svetvomne.sk

Fazuľová polievka s paradajkami a mäsom

    

Výborná strukovinová polievka. Veľmi chutí deťom pre ktoré ju varíme bez soli.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
bravčové stehno200gramov
cibuľa80gramov
citrónová šťava-
cukor kryštálový2čajové lyžičky
fazuľa biela sterilizovaná500gramov
korenie rasca mletá½čajovej lyžičky
masť bravčová20gramov
múka hladká60gramov
ocot-
paradajky sterilizované200gramov
petržlenová vňať2polievkové lyžice
smotana sladká na varenie500mililitrov
soľ1čajová lyžička
soľ-
voda2litre

1. 

cibuľa 80 gramov  masť bravčová 20 gramov  bravčové stehno 200 gramov  soľ 1 čajová lyžička  korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky

Cibuľu očistíme, pokrájame a osmažíme na masti (oleji). Mäso umyjeme a pokrájame na malé kocky. Pridáme ho k cibuli, osolíme, pridáme rascu...

2. 

voda 2 litre

...a po zatiahnutí zalejeme horúcou vodou. Varíme do zmäknutia mäsa (40 minút).

3. 

fazuľa biela sterilizovaná 500 gramov

K uvarenému mäsu pridáme scedenú sterilizovanú fazuľu. Použiť môžeme aj fazuľu suchú, túto však musíme najprv uvariť do mäkka.

4. 

smotana sladká na varenie 500 mililitrov  múka hladká 60 gramov

Z múky a smotany pripravíme zátrepku a tú vlejeme do polievky, prevaríme.

5. 

paradajky sterilizované 200 gramov

Sterilizované paradajky nakrájame na drobno a spolu s pretlakom v ktorom boli sterilizované ich pridáme do polievky.

6. 

cukor kryštálový 2 čajové lyžičky  petržlenová vňať 2 polievkové lyžice  soľ  citrónová šťava  ocot

Nakoniec polievku dochutíme cukrom a pridáme nasekanú čerstvú petržlenovú vňať. Polievku podľa potreby dosolíme. Jednotlivé porcie si môže každý konzument okysliť citrónovou šťavou alebo octom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť