svetvomne.sk

Šošovicová polievka s kyslou kapustou

    

Hustá farmárska polievka zo šošovice, krúpov, kapusty a údeného mäsa.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
huby sušené30gramov
kapusta kvasená350gramov
korenie rasca drvená½čajovej lyžičky
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
krúpy jačmenné100gramov
mäso údené350gramov
soľ½čajovej lyžičky
soľ-
voda1.5litra
vývar z údeného mäsa½litra
zázvor mletý1čajová lyžička
šošovica200gramov

1. Krúpy

krúpy jačmenné 100 gramov

Krúpy premyjeme a dáme variť do vody na 30 minút.

Krúpy

2. Šošovica

šošovica 200 gramov  voda 1.5 litra  soľ ½ čajovej lyžičky

Šošovicu preberieme a na polhodinu ju namočíme do vody. Potom vodu vylejeme, prilejeme čistú, pridáme soľ a šošovicu uvaríme do polomäkka.

Šošovica

3. Huby

huby sušené 30 gramov

Huby namočíme za čas varenia šošovice do vody.

Huby

4. Kapusta a údené

kapusta kvasená 350 gramov  mäso údené 350 gramov

Kapustu vyžmýkame, ak je príliš nadlho pokrájaná, nakrájame ju na menšie kúsky. Údené mäso uvaríme počas varenia šošovice a pokrájame ho na malé kocky.

5. 

vývar z údeného mäsa ½ litra  soľ  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  korenie rasca drvená ½ čajovej lyžičky

Do polomäkkej šošovice pridáme pripravenú kapustu, scedené huby, prilejeme vývar z údeného mäsa, osolíme, okoreníme, prisypeme rascu a všetko spolu varíme 15 minút.

6. 

zázvor mletý 1 čajová lyžička

Nakoniec vmiešame pokrájané údené, krúpy a mletý ďumbier.

7. 

Polievku ihneď podávame. Dlhším státím viac hustne, keďže krúpy ešte absorbujú vodu.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť