svetvomne.sk

Zapečená cuketa s parmezánom

    

Jednoduchý recept na prípravu cuketového nákypu s parmezánom.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cesnak1strúčik
cuketa500gramov
korenie biele mleté¼čajovej lyžičky
mlieko polotučné 1,5%1deciliter
múka polohrubá1polievková lyžica
olej olivový1polievková lyžica
soľ½čajovej lyžičky
syr Parmezán60gramov
vajce slepačie3kusy

1. 

cuketa 500 gramov  soľ ½ čajovej lyžičky

Cuketu nastrúhame na jemno, mierne posolíme, premiešame a asi za 20 minút necháme stiecť čo najviac vody.

2. 

syr Parmezán 60 gramov

Syr tiež nastrúhame na jemno a primiešame k cukete.

3. 

vajce slepačie 3 kusy  mlieko polotučné 1,5% 1 deciliter  cesnak 1 strúčik  korenie biele mleté ¼ čajovej lyžičky

Vmiešame vajcia s mliekom, rozdrveným cesnakom a korením.

4. 

olej olivový 1 polievková lyžica  múka polohrubá 1 polievková lyžica

Zapekaciu formu vymastíme a poprášime múkou.

5. 

Zmes vylejeme do formy.

6. 

Pečieme 45 min. pri teplote 180°C.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť