Zapečená cuketa s parmezánom
Jednoduchý recept na prípravu cuketového nákypu s parmezánom.
recept,fotorecept,cuketa,syr Parmezán,Bezmäsité hlavné jedlá,Jedlá pre deti,Sezónne recepty
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 1 | strúčik | |
cuketa | 500 | gramov | |
korenie biele mleté | ¼ | čajovej lyžičky | |
mlieko polotučné 1,5% | 1 | deciliter | |
múka polohrubá | 1 | polievková lyžica | |
olej olivový | 1 | polievková lyžica | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
syr Parmezán | 60 | gramov | |
vajce slepačie | 3 | kusy |
Recept
1.
cuketa 500 gramov • soľ ½ čajovej lyžičky
Cuketu nastrúhame na jemno, mierne posolíme, premiešame a asi za 20 minút necháme stiecť čo najviac vody.


3.
vajce slepačie 3 kusy • mlieko polotučné 1,5% 1 deciliter • cesnak 1 strúčik • korenie biele mleté ¼ čajovej lyžičky
Vmiešame vajcia s mliekom, rozdrveným cesnakom a korením.

4.
olej olivový 1 polievková lyžica • múka polohrubá 1 polievková lyžica
Zapekaciu formu vymastíme a poprášime múkou.

5.
Zmes vylejeme do formy.

6.
Pečieme 45 min. pri teplote 180°C.

Dobrú chuť!