RECEPTY

Strukovinový guláš s klobásou

Strukovinový guláš s klobásou

Hustá desiatová polievka plná zdraviu prospešných strukovín a nie zrovna zdraviu prospešnej klobásky :)

recept,fotorecept,klobása,šošovica sterilizovaná,fazuľa biela sterilizovaná,cícer sterilizovaný,Strukovinové polievky,Bezlaktózové

Strukovinové polievky

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cibuľa250gramov
cícer sterilizovaný300gramov
fazuľa biela sterilizovaná300gramov
klobása250gramov
korenie rasca mletá½čajovej lyžičky
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
masť bravčová30gramov
múka hladká50gramov
petržlenová vňať30gramov
voda2litre
zemiaky250gramov
šošovica sterilizovaná300gramov

 

Recept

1. 

cibuľa 250 gramov  masť bravčová 30 gramov

Cibuľu očistíme, pokrájame nadrobno a osmažíme (10 minút) na masti.

Cibuľu očistíme, pokrájame nadrobno a...

2. 

zemiaky 250 gramov  klobása 250 gramov

Zemiaky ošúpeme, pokrájame na malé kocky a spolu s obdobne nakrájanou klobásou ich pridáme k cibuli. Za stáleho miešania všetko spolu 5 minút opekáme.

Zemiaky ošúpeme, pokrájame na malé kocky a...

3. 

korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky  voda 1.5 litra

Pridáme soľ, korenie a rascu. Prilejeme vriacu vodu, premiešame a 15 minút varíme.

Pridáme soľ, korenie a rascu. Prilejeme vriacu...

4. 

šošovica sterilizovaná 300 gramov

Postupne primiešavame sterilizované strukoviny bez nálevu: šošovicu...

Postupne primiešavame sterilizované strukoviny...

5. 

fazuľa biela sterilizovaná 300 gramov

...fazuľu...

...fazuľu......

6. 

cícer sterilizovaný 300 gramov

...a cícer (pokiaľ by sme polievku varili zo suchých strukovín, tie musíme najprv uvariť čím sa predĺži celková príprava). Necháme zovrieť a polievku zahustíme...

...a cícer (pokiaľ by sme polievku varili zo...

7. 

múka hladká 50 gramov  voda ½ litra

... trochou múky rozmiešanou v studenej vode.

... trochou múky rozmiešanou v studenej vode....

8. 

petržlenová vňať 30 gramov

Nakoniec do gulášu vmiešame čerstvú nasekanú petržlenovú vňať. (Zbytky sterilizovaných strukovín uložíme do mikroténového vrecúška a zmrazíme. Takto ich najlepšie uchováme na neskoršie použitie).

Nakoniec do gulášu vmiešame čerstvú nasekanú...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť