svetvomne.sk

Vegetariánska plnená paprika

    

Chutné plnené papriky bez mäsa sa budú páčiť všetkým vegetariánom...a možno aj nevegetariánom. Treba vyskúšať!

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
bobkový list3kusy
cibuľa100gramov
citrónová šťava3polievkové lyžice
cukor trstinový2polievkové lyžice
korenie koriander mletý¼čajovej lyžičky
múka hladká-
paprika200gramov
paradajkový pretlak1kilogram
ryža100gramov
soľ1.5čajovej lyžičky
strúhanka-
vajce slepačie1kus
voda650mililitrov
šošovica červená100gramov

1. 

cibuľa 100 gramov

Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.

2. 

šošovica červená 100 gramov  voda 150 mililitrov  korenie koriander mletý ¼ čajovej lyžičky

Šošovicu prepláchneme na sitku pod tečúcou vodou, vložíme do hrnca, pridáme koriander a prilejeme vodu.

3. 

Uvaríme do mäkka. Varí sa pomerne krátko.

4. 

ryža 100 gramov  soľ ½ čajovej lyžičky

Ryžu premyjeme pod tečúcou vodou na sitku, vložíme do hrnca a krátko opražíme. Zalejeme zarovno ryže vodou, osolíme, hrniec zakryjeme pokrievkou a uvaríme. Do ryže vmiešame cibuľu.

5. 

vajce slepačie 1 kus

Vychladenú ryžu pridáme k vychladenej šošovici. Pridáme vajce a premiešame.

6. 

strúhanka

Podľa potreby zahustíme trochou strúhanky.

7. 

paprika 200 gramov

Štyri menšie papriky vyčistíme a umyjeme.

8. 

Naplníme pripravenou zmesou.

9. 

múka hladká

Koniec papriky namočíme do hladkej múky.

10. 

Zo zvyšku zmesi vytvoríme guľky a obalíme ich v hladkej múke. Prípadne zmes môžeme naplniť do ďalších paprík.

11. 

paradajkový pretlak 1 kilogram  voda 500 mililitrov  soľ 1 čajová lyžička  cukor trstinový 2 polievkové lyžice  citrónová šťava 3 polievkové lyžice  bobkový list 3 kusy

Do hrnca dáme paradajkový pretlak a prilejeme vodu. Osolíme, pridáme cukor, citrónovú šťavu a bobkový list. Privedieme do varu, vložíme papriky a guľky. Keď paradajková omáčka znovu zovrie, stiahneme plameň a pomaly varíme 20-25 minút. Počas varenia skontrolujeme či sa nám guľôčky neprichytili na dno hrnca a varechou ich ľahko uvoľníme. Omáčka by mala byť dostatočne hustá. Ak nie je, môžeme ju zahustiť trochou múky, ktorú najprv rozmiešame v malom množstve vody.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť