RECEPTY

Vegetariánska plnená paprika

Vegetariánska plnená paprika

Chutné plnené papriky bez mäsa sa budú páčiť všetkým vegetariánom...a možno aj nevegetariánom. Treba vyskúšať!

recept,fotorecept,paprika,Bezmäsité hlavné jedlá,Vegetariánske recepty,Bezlaktózové

Bezmäsité hlavné jedlá

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bobkový list3kusy
cibuľa100gramov
citrónová šťava3polievkové lyžice
cukor trstinový2polievkové lyžice
korenie koriander mletý¼čajovej lyžičky
múka hladká-
paprika200gramov
paradajkový pretlak1kilogram
ryža100gramov
soľ1.5čajovej lyžičky
strúhanka-
vajce slepačie1kus
voda650mililitrov
šošovica červená100gramov

 

Recept

1. 

cibuľa 100 gramov

Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.

2. 

šošovica červená 100 gramov  voda 150 mililitrov  korenie koriander mletý ¼ čajovej lyžičky

Šošovicu prepláchneme na sitku pod tečúcou vodou, vložíme do hrnca, pridáme koriander a prilejeme vodu.

3. 

Uvaríme do mäkka. Varí sa pomerne krátko.

4. 

ryža 100 gramov  soľ ½ čajovej lyžičky

Ryžu premyjeme pod tečúcou vodou na sitku, vložíme do hrnca a krátko opražíme. Zalejeme zarovno ryže vodou, osolíme, hrniec zakryjeme pokrievkou a uvaríme. Do ryže vmiešame cibuľu.

5. 

vajce slepačie 1 kus

Vychladenú ryžu pridáme k vychladenej šošovici. Pridáme vajce a premiešame.

6. 

strúhanka

Podľa potreby zahustíme trochou strúhanky.

7. 

paprika 200 gramov

Štyri menšie papriky vyčistíme a umyjeme.

8. 

Naplníme pripravenou zmesou.

9. 

múka hladká

Koniec papriky namočíme do hladkej múky.

10. 

Zo zvyšku zmesi vytvoríme guľky a obalíme ich v hladkej múke. Prípadne zmes môžeme naplniť do ďalších paprík.

11. 

paradajkový pretlak 1 kilogram  voda 500 mililitrov  soľ 1 čajová lyžička  cukor trstinový 2 polievkové lyžice  citrónová šťava 3 polievkové lyžice  bobkový list 3 kusy

Do hrnca dáme paradajkový pretlak a prilejeme vodu. Osolíme, pridáme cukor, citrónovú šťavu a bobkový list. Privedieme do varu, vložíme papriky a guľky. Keď paradajková omáčka znovu zovrie, stiahneme plameň a pomaly varíme 20-25 minút. Počas varenia skontrolujeme, či sa nám guľôčky neprichytili na dno hrnca a varechou ich ľahko uvoľníme. Omáčka by mala byť dostatočne hustá. Ak nie je, môžeme ju zahustiť trochou múky, ktorú najprv rozmiešame v malom množstve vody.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť