RECEPTY

Biela fazuľová polievka

Biela fazuľová polievka

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Smotanová polievka z bielej fazule. Polievku podávame pred druhým sladkým hlavným jedlom.

recept,fotorecept,fazuľa biela sterilizovaná,smotana sladká na varenie,Strukovinové polievky

Strukovinové polievky

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Ingrediencie

Ingrediencie

bobkový list

4

??

kusy

kcal

citrón

0

??

kcal

fazuľa biela sterilizovaná

500

475

gramov

kcal

mlieko polotučné 1,5%

½

240

litra

kcal

múka hladká

1.5

79

polievkovej lyžice

kcal

ocot

0

??

kcal

smotana sladká na varenie

250

400

mililitrov

kcal

soľ

1

0

čajová lyžička

kcal

soľ

0

??

kcal

soľ zeleninová

0

??

kcal

voda

1

0

liter

kcal

zemiaky

250

230

gramov

kcal

 

Recept

1. 

zemiaky 250 gramov  voda 1 liter  soľ 1 čajová lyžička

Zemiaky očistíme, nakrájame na menšie kocky a dáme variť do slanej vody. Uvaríme do mäkka cca 15-20 minút.

Zemiaky očistíme, nakrájame na menšie kocky a...

2. Pridáme fazuľu

fazuľa biela sterilizovaná 500 gramov  bobkový list 4 kusy

Sterilizovanú bielu fazuľu z konzervy prepláchneme na sitku pod tečúcou vodou. Pridáme ju k uvareným zemiakom spolu s bobkovým listom. Uvedieme do varu.

Sterilizovanú bielu fazuľu z konzervy...

3. Zátrepka

mlieko polotučné 1,5% ½ litra  smotana sladká na varenie 250 mililitrov  múka hladká 1.5 polievkovej lyžice  soľ  soľ zeleninová

Z mlieka, smotany a múky si urobíme zátrepku (všetko spolu zmiešame), ktorú prilejeme k fazuli a zemiakom. Necháme prejsť varom a podľa chuti dosolíme, prípadne ochutíme vegetou.

Z mlieka, smotany a múky si urobíme zátrepku...

4. 

citrón  ocot

Pri servírovaní môžeme podávať citrón či ocot, na ochutenie pre labužníkov, ktorí majú takúto polievku radšej trochu kyslú.

Pri servírovaní môžeme podávať citrón či...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť