Hŕstková polievka fazuľová s údeným kolenom

Hustá polievka, zo štyroch druhov fazúľ a cícera, s vynikajúcim údeným kolienkom. Polievku odporúčame uvariť vo väčšom množstve, nakoľko ju budete chcieť raňajkovať, obedovať i večerať pre jej neodolateľnú chuť.
recept,fotorecept,fazuľa rubín,fazuľa biela,fazuľa Cranberry,fazuľa strakatá,bravčové koleno údené,vývar z údeného mäsa,Strukovinové polievky,Bezlaktózové
Strukovinové polievky
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové koleno údené | 700 2730 | gramov kcal | |
cesnak | 6 33 | strúčikov kcal | |
cibuľa | 150 66 | gramov kcal | |
cícer sušený | 100 364 | gramov kcal | |
fazuľa Cranberry | 100 335 | gramov kcal | |
fazuľa biela | 100 336 | gramov kcal | |
fazuľa rubín | 100 340 | gramov kcal | |
fazuľa strakatá | 100 347 | gramov kcal | |
korenie majorán sušený | 2 21 | čajové lyžičky kcal | |
masť bravčová | 30 269 | gramov kcal | |
múka hladká | 100 347 | gramov kcal | |
paprika červená mletá | 3 48 | čajové lyžičky kcal | |
soľ | 2 0 | čajové lyžičky kcal | |
voda | 2 0 | litre kcal | |
voda | 0 ?? | kcal | |
vývar z údeného mäsa | 750 975 | mililitrov kcal | |
zemiaky | 250 230 | gramov kcal |
Recept
1. Príprava strukovín
fazuľa rubín 100 gramov • fazuľa biela 100 gramov • fazuľa Cranberry 100 gramov • fazuľa strakatá 100 gramov • cícer sušený 100 gramov
Po "hrsti strukovín nasypeme na stôl a strukoviny preberieme. Uvedené strukoviny si môžeme zakúpiť ako produkt, v už namiešanom pomere.


3. Príprava mäsa
bravčové koleno údené 700 gramov • voda
Údené koleno umyjeme, vložíme do hrnca a zalejeme zarovno vodou. Varíme zakryté, do mäkka, podľa veľkosti kolena, cca 60 minút. Uvarené koleno vyberieme z vývaru, necháme vychladnúť, potom ho rozoberieme a mäsovú časť nakrájame na malé kocky. Vývar nevylievame.

4. Varíme polievku
voda 2 litre • soľ 2 čajové lyžičky • zemiaky 250 gramov • vývar z údeného mäsa 750 mililitrov
Vodu z namočených strukovín vylejeme a pridáme k ním čerstvú vodu a soľ. Strukoviny varíme 30-40 minút. Zemiaky očistíme, pokrájame na drobné kocky a po uplynutí uvedeného času ich pridáme k strukovinám. Dolejeme vývar z údeného kolena. Varíme do zmäknutia zemiakov.

5. Zápražka
masť bravčová 30 gramov • cibuľa 150 gramov • múka hladká 100 gramov
Cibuľu očistíme a nakrájame, pridáme ju k roztopenej masti a do sklovita opečieme. Prisypeme múku a opražíme ju.


7.
a ihneď zalejeme horúcim vývarom z práve sa variacej polievky. Zápražku rozvaríme.

8.
Zápražku precedíme do polievky a polievku prevaríme.

9.
Nakoniec vmiešame údené mäso

10.
cesnak 6 strúčikov • korenie majorán sušený 2 čajové lyžičky
pridáme pretlačený cesnak a majorán.

Dobrú chuť!