svetvomne.sk

Bryndzový posúch so slaninou

    

Vynikajúci slaný koláč z obľúbenej slovenskej bryndze.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
bryndza250gramov
cukor kryštálový½čajovej lyžičky
droždie čerstvé20gramov
mlieko polotučné 1,5%350mililitrov
múka hladká250gramov
múka hladká-
múka polohrubá250gramov
slanina oravská200gramov
smotana kyslá (14-18% tuku)400gramov
soľ1.25čajovej lyžičky
vajce slepačie3kusy

1. 

mlieko polotučné 1,5% 350 mililitrov  cukor kryštálový ½ čajovej lyžičky  droždie čerstvé 20 gramov  múka hladká 250 gramov  múka polohrubá 250 gramov  soľ ½ čajovej lyžičky  vajce slepačie 1 kus

Odmeráme si mlieko a mierne ho ohrejeme. V hrnčeku necháme vzísť kvások z časti odmeraného mlieka, z cukru a droždia. Do hlbokej misy nasypeme obe múky, pridáme soľ, vajce, vlejeme kvások a zvyšné mlieko.

2. 

Vymiesime cesto ktoré necháme, zakryté, na teplom mieste vykysnúť.

3. 

múka hladká

Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a rozdelíme ho na dve polovice.

4. 

Pripravíme si papier na pečenie vo veľkosti plechu v ktorom budeme posúch piecť. Na papieri rozvaľkáme jednu polovicu cesta. Druhú polovicu cesta odložíme do chladničky, aby nám cesto počas pečenia prvého posúcha neprekyslo.

5. 

bryndza 250 gramov  smotana kyslá (14-18% tuku) 400 gramov  vajce slepačie 2 kusy  soľ ¾ čajovej lyžičky  slanina oravská 200 gramov

V miske zmiešame bryndzu so smotanou, vajíčkami a soľou. Nakrájame slaninu.

6. 

Rozvaľkané cesto na papieri preložíme na plech a nalejeme na neho polovicu pripravenej bryndze. Na bryndzu rovnomerne rozdelíme polovicu slaniny.

7. 

Posúch upečieme v rozohriatej rúre do zlatova.
Druhú polovicu cesta 10 minút pred ukončením pečenia vyberieme z chladničky, spracujeme ho a upečieme ako prvý posúch.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť