Cuketa v bazalkovom cestíčku
Jednoduché a zaujímavé vegetariánske jedlo z cukety.
recept,fotorecept,bazalka,cuketa,Bezmäsité hlavné jedlá,Sezónne recepty
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
bazalka | 6 | lístkov | |
cesnak | 2 | strúčiky | |
cuketa | 800 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 100 | mililitrov | |
múka polohrubá | 80 | gramov | |
olej olivový | 50 | mililitrov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
vajce slepačie | 2 | kusy |
Recept
1. Príprava cestíčka na obaľovanie
múka polohrubá 80 gramov • vajce slepačie 2 kusy • mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov
Cestíčko na obaľovanie pripravíme zmiešaním múky, vajec a mlieka. Ak sa nám zdá cestíčko príliš riedke, pridáme ešte trošku múky. Ak sa nám zdá príliš husté, pridáme trochu mlieka. Cesto musí byť optimálne husté.
3.
soľ 1 čajová lyžička • cesnak 2 strúčiky • bazalka 6 lístkov
Do cesta na obaľovanie pridáme soľ, pretlačený cesnak a bazalku.
4. Vyprážanie
olej olivový 50 mililitrov
Každé koliesko cukety osolíme, obalíme v cestíčku, vypražíme v panvici na olivovom oleji z obidvoch strán.
5.
Dobrú chuť!