RECEPTY

Zeleninové karbonátky s cuketou

Zeleninové karbonátky s cuketou

Úžasne dobré zeleninové fašírky, ktoré vám dokážu, že to ide aj bez mäsa.

recept,fotorecept,cuketa,Bezmäsité hlavné jedlá

Bezmäsité hlavné jedlá

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

Hrášok cukrový300gramov
cesnak4strúčiky
cibuľa100gramov
cuketa500gramov
kaleráb100gramov
maslo1polievková lyžica
mrkva250gramov
olej repkový-
olej slnečnicový3polievkové lyžice
petržlenová vňať-
soľ1.5čajovej lyžičky
strúhanka-
vajce slepačie1kus
zeler100
zemiaky150gramov

 

Recept

1. 

mrkva 250 gramov  kaleráb 100 gramov  zeler 100  zemiaky 150 gramov  cuketa 500 gramov  Hrášok cukrový 300 gramov  cibuľa 100 gramov  cesnak 4 strúčiky

Zeleninu očistíme a umyjeme.

2. 

olej slnečnicový 3 polievkové lyžice  maslo 1 polievková lyžica

Cibuľu a cesnak nakrájame a osmažíme na oleji s maslom.

3. 

soľ 1 čajová lyžička

Mrkvu, zeler a kaleráb nahrubo nastrúhame, pridáme k cibuli, osolíme a dusíme 5 minút pod pokrievkou

4. 

Vmiešame hrášok a dusíme ďalších 5 minút

5. 

soľ ½ čajovej lyžičky

Medzitým si nastrúhame cuketu, posolíme ju, premiešame a necháme chvíľu postáť.

6. 

Cuketu vyžmýkame, zlejeme z nej vodu a vmiešame ju do zeleniny.

7. 

vajce slepačie 1 kus  petržlenová vňať  strúhanka

Zeleninu necháme vychladnúť, pridáme do nej čo najjemnejšie nastrúhané zemiaky, vajce a nasekanú petržlenovú vňať. Premiešame a podľa potreby zahustíme strúhankou.

8. 

Zo zmesi tvoríme karbonátky a obaľujeme ich v strúhanke.

9. 

olej repkový

Karbonátky vypražíme z oboch strán v horúcom oleji.

10. 

Podávane so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies