Pizza závin
Veľký slaný závin z kysnutého cesta plný chutných ingrediencií.
recept,fotorecept,paradajkový pretlak,šunka bravčová dusená,kukurica sterilizovaná,syr tvrdý,oregano,Slané koláče
Slané koláče
Kategórie
Slané koláče
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 80 | gramov | |
cukor kryštálový | ½ | čajovej lyžičky | |
droždie čerstvé | 20 | gramov | |
kukurica sterilizovaná | 300 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 300 | mililitrov | |
múka hladká | 250 | gramov | |
múka hladká | - | ||
múka polohrubá | 250 | gramov | |
olej slnečnicový | 50 | mililitrov | |
olivy s papričkou | 80 | gramov | |
oregano | 1 | čajová lyžička | |
paradajkový pretlak | 150 | mililitrov | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
soľ morská | - | ||
syr tvrdý | 150 | gramov | |
vajce slepačie | - | ||
vajce slepačie | 1 | kus | |
šunka bravčová dusená | 300 | gramov |
Recept
1.
mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov • cukor kryštálový ½ čajovej lyžičky • droždie čerstvé 20 gramov • múka hladká 250 gramov • múka polohrubá 250 gramov • soľ ½ čajovej lyžičky • vajce slepačie 1 kus • olej slnečnicový 50 mililitrov
Odmerané mlieko mierne ohrejeme. V hrnčeku necháme vzísť kvások z časti mlieka, z cukru a droždia. Do hlbokej misy nasypeme obe múky, pridáme soľ, vajce, vlejeme kvások, zvyšné mlieko a olej.
2.
Vymiesime cesto ktoré necháme, zakryté, na teplom mieste vykysnúť.
4.
paradajkový pretlak 150 mililitrov • šunka bravčová dusená 300 gramov • kukurica sterilizovaná 300 gramov
Natrieme ho paradajkovým pretlakom, poukladáme na neho šunku (v uvedenom recepte je použitá domáca bravčová šunka s olivami) a rovnomerne rozsypeme na šunku kukuricu.
5.
syr tvrdý 150 gramov • cibuľa 80 gramov • olivy s papričkou 80 gramov • oregano 1 čajová lyžička
Syr postrúhame, cibuľu ošúpeme a pokrájame nadrobno, olivy pokrájame na kolieska. Olivy a cibuľu rozložíme na kukuricu. Syrom a oreganom všetko posypeme.
6.
Závin stočíme z kratšej strany, koniec cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom a závin dotočíme.
7.
K závinu prisunieme papier na pečenie vo veľkosti plechu na ktorom ho budeme piecť.
8.
Závin prevalíme na papier a vytvarujeme do oblúka.
9.
Spolu s papierom na pečenie ho preložíme na plech a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Povrchu posolíme a poprepichujeme špajdľou.
10.
Pečieme v rozohriatej rúre asi 40 minút na strednom teplotnom stupni.
Dobrú chuť!