svetvomne.sk

Trešeník so slaninou

Recept na tradičný koláč, pochádzajúci z východného Slovenska. Podáva sa ako príloha ku kapustnici alebo ako samostatné jedlo.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 55 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
kapusta kvasená500gramov
kypriaci prášok do pečiva½balíčka
maslo80gramov
mlieko polotučné 1,5%0.2litra
múka polohrubá300gramov
slanina údená150gramov
soľ½čajovej lyžičky

1. 

kapusta kvasená 500 g

Kyslú kapustu zlejeme a v sitku vytlačíme šťavu. Na doske nadrobno nasekáme.

2. 

múka polohrubá 300 g  kypriaci prášok do pečiva ½ bal  maslo 80 g  mlieko polotučné 1,5% 0.2 l  soľ ½ ČL  slanina údená 150 g

Takto pripravenú kapustu premiešame s múkou, kypriacim práškom a s trochou soli. Pridáme 100 ml mlieka (v pôvodnej receptúre sa používa acidofilné mlieko), maslo (tuk) a vypečené slaninové škvarky. Vypracujeme cesto, do ktorého podľa potreby pridáme mlieko. Cesto je lepkavé, dobre pomúčime pracovnú dosku.

3. 

Na vymastený a pomúčený plech rozprestrieme cesto.

4. 

Pečieme v rozohriatej rúre 30 - 40 minút.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť