svetvomne.sk

Cuketa v bazalkovom cestíčku

     

Jednoduché a zaujímavé vegetariánske jedlo z cukety.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
Bazalka6lístkov
Cesnak2strúčiky
Cuketa800gramov
Mlieko polotučné 1,5%100mililitrov
Múka polohrubá80gramov
Olej olivový50mililitrov
Soľ1čajová lyžička
Vajce slepačie2kusy

1. Príprava cestíčka na obaľovanie

múka polohrubá 80 g  vajce slepačie 2 ks  mlieko polotučné 1,5% 100 ml

Cestíčko na obaľovanie pripravíme zmiešaním múky, vajec a mlieka. Ak sa nám zdá cestíčko príliš riedke, pridáme ešte trošku múky. Ak sa nám zdá príliš husté, pridáme trochu mlieka. Cesto musí byť optimálne husté.

Príprava cestíčka na obaľovanie

2. Príprava cukety

cuketa 800 g

Cuketu umyjeme, ošúpeme, nakrájame na kolieska.

Príprava cukety

3. 

soľ 1 ČL  cesnak 2 strúčiky  bazalka 6 lístkov

Do cesta na obaľovanie pridáme soľ, pretlačený cesnak a bazalku.

4. Vyprážanie

olej olivový 50 ml

Každé koliesko cukety osolíme, obalíme v cestíčku, vypražíme v panvici na olivovom oleji z obidvoch strán.

Vyprážanie

5. 

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť