Zeleninové karbonátky s cuketou
Úžasne dobré zeleninové fašírky, ktoré vám dokážu, že to ide aj bez mäsa.
recept,fotorecept,cuketa,Bezmäsité hlavné jedlá
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
Hrášok cukrový | 300 | gramov | |
cesnak | 4 | strúčiky | |
cibuľa | 100 | gramov | |
cuketa | 500 | gramov | |
kaleráb | 100 | gramov | |
maslo | 1 | polievková lyžica | |
mrkva | 250 | gramov | |
olej repkový | - | ||
olej slnečnicový | 3 | polievkové lyžice | |
petržlenová vňať | - | ||
soľ | 1.5 | čajovej lyžičky | |
strúhanka | - | ||
vajce slepačie | 1 | kus | |
zeler | 100 | ||
zemiaky | 150 | gramov |
Recept
1.
mrkva 250 gramov • kaleráb 100 gramov • zeler 100 • zemiaky 150 gramov • cuketa 500 gramov • Hrášok cukrový 300 gramov • cibuľa 100 gramov • cesnak 4 strúčiky
Zeleninu očistíme a umyjeme.
2.
olej slnečnicový 3 polievkové lyžice • maslo 1 polievková lyžica
Cibuľu a cesnak nakrájame a osmažíme na oleji s maslom.
3.
soľ 1 čajová lyžička
Mrkvu, zeler a kaleráb nahrubo nastrúhame, pridáme k cibuli, osolíme a dusíme 5 minút pod pokrievkou
4.
Vmiešame hrášok a dusíme ďalších 5 minút
5.
soľ ½ čajovej lyžičky
Medzitým si nastrúhame cuketu, posolíme ju, premiešame a necháme chvíľu postáť.
6.
Cuketu vyžmýkame, zlejeme z nej vodu a vmiešame ju do zeleniny.
7.
vajce slepačie 1 kus • petržlenová vňať • strúhanka
Zeleninu necháme vychladnúť, pridáme do nej čo najjemnejšie nastrúhané zemiaky, vajce a nasekanú petržlenovú vňať. Premiešame a podľa potreby zahustíme strúhankou.
8.
Zo zmesi tvoríme karbonátky a obaľujeme ich v strúhanke.
10.
Podávane so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.
Dobrú chuť!