Strukovinový guláš s klobásou

Hustá desiatová polievka plná zdraviu prospešných strukovín a nie zrovna zdraviu prospešnej klobásky :)
recept,fotorecept,klobása,šošovica sterilizovaná,fazuľa biela sterilizovaná,cícer sterilizovaný,Strukovinové polievky,Bezlaktózové
Strukovinové polievky
Kuchtil
Počet porcií
8
Hmotnosť porcie
471 g
Energia porcie
311 kcal
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
stredná
Ingrediencie
Ingrediencie
| cibuľa | 250 110 | gramov kcal | |
| cícer sterilizovaný | 300 375 | gramov kcal | |
| fazuľa biela sterilizovaná | 300 285 | gramov kcal | |
| klobása | 250 778 | gramov kcal | |
| korenie rasca mletá | ½ 9 | čajovej lyžičky kcal | |
| korenie čierne mleté | ½ 9 | čajovej lyžičky kcal | |
| masť bravčová | 30 269 | gramov kcal | |
| múka hladká | 50 174 | gramov kcal | |
| petržlenová vňať | 30 14 | gramov kcal | |
| voda | 2 0 | litre kcal | |
| zemiaky | 250 230 | gramov kcal | |
| šošovica sterilizovaná | 300 231 | gramov kcal |
Recept
1.
cibuľa 250 gramov • masť bravčová 30 gramov
Cibuľu očistíme, pokrájame nadrobno a osmažíme (10 minút) na masti.

2.
zemiaky 250 gramov • klobása 250 gramov
Zemiaky ošúpeme, pokrájame na malé kocky a spolu s obdobne nakrájanou klobásou ich pridáme k cibuli. Za stáleho miešania všetko spolu 5 minút opekáme.

3.
korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky • voda 1.5 litra
Pridáme soľ, korenie a rascu. Prilejeme vriacu vodu, premiešame a 15 minút varíme.

4.
šošovica sterilizovaná 300 gramov
Postupne primiešavame sterilizované strukoviny bez nálevu: šošovicu...


6.
cícer sterilizovaný 300 gramov
...a cícer (pokiaľ by sme polievku varili zo suchých strukovín, tie musíme najprv uvariť čím sa predĺži celková príprava). Necháme zovrieť a polievku zahustíme...


8.
petržlenová vňať 30 gramov
Nakoniec do gulášu vmiešame čerstvú nasekanú petržlenovú vňať. (Zbytky sterilizovaných strukovín uložíme do mikroténového vrecúška a zmrazíme. Takto ich najlepšie uchováme na neskoršie použitie).

Dobrú chuť!
























