Zemiaková kaša
Tradičný recept na zemiakovú kašu. Je to vhodná príloha k mnohým jedlám a deti ju majú veľmi radi (pre deti nesolíme).
recept,fotorecept,zemiaky,maslo,mlieko plnotučné 3,5%,Zemiakové prílohy,Jedlá pre deti,Bezlepkové,Sezónne recepty
Zemiakové prílohy
Ingrediencie
Ingrediencie
maslo | 20 | gramov | |
mlieko plnotučné 3,5% | 1 | deciliter | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
voda | - | ||
zemiaky | 1 | kilogram |
Recept

2.
Zemiaky v hrnci zalejeme vlažnou vodou, tak by boli všetky ponorené pod hladinou. Osolíme a varíme do mäkka 15-20 minút od zovretia.

3.
maslo 20 gramov • mlieko plnotučné 3,5% 1 deciliter
Uvarené zemiaky scedíme, pridáme maslo a mlieko.

4.
Všetko spolu roztlačíme na kašu. Niektorí ľudia majú radi ak v kaši zostanú aj neroztlačené kúsky zemiakov.

Dobrú chuť!