Žabky
Výborná chuťovka vhodná na oslavy, záhradné party, silvestra či len tak na posedenie.
recept,fotorecept,múka polohrubá,mlieko polotučné 1,5%,klobása,Slané chuťovky,Silvestrovské
Slané chuťovky
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 3 | kusy | |
cukor kryštálový | 20 | gramov | |
droždie čerstvé | 30 | gramov | |
klobása | - | ||
maslo | 425 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 300 | mililitrov | |
múka polohrubá | 500 | gramov | |
olej slnečnicový | - | ||
petržlenová vňať | - | ||
semienka sezamové | - | ||
soľ | 5 | gramov | |
syr tavený | 100 | gramov | |
vajce slepačie | 1 | kus |
Recept
1.
múka polohrubá 500 gramov • mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov • maslo 300 gramov • droždie čerstvé 30 gramov • cukor kryštálový 20 gramov • soľ 5 gramov
Do múky prilejeme vlažné mlieko, pridáme rozdrobené droždie mäkké maslo, cukor a soľ. Vypracujeme cesto, ktoré necháme asi 30 minút nakysnúť.
2.
Potom cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske.
3.
semienka sezamové • olej slnečnicový • vajce slepačie 1 kus
Vykrojíme z cesta kolieska a vytvarujeme z nich buchtičky, ktoré poukladáme na vymastený plech a potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamovými semienkami.
4.
Dáme upiecť do rúry na 20-25 minút.
5. Plnka
maslo 125 gramov • cesnak 3 kusy • syr tavený 100 gramov
Rozmiešame maslo so syrom a s roztlačeným cesnakom.
6. Príprava
Upečené a vychladnuté buchtičky do 2/3 narežeme, naplníme plnkou a kolieskom klobásy, aby vznikol dojem žaby s pretiahnutými ústami. Môžeme dozdobiť petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!