svetvomne.sk

Vyprážaná cuketa v jogurtovom cestíčku

     

Vyprážaná pochúťka z cukety je skvelým vegetariánskym jedlom aj pre nevegetariánov.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
Cuketa600gramov
Jogurt biely300gramov
Korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
Múka hladká120gramov
Soľ½čajovej lyžičky
Vajce slepačie2kusy

1. 

cuketa 600 g

Tri menšie cukety umyjeme a každú prekrojíme na tri časti po dĺžke (hrúbka 1,5 cm). Osolíme a necháme postáť.

2. 

jogurt biely 300 g  vajce slepačie 2 ks  múka hladká 120 g  soľ ½ ČL  korenie čierne mleté ½ ČL

Uvedené ingrediencie vymiešame na cestíčko.

3. 

Najlepšie v podlhovastej miske.

4. 

Orosené cukety poutierame do kuchynskej papierovej utierky.

5. 

Cukety namočíme do cestíčka.

6. 

Vysmažíme na panvici s horúcim olejom z oboch strán asi po 2 minúty. Alebo použijeme fritézu v ktorej olej rozohrejeme na 170°C a v nej ponorené cukety smažíme 3 minúty.

7. 

Vysmažené cukety necháme odkvapkať od prebytočného oleja.

8. 

Alebo ich poukladáme z panvice na papierovú kuchynskú utierku ktorá vsiakne prebytočný olej.

9. 

Podávame so zemiakmi a tatárskou omáčkou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť