svetvomne.sk

Strukovinový guláš s klobásou

Hustá desiatová polievka plná zdraviu prospešných strukovín a nie zrovna zdraviu prospešnej klobásky :)

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Cibuľa250gramov
Cícer sterilizovaný300gramov
Fazuľa biela sterilizovaná300gramov
Klobása250gramov
Korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
Masť bravčová30gramov
Múka hladká50gramov
Petržlenová vňať30gramov
Rasca mletá½čajovej lyžičky
Voda2litre
Zemiaky250gramov
Šošovica sterilizovaná300gramov

1. 

cibuľa 250 g  masť bravčová 30 g

Cibuľu očistíme, pokrájame nadrobno a osmažíme (10 minút) na masti.

2. 

zemiaky 250 g  klobása 250 g

Zemiaky ošúpeme, pokrájame na malé kocky a spolu s obdobne nakrájanou klobásou ich pridáme k cibuli. Za stáleho miešania všetko spolu 5 minút opekáme.

3. 

korenie čierne mleté ½ ČL  rasca mletá ½ ČL  voda 1.5 l

Pridáme soľ, korenie a rascu. Prilejeme vriacu vodu, premiešame a 15 minút varíme.

4. 

šošovica sterilizovaná 300 g

Postupne primiešavame sterilizované strukoviny bez nálevu: šošovicu...

5. 

fazuľa biela sterilizovaná 300 g

...fazuľu...

6. 

cícer sterilizovaný 300 g

...a cícer (pokiaľ by sme polievku varili zo suchých strukovín, tie musíme najprv uvariť čím sa predĺži celková príprava). Necháme zovrieť a polievku zahustíme...

7. 

múka hladká 50 g  voda ½ l

... trochou múky rozmiešanou v studenej vode.

8. 

petržlenová vňať 30 g

Nakoniec do gulášu vmiešame čerstvú nasekanú petržlenovú vňať. (Zbytky sterilizovaných strukovín uložíme do mikroténového vrecúška a zmrazíme. Takto ich najlepšie uchováme na neskoršie použitie).

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť