svetvomne.sk

Pizza

    

Výborná pizza z cesta odporúčaného talianskym kuchárom.

Kuchtil

Počet porcií

16

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 

1. 

múka hladká 1 kilogram  soľ 1 polievková lyžica  droždie čerstvé 42 gramov  olej slnečnicový 4 polievkové lyžice  voda 600 mililitrov

Z múky, soli, droždia, oleja a vlažnej vody zamiesime cesto ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.

2. 

olej slnečnicový  cesnak  paradajkový pretlak 500 gramov

Cesto rozdelíme na 4 časti. Plech si potrieme olejom a jednu časť cesta natenko roztiahneme, rozvaľkáme na plechu. Môžeme tiež cesto rozvaľkať na pomúčenej doske a dať ho na plech vystlaný papierom na pečenie.Potrieme ho roztlačeným cesnakom a paradajkovým pretlakom.

3. 

šunka  sardinky v oleji  kukurica sterilizovaná  zelenina mrazená (mrkva, hrášok, kukurica)  šampiňóny  cibuľa  syr Eidam  oregano

Na cesto kladieme rôzne ingrediencie podľa toho, akú pizzu si chceme pripraviť (šunkovú, rybaciu, kukuricovú, zeleninovú, šampiňónovú, cibuľovú...), posypeme syrom, oreganom a upečieme vo vopred rozohriatej rúre na 200°C cca 20 - 25 minút.

4. 

Pizzu podávame teplú nakrájanú na trojuholníky.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť