Biela fazuľová polievka

Smotanová polievka z bielej fazule. Polievku podávame pred druhým sladkým hlavným jedlom.
recept,fotorecept,fazuľa biela sterilizovaná,smotana sladká na varenie,Strukovinové polievky
Strukovinové polievky
Kategórie
Strukovinové polievky ›Ingrediencie
Ingrediencie
| bobkový list | 4 ?? | kusy kcal | |
| citrón | 0 ?? | kcal | |
| fazuľa biela sterilizovaná | 500 475 | gramov kcal | |
| mlieko polotučné 1,5% | ½ 240 | litra kcal | |
| múka hladká | 1.5 79 | polievkovej lyžice kcal | |
| ocot | 0 ?? | kcal | |
| smotana sladká na varenie | 250 400 | mililitrov kcal | |
| soľ | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
| soľ | 0 ?? | kcal | |
| soľ zeleninová | 0 ?? | kcal | |
| voda | 1 0 | liter kcal | |
| zemiaky | 250 230 | gramov kcal |
Recept
1.
zemiaky 250 gramov • voda 1 liter • soľ 1 čajová lyžička
Zemiaky očistíme, nakrájame na menšie kocky a dáme variť do slanej vody. Uvaríme do mäkka cca 15-20 minút.

2. Pridáme fazuľu
fazuľa biela sterilizovaná 500 gramov • bobkový list 4 kusy
Sterilizovanú bielu fazuľu z konzervy prepláchneme na sitku pod tečúcou vodou. Pridáme ju k uvareným zemiakom spolu s bobkovým listom. Uvedieme do varu.

3. Zátrepka
mlieko polotučné 1,5% ½ litra • smotana sladká na varenie 250 mililitrov • múka hladká 1.5 polievkovej lyžice • soľ • soľ zeleninová
Z mlieka, smotany a múky si urobíme zátrepku (všetko spolu zmiešame), ktorú prilejeme k fazuli a zemiakom. Necháme prejsť varom a podľa chuti dosolíme, prípadne ochutíme vegetou.

4.
Pri servírovaní môžeme podávať citrón či ocot, na ochutenie pre labužníkov, ktorí majú takúto polievku radšej trochu kyslú.

Dobrú chuť!























