Cuketové zemiaky s medvedím cesnakom
Skvelá príloha alebo hlavný chod? Je len na vás, čo si vyberiete!
recept,fotorecept,zemiaky,cuketa,cesnak medvedí,Bezmäsité hlavné jedlá,Zemiakové prílohy,Vegetariánske recepty,Bezlepkové
Bezmäsité hlavné jedlá
Kategórie
Bezmäsité hlavné jedlá › Zemiakové prílohy › Vegetariánske recepty › Bezlepkové › Sezóna - Medvedí cesnak › Sezóna - Cuketa › Sezóna - Zemiaky ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak medvedí | 50 | gramov | |
cibuľa | 150 | gramov | |
cuketa | 500 | gramov | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
olej slnečnicový | 3 | polievkové lyžice | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
syr Parmezán | - | ||
voda | 100 | mililitrov | |
zemiaky | 500 | gramov |
Recept
2.
cibuľa 150 gramov • olej slnečnicový 3 polievkové lyžice
Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.
3.
soľ 1 čajová lyžička • voda 100 mililitrov
Pridáme zemiaky, osolíme a podlejeme vodou. Pod pokrievkou, za občasného miešania dusíme 15 minút. Podľa potreby podlievame pár lyžicami vody.
5.
korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky
Pridáme k zemiakom, prisypeme korenie a 5 minút spolu podusíme.
7.
...a nakrájame.
8.
Primiešame k zemiakom s cuketou...
9.
...a krátko povaríme.
Dobrú chuť!