svetvomne.sk

Šošovicová polievka s kyslou kapustou

Hustá farmárska polievka zo šošovice, krúpov, kapusty a údeného mäsa.

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 2 h.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Huby sušené30gramov
Kapusta kvasená350gramov
Korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
Krúpy jačmenné100gramov
Mäso údené350gramov
Rasca drvená½čajovej lyžičky
Soľ½čajovej lyžičky
Soľ
Voda1.5litra
Vývar z údeného mäsa½litra
Zázvor mletý1čajová lyžička
Šošovica200gramov

1. Krúpy

krúpy jačmenné 100 g

Krúpy premyjeme a dáme variť do vody na 30 minút.

Krúpy

2. Šošovica

šošovica 200 g  voda 1.5 l  soľ ½ ČL

Šošovicu preberieme a na polhodinu ju namočíme do vody. Potom vodu vylejeme, prilejeme čistú, pridáme soľ a šošovicu uvaríme do polomäkka.

Šošovica

3. Huby

huby sušené 30 g

Huby namočíme za čas varenia šošovice do vody.

Huby

4. Kapusta a údené

kapusta kvasená 350 g  mäso údené 350 g

Kapustu vyžmýkame, ak je príliš nadlho pokrájaná, nakrájame ju na menšie kúsky. Údené mäso uvaríme počas varenia šošovice a pokrájame ho na malé kocky.

5. 

vývar z údeného mäsa ½ l  soľ  korenie čierne mleté ½ ČL  rasca drvená ½ ČL

Do polomäkkej šošovice pridáme pripravenú kapustu, scedené huby, prilejeme vývar z údeného mäsa, osolíme, okoreníme, prisypeme rascu a všetko spolu varíme 15 minút.

6. 

zázvor mletý 1 ČL

Nakoniec vmiešame pokrájané údené, krúpy a mletý ďumbier.

7. 

Polievku ihneď podávame. Dlhším státím viac hustne, keďže krúpy ešte absorbujú vodu.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť