Fazuľová polievka s paradajkami a mäsom
Výborná strukovinová polievka. Veľmi chutí deťom pre ktoré ju varíme bez soli.
recept,fotorecept,bravčové stehno,fazuľa biela sterilizovaná,smotana sladká na varenie,paradajky sterilizované,Strukovinové polievky,Jedlá pre deti
Strukovinové polievky
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové stehno | 200 | gramov | |
cibuľa | 80 | gramov | |
citrónová šťava | - | ||
cukor kryštálový | 2 | čajové lyžičky | |
fazuľa biela sterilizovaná | 500 | gramov | |
korenie rasca mletá | ½ | čajovej lyžičky | |
masť bravčová | 20 | gramov | |
múka hladká | 60 | gramov | |
ocot | - | ||
paradajky sterilizované | 200 | gramov | |
petržlenová vňať | 2 | polievkové lyžice | |
smotana sladká na varenie | 500 | mililitrov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
soľ | - | ||
voda | 2 | litre |
Recept
1.
cibuľa 80 gramov • masť bravčová 20 gramov • bravčové stehno 200 gramov • soľ 1 čajová lyžička • korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky
Cibuľu očistíme, pokrájame a osmažíme na masti (oleji). Mäso umyjeme a pokrájame na malé kocky. Pridáme ho k cibuli, osolíme, pridáme rascu...
3.
fazuľa biela sterilizovaná 500 gramov
K uvarenému mäsu pridáme scedenú sterilizovanú fazuľu. Použiť môžeme aj fazuľu suchú, túto však musíme najprv uvariť do mäkka.
4.
smotana sladká na varenie 500 mililitrov • múka hladká 60 gramov
Z múky a smotany pripravíme zátrepku a tú vlejeme do polievky, prevaríme.
5.
paradajky sterilizované 200 gramov
Sterilizované paradajky nakrájame na drobno a spolu s pretlakom v ktorom boli sterilizované ich pridáme do polievky.
6.
cukor kryštálový 2 čajové lyžičky • petržlenová vňať 2 polievkové lyžice • soľ • citrónová šťava • ocot
Nakoniec polievku dochutíme cukrom a pridáme nasekanú čerstvú petržlenovú vňať. Polievku podľa potreby dosolíme. Jednotlivé porcie si môže každý konzument okysliť citrónovou šťavou alebo octom.
Dobrú chuť!