Lasagne
Jednoduchý recept na prípravu tradičného talianskeho hlavného jedla z cestovín a bravčového mäsa.
recept,fotorecept,bravčové mleté mäso,paradajkový pretlak,cestoviny - Lasagne,Cestoviny,Talianska kuchyňa
Cestoviny
Talianska kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové mleté mäso | 500 | gramov | |
cestoviny - Lasagne | 200 | gramov | |
cibuľa | 1 | kus | |
korenie Pasta asciutta | 2 | čajové lyžičky | |
olej slnečnicový | 20 | mililitrov | |
paradajkový pretlak | 500 | gramov | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 200 | mililitrov | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 500 | mililitrov | |
syr tvrdý | 250 | gramov |
Recept
1.
cibuľa 1 kus • bravčové mleté mäso 500 gramov • olej slnečnicový 20 mililitrov
Cibuľku osmažíme na oleji do zlatista, pridáme bravčové mäsko a rozmiešame.
2.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 500 mililitrov • paradajkový pretlak 500 gramov • korenie Pasta asciutta 2 čajové lyžičky
Po povrchovom osmaženi zmesi mäsa a cibuľky, prilejeme paradajkové pretlaky a sladkú smotanu. Ak je zmes hustá prilejeme vodu. Zmes by mala byť stredne riedka, aby sa pri zapekaní cestoviny uvarili. Pridáme korenie, prípadne vegetu.
3.
cestoviny - Lasagne 200 gramov
Spodok formy na pečenie vylejeme riedkou časťou predchystanej zmesi, na ktorú poukladáme plátky cestoviny tak, aby bol pokrytý celý povrch. Na cestoviny rozprestrieme zmes a tento krok opakujeme 3-4 krát, tak aby bola vrchná vrstva mäsová.
4.
smotana kyslá (14-18% tuku) 200 mililitrov • syr tvrdý 250 gramov
Na hornú vrstvu rozotrieme 2 kyslé smotany a posypeme strúhaným syrom.
5.
Zapekáme asi pol hodiny, kým sa syr pekne nerozpustí a jemne nezhnedne.
6.
Môžeme servírovať.
Dobrú chuť!