Camembert v lístkovom ceste
Pochúťka z obľúbeného syra s bielou plesňou na povrchu. Podávame so zemiakmi a brusnicovým džemom.
recept,fotorecept,cesto lístkové,syr Camembert,Bezmäsité hlavné jedlá
Bezmäsité hlavné jedlá
Kategórie
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
cesto lístkové | 500 | gramov | |
džem brusnicový | - | ||
semienka sezamové | - | ||
syr Camembert | 6 | kusov | |
vajce slepačie | 1 | kus | |
šunka bravčová dusená | 150 | gramov |
Recept
1.
cesto lístkové 500 gramov
Lístkové cesto prekrojíme na polovicu. Jednu polovicu rozvaľkáme a vložíme na plech.

2.
syr Camembert 6 kusov • šunka bravčová dusená 150 gramov • vajce slepačie 1 kus
Na cesto poukladáme šunku a celé kolieska syra. Okraje potrieme rozšľahaným vajíčkom.

3.
Rozvaľkáme druhú polovicu cesta (na väčšiu veľkosť ako prvú polovicu cesta) a prikryjeme syry so šunkou. Jemne popritláčame, aby sme cesto nepretrhli. Natrieme celý povrch rozšľahaným vajíčkom. Skrojíme okraje, vytvoríme špirály...

4.
...a jednotlivé porcie nimi oddelíme. Opäť potrieme vajíčkom.



Dobrú chuť!