svetvomne.sk

Hŕstková polievka fazuľová s údeným kolenom

     

Hustá polievka, zo štyroch druhov fazúľ a cícera, s vynikajúcim údeným kolienkom. Polievku odporúčame uvariť vo väčšom množstve, nakoľko ju budete chcieť raňajkovať, obedovať i večerať pre jej neodolateľnú chuť.

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Bravčové koleno údené700gramov
Cesnak6strúčikov
Cibuľa150gramov
Cícer sušený100gramov
Fazuľa biela100gramov
Fazuľa cranberry100gramov
Fazuľa rubín100gramov
Fazuľa strakatá100gramov
Korenie majorán sušený2čajové lyžičky
Masť bravčová30gramov
Múka hladká100gramov
Paprika červená mletá3čajové lyžičky
Soľ2čajové lyžičky
Voda2litre
Voda
Vývar z údeného mäsa750mililitrov
Zemiaky250gramov

1. Príprava strukovín

fazuľa rubín 100 g  fazuľa biela 100 g  fazuľa Cranberry 100 g  fazuľa strakatá 100 g  cícer sušený 100 g

Po "hrsti strukovín nasypeme na stôl a strukoviny preberieme. Uvedené strukoviny si môžeme zakúpiť ako produkt, v už namiešanom pomere.

Príprava strukovín

2. 

voda

Prebratú fazuľu zalejeme v hrnci vodou a 6-8 hodín ju necháme namočenú.

3. Príprava mäsa

bravčové koleno údené 700 g  voda

Údené koleno umyjeme, vložíme do hrnca a zalejeme zarovno vodou. Varíme zakryté, do mäkka, podľa veľkosti kolena, cca 60 minút. Uvarené koleno vyberieme z vývaru, necháme vychladnúť, potom ho rozoberieme a mäsovú časť nakrájame na malé kocky. Vývar nevylievame.

Príprava mäsa

4. Varíme polievku

voda 2 l  soľ 2 ČL  zemiaky 250 g  vývar z údeného mäsa 750 ml

Vodu z namočených strukovín vylejeme a pridáme k ním čerstvú vodu a soľ. Strukoviny varíme 30-40 minút. Zemiaky očistíme, pokrájame na drobné kocky a po uplynutí uvedeného času ich pridáme k strukovinám. Dolejeme vývar z údeného kolena. Varíme do zmäknutia zemiakov.

Varíme polievku

5. Zápražka

masť bravčová 30 g  cibuľa 150 g  múka hladká 100 g

Cibuľu očistíme a nakrájame, pridáme ju k roztopenej masti a do sklovita opečieme. Prisypeme múku a opražíme ju.

Zápražka

6. 

paprika červená mletá 3 ČL

Stiahneme teplotu a pridáme papriku, premiešame

7. 

a ihneď zalejeme horúcim vývarom z práve sa variacej polievky. Zápražku rozvaríme.

8. 

Zápražku precedíme do polievky a polievku prevaríme.

9. 

Nakoniec vmiešame údené mäso

10. 

cesnak 6 strúčikov  korenie majorán sušený 2 ČL

pridáme pretlačený cesnak a majorán.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť