svetvomne.sk

Zemiaková kaša

     

Tradičný recept na zemiakovú kašu. Je to vhodná príloha k mnohým jedlám a deti ju majú veľmi radi (pre deti nesolíme).

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
Maslo20gramov
Mlieko plnotučné 3,5%1deciliter
Soľ1čajová lyžička
Voda
Zemiaky1kilogram

1. 

zemiaky 1 kg

Zemiaky umyjeme, ošúpeme a nakrájame.

2. 

voda  soľ 1 ČL

Zemiaky v hrnci zalejeme vlažnou vodou, tak by boli všetky ponorené pod hladinou. Osolíme a varíme do mäkka 15-20 minút od zovretia.

3. 

maslo 20 g  mlieko plnotučné 3,5% 1 dl

Uvarené zemiaky scedíme, pridáme maslo a mlieko.

4. 

Všetko spolu roztlačíme na kašu. Niektorí ľudia majú radi ak v kaši zostanú aj neroztlačené kúsky zemiakov.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť