Šošovicová polievka s kyslou kapustou
Hustá farmárska polievka zo šošovice, krúpov, kapusty a údeného mäsa.
recept,fotorecept,šošovica,kapusta kvasená,mäso údené,Strukovinové polievky,Bezlaktózové
Strukovinové polievky
Ingrediencie
Ingrediencie
huby sušené | 30 | gramov | |
kapusta kvasená | 350 | gramov | |
korenie rasca drvená | ½ | čajovej lyžičky | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
krúpy jačmenné | 100 | gramov | |
mäso údené | 350 | gramov | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
soľ | - | ||
voda | 1.5 | litra | |
vývar z údeného mäsa | ½ | litra | |
zázvor mletý | 1 | čajová lyžička | |
šošovica | 200 | gramov |
Recept

2. Šošovica
šošovica 200 gramov • voda 1.5 litra • soľ ½ čajovej lyžičky
Šošovicu preberieme a na polhodinu ju namočíme do vody. Potom vodu vylejeme, prilejeme čistú, pridáme soľ a šošovicu uvaríme do polomäkka.


4. Kapusta a údené
kapusta kvasená 350 gramov • mäso údené 350 gramov
Kapustu vyžmýkame, ak je príliš nadlho pokrájaná, nakrájame ju na menšie kúsky. Údené mäso uvaríme počas varenia šošovice a pokrájame ho na malé kocky.
5.
vývar z údeného mäsa ½ litra • soľ • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • korenie rasca drvená ½ čajovej lyžičky
Do polomäkkej šošovice pridáme pripravenú kapustu, scedené huby, prilejeme vývar z údeného mäsa, osolíme, okoreníme, prisypeme rascu a všetko spolu varíme 15 minút.


7.
Polievku ihneď podávame. Dlhším státím viac hustne, keďže krúpy ešte absorbujú vodu.

Dobrú chuť!