Špenátové lasagne
Návod, ako si pripraviť chutné a jednoduché jedlo so zelenou zeleninkou.
recept,fotorecept,špenát mrazený,cestoviny - Lasagne,syr polotvrdý,syr tavený,Cestoviny,
Cestoviny
Kategórie
Cestoviny ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 4 | strúčiky | |
cestoviny - Lasagne | - | ||
maslo | - | ||
maslo | 4 | polievkové lyžice | |
mlieko polotučné 1,5% | ¼ | litra | |
oregano | 1 | čajová lyžička | |
syr polotvrdý | 150 | gramov | |
syr tavený | 100 | gramov | |
špenát mrazený | 450 | gramov |
Recept
1.
syr tavený 100 gramov • maslo 4 polievkové lyžice • mlieko polotučné 1,5% ¼ litra
Z mlieka, masla a taveného syru si pripravíme omáčku.
2.
cesnak 4 strúčiky • oregano 1 čajová lyžička
Na miernom ohni necháme syr a maslo rozpustiť a nakoniec pridáme pretlačený cesnak a oregano.
3.
špenát mrazený 450 gramov
Do omáčky pridáme čerstvý sparený špenát, alebo mrazený ktorý si pred tým rozmrazíme vo vodnom kúpeli.
5.
Na cestoviny navrstvíme polovicu hotovej omáčky.
6.
Opäť rozprestrieme cestoviny a rovnomerne navrstvíme zbytok omáčky.
8.
syr polotvrdý 150 gramov
Vrch posypeme strúhanm syrom a zapekáme prykryté alobalom 30 minút a následne 15 odokryté.
Dobrú chuť!