svetvomne.sk

Fazuľová polievka s údeným mäsom

Výdatná voňavá polievka vhodná aj ako hlavné jedlo. K polievke podávame čerstvé pečivo alebo chlebík.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Cibuľa80gramov
Fazuľa100gramov
Huby sušené50gramov
Majorán
Masť bravčová40gramov
Mrkva150gramov
Múka polohrubá40gramov
Petržlen80gramov
Petržlenová vňať
Soľ
Voda2litre
Zemiaky200gramov
Údené rebrá200gramov

1. 

zemiaky 200 g  mrkva 150 g  petržlen 80 g  cibuľa 80 g  huby sušené 50 g

Zemiaky, mrkvu, petržlen a cibuľu ošúpeme a nakrájame. Sušené huby umyjeme.

2. 

údené rebrá 200 g  voda 2 l  fazuľa 100 g

Umyté údené rebierka varíme pol hodinu vo vode. Pridáme k nim fazuľu (fazuľu je dobré nechať deň pred varením namočenú vo vode) a varíme ďalšiu pol hodinu. Potom pridáme očistenú, na malé kocky pokrájanú zeleninu a huby. Varíme pokiaľ zelenina a fazuľa nezmäknú. Rebrá z polievky vyberieme, po vychladnutí z nich oberieme mäso a nakrájame.

3. 

masť bravčová 40 g  múka polohrubá 40 g  soľ  petržlenová vňať  majorán

Pripravíme si cibuľovú zápražku: na masti speníme pripravenú cibuľu, pridáme múku, za stáleho miešania opražíme, prilejeme vodu a zápražku rozvaríme. Hotovou precedenou zápražkou zahustíme polievku. Nakoniec podľa chuti pridáme soľ, majorán a čerstvú nasekanú vňať petržlenu. Primiešame mäso z rebier. Môžme servírovať.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť