Cuketové zemiaky s medvedím cesnakom
Skvelá príloha alebo hlavný chod? Je len na vás, čo si vyberiete!
recept,fotorecept,zemiaky,cuketa,cesnak medvedí,Bezmäsité hlavné jedlá,Zemiakové prílohy,Vegetariánske recepty,Bezlepkové,Sezónne recepty
Bezmäsité hlavné jedlá
Kategórie
Bezmäsité hlavné jedlá Zemiakové prílohy Vegetariánske recepty Bezlepkové Sezónne recepty Sezóna - Medvedí cesnak Sezóna - Cuketa Sezóna - Zemiaky
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak medvedí | 50 | gramov | |
cibuľa | 150 | gramov | |
cuketa | 500 | gramov | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
olej slnečnicový | 3 | polievkové lyžice | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
syr Parmezán | - | ||
voda | 100 | mililitrov | |
zemiaky | 500 | gramov |
Recept
2.
cibuľa 150 gramov • olej slnečnicový 3 polievkové lyžice
Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.
3.
soľ 1 čajová lyžička • voda 100 mililitrov
Pridáme zemiaky, osolíme a podlejeme vodou. Pod pokrievkou, za občasného miešania dusíme 15 minút. Podľa potreby podlievame pár lyžicami vody.
5.
korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky
Pridáme k zemiakom, prisypeme korenie a 5 minút spolu podusíme.
7.
...a nakrájame.
8.
Primiešame k zemiakom s cuketou...
9.
...a krátko povaríme.
Dobrú chuť!