svetvomne.sk

Cuketa v bazalkovom cestíčku

    

Jednoduché a zaujímavé vegetariánske jedlo z cukety.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
bazalka6lístkov
cesnak2strúčiky
cuketa800gramov
mlieko polotučné 1,5%100mililitrov
múka polohrubá80gramov
olej olivový50mililitrov
soľ1čajová lyžička
vajce slepačie2kusy

1. Príprava cestíčka na obaľovanie

múka polohrubá 80 gramov  vajce slepačie 2 kusy  mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov

Cestíčko na obaľovanie pripravíme zmiešaním múky, vajec a mlieka. Ak sa nám zdá cestíčko príliš riedke, pridáme ešte trošku múky. Ak sa nám zdá príliš husté, pridáme trochu mlieka. Cesto musí byť optimálne husté.

Príprava cestíčka na obaľovanie

2. Príprava cukety

cuketa 800 gramov

Cuketu umyjeme, ošúpeme, nakrájame na kolieska.

Príprava cukety

3. 

soľ 1 čajová lyžička  cesnak 2 strúčiky  bazalka 6 lístkov

Do cesta na obaľovanie pridáme soľ, pretlačený cesnak a bazalku.

4. Vyprážanie

olej olivový 50 mililitrov

Každé koliesko cukety osolíme, obalíme v cestíčku, vypražíme v panvici na olivovom oleji z obidvoch strán.

Vyprážanie

5. 

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť