RECEPTY

Vyprážaná cuketa v jogurtovom cestíčku

Vyprážaná cuketa v jogurtovom cestíčku

Vyprážaná pochúťka z cukety je skvelým vegetariánskym jedlom aj pre nevegetariánov.

recept,fotorecept,cuketa,jogurt biely,Bezmäsité hlavné jedlá,Vegetariánske recepty

Bezmäsité hlavné jedlá

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cuketa600gramov
jogurt biely300gramov
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
múka hladká120gramov
soľ½čajovej lyžičky
vajce slepačie2kusy

 

Recept

1. 

cuketa 600 gramov

Tri menšie cukety umyjeme a každú prekrojíme na tri časti po dĺžke (hrúbka 1,5 cm). Osolíme a necháme postáť.

2. 

jogurt biely 300 gramov  vajce slepačie 2 kusy  múka hladká 120 gramov  soľ ½ čajovej lyžičky  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky

Uvedené ingrediencie vymiešame na cestíčko.

3. 

Najlepšie v podlhovastej miske.

4. 

Orosené cukety poutierame do kuchynskej papierovej utierky.

5. 

Cukety namočíme do cestíčka.

6. 

Vysmažíme na panvici s horúcim olejom z oboch strán asi po 2 minúty. Alebo použijeme fritézu v ktorej olej rozohrejeme na 170°C a v nej ponorené cukety smažíme 3 minúty.

7. 

Vysmažené cukety necháme odkvapkať od prebytočného oleja.

8. 

Alebo ich poukladáme z panvice na papierovú kuchynskú utierku ktorá vsiakne prebytočný olej.

9. 

Podávame so zemiakmi a tatárskou omáčkou.

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť