svetvomne.sk

Kapusta pak choi s hubami shiitake

     

Jednoduchý recept na prípravu čínskej kapusty Pak choi a aromatickými hubami shiitake na cesnaku a zázvore s trochou ustricovej omáčky.

Kuchtil

Počet porcií

1

Čas prípravy

25 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
Cesnak3strúčiky
Huby shiitake50gramov
Kapusta pak choi250gramov
Korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
Mrkva30gramov
Olej arašidový2polievkové lyžice
Soľ¼čajovej lyžičky
Ustricová omáčka2polievkové lyžice
Voda50mililitrov
Zázvor koreň10gramov

1. 

zázvor koreň 10 g

Zázvor ošúpeme a nakrájame na malé hranolčeky.

2. 

mrkva 30 g

Mrkvu očistíme a nakrájame.

3. 

olej arašidový 2 PL

Vo woku orestujeme zázvor s mrkvou na oleji približne 5 minút.

4. 

huby shiitake 50 g

Menšie huby nakrájame na polovice a väčšie na štvrtiny.

5. 

cesnak 3 strúčiky

Očistený cesnak nakrájame na nie veľmi tenké plátky, aby sa rýchlo v panvici nespálil.

6. 

korenie čierne mleté ¼ ČL  soľ ¼ ČL

Do panvice pridáme huby a cesnak. Okoreníme, osolíme a restujeme ďalších 5 minút.

7. 

ustricová omáčka 2 PL  voda 50 ml

Pridáme ustricovú omáčku, trochu vody a premiešame.

8. 

kapusta pak choi 250 g

Kapustu si pozdĺžne nakrájame a orežeme tvrdé časti. Dobre premyjeme pod tečúcou vodou vo väčšom sitku, aby sme sa zbavili prípadných zrniek piesku a hliny.

9. 

Kapustu pridáme do panvice ...

10. 

.. a dusíme prikryté 8 až 10 minút.

11. 

Servírujeme v miske. Na spodok dáme rezance, alebo ryžu. Stekajúca omáča ich dobre ochutí.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť