svetvomne.sk

Fazuľová polievka s párkom

    

Jednoduchá desiatová polievka, vďaka použitiu sterilizovanej fazule rýchla na prípravu.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
cesnak5strúčikov
cibuľa120gramov
fazuľa červená sterilizovaná500gramov
korenie majorán sušený2čajové lyžičky
korenie rasca drvená½čajovej lyžičky
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
masť bravčová40gramov
múka hladká40gramov
paprika červená mletá2čajové lyžičky
párky bravčové250gramov
soľ1čajová lyžička
soľ-
voda1.5litra
voda500mililitrov
zemiaky500gramov

1. 

zemiaky 500 gramov

Zemiaky očistíme a nakrájame na malé kocky.

2. 

voda 1.5 litra  soľ 1 čajová lyžička  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  korenie rasca drvená ½ čajovej lyžičky

K zemiakom v hrnci pridáme teplú vodu ohriatu vo varnej kanvici, soľ, korenie a rascu, uvaríme ich do mäkka (15 minút).

3. 

fazuľa červená sterilizovaná 500 gramov

Do polievky vložíme sterilizovanú červenú fazuľu bez nálevu.

4. Zápražka

cibuľa 120 gramov  masť bravčová 40 gramov  múka hladká 40 gramov

Cibuľu očistíme, pokrájame a osmažíme v rajničke na masti do zlatova. Pridáme múku a popražíme ju.

Zápražka

5. 

paprika červená mletá 2 čajové lyžičky  voda 500 mililitrov

Rajničku odstavíme z ohňa, primiešame papriku a prilejeme teplú vodu. Vrátime na oheň a dobre rozvaríme.

6. 

Zápražku precedíme do polievky, zamiešame.

7. 

párky bravčové 250 gramov

Párky pokrájame na tenšie kolieska, pridáme ich do polievky a všetko spolu 5 minút povaríme.

8. 

cesnak 5 strúčikov  korenie majorán sušený 2 čajové lyžičky  soľ

Nakoniec polievku dochutíme očisteným prelisovaným cesnakom, majoránkou a podľa potreby soľou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť