Lasagne

Jednoduchý recept na prípravu tradičného talianskeho hlavného jedla z cestovín a bravčového mäsa.
recept,fotorecept,bravčové mleté mäso,paradajkový pretlak,cestoviny - Lasagne,Cestoviny,Talianska kuchyňa
Cestoviny
Talianska kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové mleté mäso | 500 1300 | gramov kcal | |
cestoviny - Lasagne | 200 720 | gramov kcal | |
cibuľa | 1 ?? | kus kcal | |
korenie Pasta asciutta | 2 28 | čajové lyžičky kcal | |
olej slnečnicový | 20 180 | mililitrov kcal | |
paradajkový pretlak | 500 340 | gramov kcal | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 200 320 | mililitrov kcal | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 500 1555 | mililitrov kcal | |
syr tvrdý | 250 950 | gramov kcal |
Recept
1.
cibuľa 1 kus • bravčové mleté mäso 500 gramov • olej slnečnicový 20 mililitrov
Cibuľku osmažíme na oleji do zlatista, pridáme bravčové mäsko a rozmiešame.

2.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 500 mililitrov • paradajkový pretlak 500 gramov • korenie Pasta asciutta 2 čajové lyžičky
Po povrchovom osmaženi zmesi mäsa a cibuľky, prilejeme paradajkové pretlaky a sladkú smotanu. Ak je zmes hustá prilejeme vodu. Zmes by mala byť stredne riedka, aby sa pri zapekaní cestoviny uvarili. Pridáme korenie, prípadne vegetu.

3.
cestoviny - Lasagne 200 gramov
Spodok formy na pečenie vylejeme riedkou časťou predchystanej zmesi, na ktorú poukladáme plátky cestoviny tak, aby bol pokrytý celý povrch. Na cestoviny rozprestrieme zmes a tento krok opakujeme 3-4 krát, tak aby bola vrchná vrstva mäsová.

4.
smotana kyslá (14-18% tuku) 200 mililitrov • syr tvrdý 250 gramov
Na hornú vrstvu rozotrieme 2 kyslé smotany a posypeme strúhaným syrom.

5.
Zapekáme asi pol hodiny, kým sa syr pekne nerozpustí a jemne nezhnedne.

6.
Môžeme servírovať.

Dobrú chuť!