RECEPTY

Hŕstková polievka fazuľová s údeným kolenom

Hŕstková polievka fazuľová s údeným kolenom

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Hustá polievka, zo štyroch druhov fazúľ a cícera, s vynikajúcim údeným kolienkom. Polievku odporúčame uvariť vo väčšom množstve, nakoľko ju budete chcieť raňajkovať, obedovať i večerať pre jej neodolateľnú chuť.

recept,fotorecept,fazuľa rubín,fazuľa biela,fazuľa Cranberry,fazuľa strakatá,bravčové koleno údené,vývar z údeného mäsa,Strukovinové polievky,Bezlaktózové

Strukovinové polievky

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Ingrediencie

Ingrediencie

bravčové koleno údené

700

2730

gramov

kcal

cesnak

6

33

strúčikov

kcal

cibuľa

150

66

gramov

kcal

cícer sušený

100

364

gramov

kcal

fazuľa Cranberry

100

335

gramov

kcal

fazuľa biela

100

336

gramov

kcal

fazuľa rubín

100

340

gramov

kcal

fazuľa strakatá

100

347

gramov

kcal

korenie majorán sušený

2

21

čajové lyžičky

kcal

masť bravčová

30

269

gramov

kcal

múka hladká

100

347

gramov

kcal

paprika červená mletá

3

48

čajové lyžičky

kcal

soľ

2

0

čajové lyžičky

kcal

voda

2

0

litre

kcal

voda

0

??

kcal

vývar z údeného mäsa

750

975

mililitrov

kcal

zemiaky

250

230

gramov

kcal

 

Recept

1. Príprava strukovín

fazuľa rubín 100 gramov  fazuľa biela 100 gramov  fazuľa Cranberry 100 gramov  fazuľa strakatá 100 gramov  cícer sušený 100 gramov

Po "hrsti strukovín nasypeme na stôl a strukoviny preberieme. Uvedené strukoviny si môžeme zakúpiť ako produkt, v už namiešanom pomere.

Po hrsti strukovín nasypeme na stôl a strukoviny...

2. 

voda

Prebratú fazuľu zalejeme v hrnci vodou a 6-8 hodín ju necháme namočenú.

Prebratú fazuľu zalejeme v hrnci vodou a 6-8...

3. Príprava mäsa

bravčové koleno údené 700 gramov  voda

Údené koleno umyjeme, vložíme do hrnca a zalejeme zarovno vodou. Varíme zakryté, do mäkka, podľa veľkosti kolena, cca 60 minút. Uvarené koleno vyberieme z vývaru, necháme vychladnúť, potom ho rozoberieme a mäsovú časť nakrájame na malé kocky. Vývar nevylievame.

Údené koleno umyjeme, vložíme do hrnca a...

4. Varíme polievku

voda 2 litre  soľ 2 čajové lyžičky  zemiaky 250 gramov  vývar z údeného mäsa 750 mililitrov

Vodu z namočených strukovín vylejeme a pridáme k ním čerstvú vodu a soľ. Strukoviny varíme 30-40 minút. Zemiaky očistíme, pokrájame na drobné kocky a po uplynutí uvedeného času ich pridáme k strukovinám. Dolejeme vývar z údeného kolena. Varíme do zmäknutia zemiakov.

Vodu z namočených strukovín vylejeme a pridáme...

5. Zápražka

masť bravčová 30 gramov  cibuľa 150 gramov  múka hladká 100 gramov

Cibuľu očistíme a nakrájame, pridáme ju k roztopenej masti a do sklovita opečieme. Prisypeme múku a opražíme ju.

Cibuľu očistíme a nakrájame, pridáme ju k...

6. 

paprika červená mletá 3 čajové lyžičky

Stiahneme teplotu a pridáme papriku, premiešame

Stiahneme teplotu a pridáme papriku, premiešame...

7. 

a ihneď zalejeme horúcim vývarom z práve sa variacej polievky. Zápražku rozvaríme.

a ihneď zalejeme horúcim vývarom z práve sa...

8. 

Zápražku precedíme do polievky a polievku prevaríme.

Zápražku precedíme do polievky a polievku...

9. 

Nakoniec vmiešame údené mäso

Nakoniec vmiešame údené mäso...

10. 

cesnak 6 strúčikov  korenie majorán sušený 2 čajové lyžičky

pridáme pretlačený cesnak a majorán.

pridáme pretlačený cesnak a majorán....

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť