svetvomne.sk

Zapečená cuketa s parmezánom

     

Jednoduchý recept na prípravu cuketového nákypu s parmezánom.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Cesnak1strúčik
Cuketa500gramov
Korenie biele mleté¼čajovej lyžičky
Mlieko polotučné 1,5%1deciliter
Múka polohrubá1polievková lyžica
Olej olivový1polievková lyžica
Soľ½čajovej lyžičky
Syr parmezán60gramov
Vajce slepačie3kusy

1. 

cuketa 500 g  soľ ½ ČL

Cuketu nastrúhame na jemno, mierne posolíme, premiešame a asi za 20 minút necháme stiecť čo najviac vody.

2. 

syr Parmezán 60 g

Syr tiež nastrúhame na jemno a primiešame k cukete.

3. 

vajce slepačie 3 ks  mlieko polotučné 1,5% 1 dl  cesnak 1 strúčik  korenie biele mleté ¼ ČL

Vmiešame vajcia s mliekom, rozdrveným cesnakom a korením.

4. 

olej olivový 1 PL  múka polohrubá 1 PL

Zapekaciu formu vymastíme a poprášime múkou.

5. 

Zmes vylejeme do formy.

6. 

Pečieme 45 min. pri teplote 180°C.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť