svetvomne.sk

Žabky

    

Výborná chuťovka vhodná na oslavy, záhradné party, silvestra či len tak na posedenie.

Kuchtil

Počet porcií

40

Čas prípravy

1 h. 40 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 

1. 

múka polohrubá 500 gramov  mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov  maslo 300 gramov  droždie čerstvé 30 gramov  cukor kryštálový 20 gramov  soľ 5 gramov

Do múky prilejeme vlažné mlieko, pridáme rozdrobené droždie mäkké maslo, cukor a soľ. Vypracujeme cesto, ktoré necháme asi 30 minút nakysnúť.

2. 

Potom cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske.

3. 

semienka sezamové  olej slnečnicový  vajce slepačie 1 kus

Vykrojíme z cesta kolieska a vytvarujeme z nich buchtičky, ktoré poukladáme na vymastený plech a potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamovými semienkami.

4. 

Dáme upiecť do rúry na 20-25 minút.

5. Plnka

maslo 125 gramov  cesnak 3 kusy  syr tavený 100 gramov

Rozmiešame maslo so syrom a s roztlačeným cesnakom.

Plnka

6. Príprava

klobása  petržlenová vňať

Upečené a vychladnuté buchtičky do 2/3 narežeme, naplníme plnkou a kolieskom klobásy, aby vznikol dojem žaby s pretiahnutými ústami. Môžeme dozdobiť petržlenovou vňaťou.

Príprava

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť