Biela fazuľová polievka
Smotanová polievka z bielej fazule. Polievku podávame pred druhým sladkým hlavným jedlom.
recept,fotorecept,fazuľa biela sterilizovaná,smotana sladká na varenie,Strukovinové polievky
Strukovinové polievky
Kategórie
Strukovinové polievky ›
Ingrediencie
Ingrediencie
bobkový list | 4 | kusy | |
citrón | - | ||
fazuľa biela sterilizovaná | 500 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | ½ | litra | |
múka hladká | 1.5 | polievkovej lyžice | |
ocot | - | ||
smotana sladká na varenie | 250 | mililitrov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
soľ | - | ||
soľ zeleninová | - | ||
voda | 1 | liter | |
zemiaky | 250 | gramov |
Recept
1.
zemiaky 250 gramov • voda 1 liter • soľ 1 čajová lyžička
Zemiaky očistíme, nakrájame na menšie kocky a dáme variť do slanej vody. Uvaríme do mäkka cca 15-20 minút.
2. Pridáme fazuľu
fazuľa biela sterilizovaná 500 gramov • bobkový list 4 kusy
Sterilizovanú bielu fazuľu z konzervy prepláchneme na sitku pod tečúcou vodou. Pridáme ju k uvareným zemiakom spolu s bobkovým listom. Uvedieme do varu.
3. Zátrepka
mlieko polotučné 1,5% ½ litra • smotana sladká na varenie 250 mililitrov • múka hladká 1.5 polievkovej lyžice • soľ • soľ zeleninová
Z mlieka, smotany a múky si urobíme zátrepku (všetko spolu zmiešame), ktorú prilejeme k fazuli a zemiakom. Necháme prejsť varom a podľa chuti dosolíme, prípadne ochutíme vegetou.
4.
Pri servírovaní môžeme podávať citrón či ocot, na ochutenie pre labužníkov, ktorí majú takúto polievku radšej trochu kyslú.
Dobrú chuť!