svetvomne.sk

Trešeník so slaninou

    

Recept na tradičný koláč, pochádzajúci z východného Slovenska. Podáva sa ako príloha ku kapustnici alebo ako samostatné jedlo.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

55 min.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:   

 

 
 
kapusta kvasená500gramov
kypriaci prášok do pečiva½balíčka
maslo80gramov
mlieko polotučné 1,5%0.2litra
múka polohrubá300gramov
slanina údená150gramov
soľ½čajovej lyžičky

1. 

kapusta kvasená 500 gramov

Kyslú kapustu zlejeme a v sitku vytlačíme šťavu. Na doske nadrobno nasekáme.

2. 

múka polohrubá 300 gramov  kypriaci prášok do pečiva ½ balíčka  maslo 80 gramov  mlieko polotučné 1,5% 0.2 litra  soľ ½ čajovej lyžičky  slanina údená 150 gramov

Takto pripravenú kapustu premiešame s múkou, kypriacim práškom a s trochou soli. Pridáme 100 ml mlieka (v pôvodnej receptúre sa používa acidofilné mlieko), maslo (tuk) a vypečené slaninové škvarky. Vypracujeme cesto, do ktorého podľa potreby pridáme mlieko. Cesto je lepkavé, dobre pomúčime pracovnú dosku.

3. 

Na vymastený a pomúčený plech rozprestrieme cesto.

4. 

Pečieme v rozohriatej rúre 30 - 40 minút.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť