svetvomne.sk

Hŕstková polievka fazuľová s údeným kolenom

     

Hustá polievka, zo štyroch druhov fazúľ a cícera, s vynikajúcim údeným kolienkom. Polievku odporúčame uvariť vo väčšom množstve, nakoľko ju budete chcieť raňajkovať, obedovať i večerať pre jej neodolateľnú chuť.

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
Bravčové koleno údené700gramov
Cesnak6strúčikov
Cibuľa150gramov
Cícer sušený100gramov
Fazuľa biela100gramov
Fazuľa cranberry100gramov
Fazuľa rubín100gramov
Fazuľa strakatá100gramov
Majorán2čajové lyžičky
Masť bravčová30gramov
Múka hladká100gramov
Paprika červená mletá3čajové lyžičky
Soľ2čajové lyžičky
Voda2litre
Voda
Vývar z údeného mäsa750mililitrov
Zemiaky250gramov

1. Príprava strukovín

fazuľa rubín 100 g  fazuľa biela 100 g  fazuľa Cranberry 100 g  fazuľa strakatá 100 g  cícer sušený 100 g

Po "hrsti strukovín nasypeme na stôl a strukoviny preberieme. Uvedené strukoviny si môžeme zakúpiť ako produkt, v už namiešanom pomere.

Príprava strukovín

2. 

voda

Prebratú fazuľu zalejeme v hrnci vodou a 6-8 hodín ju necháme namočenú.

3. Príprava mäsa

bravčové koleno údené 700 g  voda

Údené koleno umyjeme, vložíme do hrnca a zalejeme zarovno vodou. Varíme zakryté, do mäkka, podľa veľkosti kolena, cca 60 minút. Uvarené koleno vyberieme z vývaru, necháme vychladnúť, potom ho rozoberieme a mäsovú časť nakrájame na malé kocky. Vývar nevylievame.

Príprava mäsa

4. Varíme polievku

voda 2 l  soľ 2 ČL  zemiaky 250 g  vývar z údeného mäsa 750 ml

Vodu z namočených strukovín vylejeme a pridáme k ním čerstvú vodu a soľ. Strukoviny varíme 30-40 minút. Zemiaky očistíme, pokrájame na drobné kocky a po uplynutí uvedeného času ich pridáme k strukovinám. Dolejeme vývar z údeného kolena. Varíme do zmäknutia zemiakov.

Varíme polievku

5. Zápražka

masť bravčová 30 g  cibuľa 150 g  múka hladká 100 g

Cibuľu očistíme a nakrájame, pridáme ju k roztopenej masti a do sklovita opečieme. Prisypeme múku a opražíme ju.

Zápražka

6. 

paprika červená mletá 3 ČL

Stiahneme teplotu a pridáme papriku, premiešame

7. 

a ihneď zalejeme horúcim vývarom z práve sa variacej polievky. Zápražku rozvaríme.

8. 

Zápražku precedíme do polievky a polievku prevaríme.

9. 

Nakoniec vmiešame údené mäso

10. 

cesnak 6 strúčikov  majorán 2 ČL

pridáme pretlačený cesnak a majorán.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť