RECEPTY

Žabky

Žabky

Výborná chuťovka vhodná na oslavy, záhradné party, silvestra či len tak na posedenie.

recept,fotorecept,múka polohrubá,mlieko polotučné 1,5%,klobása,Slané chuťovky,Silvestrovské

Slané chuťovky

Kuchtil

Počet porcií

40

Čas prípravy

1 h. 40 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cesnak3kusy
cukor kryštálový20gramov
droždie čerstvé30gramov
klobása-
maslo425gramov
mlieko polotučné 1,5%300mililitrov
múka polohrubá500gramov
olej slnečnicový-
petržlenová vňať-
semienka sezamové-
soľ5gramov
syr tavený100gramov
vajce slepačie1kus

 

Recept

1. 

múka polohrubá 500 gramov  mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov  maslo 300 gramov  droždie čerstvé 30 gramov  cukor kryštálový 20 gramov  soľ 5 gramov

Do múky prilejeme vlažné mlieko, pridáme rozdrobené droždie mäkké maslo, cukor a soľ. Vypracujeme cesto, ktoré necháme asi 30 minút nakysnúť.

Do múky prilejeme vlažné mlieko, pridáme...

2. 

Potom cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske.

Potom cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske....

3. 

semienka sezamové  olej slnečnicový  vajce slepačie 1 kus

Vykrojíme z cesta kolieska a vytvarujeme z nich buchtičky, ktoré poukladáme na vymastený plech a potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamovými semienkami.

Vykrojíme z cesta kolieska a vytvarujeme z nich...

4. 

Dáme upiecť do rúry na 20-25 minút.

Dáme upiecť do rúry na 20-25 minút. ...

5. Plnka

maslo 125 gramov  cesnak 3 kusy  syr tavený 100 gramov

Rozmiešame maslo so syrom a s roztlačeným cesnakom.

Rozmiešame maslo so syrom a s roztlačeným...

6. Príprava

klobása  petržlenová vňať

Upečené a vychladnuté buchtičky do 2/3 narežeme, naplníme plnkou a kolieskom klobásy, aby vznikol dojem žaby s pretiahnutými ústami. Môžeme dozdobiť petržlenovou vňaťou.

Upečené a vychladnuté buchtičky do 2/3...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť