svetvomne.sk

Kapusta pak choi s hubami shiitake

    

Jednoduchý recept na prípravu čínskej kapusty Pak choi a aromatickými hubami shiitake na cesnaku a zázvore s trochou ustricovej omáčky.

Kuchtil

Počet porcií

1

Čas prípravy

25 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
cesnak3strúčiky
huby shiitake50gramov
kapusta pak choi250gramov
korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
mrkva30gramov
olej arašidový2polievkové lyžice
soľ¼čajovej lyžičky
ustricová omáčka2polievkové lyžice
voda50mililitrov
zázvor koreň10gramov

1. 

zázvor koreň 10 gramov

Zázvor ošúpeme a nakrájame na malé hranolčeky.

2. 

mrkva 30 gramov

Mrkvu očistíme a nakrájame.

3. 

olej arašidový 2 polievkové lyžice

Vo woku orestujeme zázvor s mrkvou na oleji približne 5 minút.

4. 

huby shiitake 50 gramov

Menšie huby nakrájame na polovice a väčšie na štvrtiny.

5. 

cesnak 3 strúčiky

Očistený cesnak nakrájame na nie veľmi tenké plátky, aby sa rýchlo v panvici nespálil.

6. 

korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky  soľ ¼ čajovej lyžičky

Do panvice pridáme huby a cesnak. Okoreníme, osolíme a restujeme ďalších 5 minút.

7. 

ustricová omáčka 2 polievkové lyžice  voda 50 mililitrov

Pridáme ustricovú omáčku, trochu vody a premiešame.

8. 

kapusta pak choi 250 gramov

Kapustu si pozdĺžne nakrájame a orežeme tvrdé časti. Dobre premyjeme pod tečúcou vodou vo väčšom sitku, aby sme sa zbavili prípadných zrniek piesku a hliny.

9. 

Kapustu pridáme do panvice ...

10. 

.. a dusíme prikryté 8 až 10 minút.

11. 

Servírujeme v miske. Na spodok dáme rezance, alebo ryžu. Stekajúca omáča ich dobre ochutí.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť