svetvomne.sk

Gazdovská kapustnica s krúpami

    

Plný hrniec vynikajúcej polievky na vianočný či silvestrovský stôl. Nič však nebráni tomu, uvariť si túto kapustničisko hocikedy počas celého roku.

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cesnak5strúčikov
cibuľa150gramov
kapusta kvasená1.5kilogramu
klobása200gramov
krúpy jačmenné100gramov
mäso údené1kilogram
paprika červená mletá3čajové lyžičky
voda-
voda3litre

1. 

mäso údené 1 kilogram  voda  voda 2 litre  krúpy jačmenné 100 gramov  cibuľa 150 gramov

Údené mäso vložíme do studenej vody, privedieme do varu a 20 minút varíme. Potom vodu vylejeme prilejeme čerstvú v predpísanom množstve, pridáme krúpy a cibuľu. Varíme do zmäknutia mäsa - asi 40 minút.

2. 

Mäso vyberieme a pokrájame na kocky.

3. 

kapusta kvasená 1.5 kilogramu  paprika červená mletá 3 čajové lyžičky  voda 1 liter

Ku krúpom pridáme kapustu bez kapustovej vody. Kapustovú vodu nevylievame, necháme si ju odloženú pre prípadné záverečné dochutenie polievky. Pridáme papriku a prilejeme čistú vodu. Premiešame a privedieme do varu.

4. 

Vmiešame pokrájané údené...

5. 

klobása 200 gramov  cesnak 5 strúčikov

... a do kapustnice vložíme klobásky v celku. Všetko spolu varíme 30 minút. Nakoniec pridáme prelisovaný cesnak a podľa chuti, ak je kapustnica málo kyslá, dolejeme kapustovú vodu.

6. 

Pred podávaním klobásku nakrájame a podávame v jednotlivých porciách polievky. Polievku nesolíme. Potrebnú slanú chuť získa z kvasenej kapusty a vareného údeného mäsa.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť