Hermelínové batôžky
Recpet na hermelín pečený v lístkovom ceste.
recept,fotorecept,cesto lístkové,syr Hermelín,Bezmäsité hlavné jedlá
Bezmäsité hlavné jedlá
Kategórie
Bezmäsité hlavné jedlá ›
Recept
1.
cesto lístkové 400 gramov • syr Hermelín 4 kusy
Lístkové cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske. Syry pozdížne rozkrojíme na polovice, poukladáme na cesto. Podľa počtu syrov porozkrajujeme cesto na štvorce (pre tento recept sme použili 4 syry s hmotnosťou 80g).
3.
Na štvorčeky poukladáme pripravené polovice syrov.
4.
vajce slepačie 1 kus
Cesto preložíme, tak aby sa nám vytvoril batôžtek. Syr musí byť uzavretý z každej strany, aby nám pri pečení nevytiekol. Povrch potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme celou rascou, sezamom alebo mletou červenou paprikou.
5.
Pečieme pri 180-200 °C asi 15-20 minút.
Dobrú chuť!