Cannelloni s mäsovou plnkou
Jednoduchá príprava pokrmu z vynikajúcej talianskej kuchyne.
recept,fotorecept,bravčové mleté mäso,syr tvrdý,syr tvrdý,paradajkový pretlak,cestoviny - Cannelloni,Cestoviny,Talianska kuchyňa
Cestoviny
Talianska kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
bazalka | 1 | čajová lyžička | |
bravčové mleté mäso | 1000 | gramov | |
cesnak sušený | 1 | čajová lyžička | |
cestoviny - Cannelloni | 300 | gramov | |
cibuľa | 150 | gramov | |
korenie čierne mleté | 1 | čajová lyžička | |
olej slnečnicový | 30 | mililitrov | |
paprika | 75 | gramov | |
paradajkový pretlak | 700 | mililitrov | |
soľ | 2.5 | čajovej lyžičky | |
syr tvrdý | 250 | gramov | |
voda | 200 | mililitrov |
Recept
1. Cibuľovo - paprikový základ
olej slnečnicový 30 mililitrov • cibuľa 150 gramov • paprika 75 gramov • soľ 1.5 čajovej lyžičky
Cibuľu očistíme a nadrobno pokrájame. V hlbšej panvici ju opečieme na oleji. Pridáme nadrobno pokrájanú papriku, soľ a chvíľu podusíme.
2. Mäso
bravčové mleté mäso 1000 gramov • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • syr tvrdý 150 gramov
Do panvice pridáme mleté mäso, mleté čierne korenie a 10 minút mäso orestujeme za stáleho premiešavania. Zmes necháme vychladiť tak, aby nás nepálila keď ju chytíme do prstov. Do takto chladnej zmesi vmiešame strúhaný syr.
3. Príprava omáčky
paradajkový pretlak 700 mililitrov • voda 200 mililitrov • soľ 1 čajová lyžička • bazalka 1 čajová lyžička • cesnak sušený 1 čajová lyžička • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky
Do hustého paradajkového pretlaku pridáme vodu, soľ, bazalku, cesnakový prášok a mleté čierne korenie. Zamiešame.
4. Plnenie cannellonov
cestoviny - Cannelloni 300 gramov
Suché cestovinové rúrky - Cannelloni jednoducho naplníme mäsovou zmesou prstami. V jednej ruke držíme cannellon tak že mu prstami uzavrieme jednu stranu a druhou rukou prstami do neho jemne vtláčame mäsovú zmes.
5.
Do pekáča nalejeme jednu tretinu pripravenej omáčky a ukladáme do nej naplnené rúrky.
6.
Keď máme dno pekáča pokryté, zalejeme obsah druhou tretinou omáčky a ukladáme ďalšiu vrstvu. Výška výsledného pokrmu závisí od druhu použitého pekáča. Poslednou tretinou omáčky zalejeme poslednú vrstvu cannellonov. Pečieme na strednom stupni v rúre, 45 - 60 minút zakryté. Dobré je podložiť pod pekáč väčší plech nakoľko sa môže stať že šťava môže pri pečení z časti vytekať.
7.
syr tvrdý 100 gramov
Po 45 minútach posypeme povrch pokrmu strúhaným syrom a odokryté 5 minút zapečieme.
Dobrú chuť!