 50 mililitrov
Pridáme ustricovú omáčku, trochu vody a premiešame.

8.
kapusta pak choi 250 gramov
Kapustu si pozdĺžne nakrájame a orežeme tvrdé časti. Dobre premyjeme pod tečúcou vodou vo väčšom sitku, aby sme sa zbavili prípadných zrniek piesku a hliny.

9.
Kapustu pridáme do panvice ...

10.
.. a dusíme prikryté 8 až 10 minút.

11.
Servírujeme v miske. Na spodok dáme rezance, alebo ryžu. Stekajúca omáča ich dobre ochutí.

Dobrú chuť!