RECEPTY

Klasické obložené chlebíčky

Klasické obložené chlebíčky

Obložené chlebíčky majú veľa podôb. Ponúkame klasický, nezabudnuteľný recept z nášho detstva na jednoduché obložené sendviče. Žiadna oslava či Silvester bez nich nemohol byť! Chutia aj dnes, rovnako dobre ako v minulosti.

recept,fotorecept,šunka bravčová dusená,syr tvrdý,Veka-biely sendvičový chlieb,vajce slepačie,Slané chuťovky,Silvestrovské

Slané chuťovky

Kuchtil

Počet porcií

16

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

Veka-biely sendvičový chlieb1kus
horčica plnotučná1polievková lyžica
maslo3polievkové lyžice
paprika1kus
paradajky1kus
petržlenová vňať-
syr polotvrdý údený150gramov
syr tvrdý200gramov
uhorka sterilizovaná kyslá4kusy
vajce slepačie3kusy
šunka bravčová dusená250gramov

 

Recept

1. 

maslo 3 polievkové lyžice  horčica plnotučná 1 polievková lyžica

Maslo vymiešame s horčicou.

Maslo vymiešame s horčicou....

2. 

vajce slepačie 3 kusy  paradajky 1 kus  paprika 1 kus

Vajíčka uvaríme na tvrdo, vychladíme, olúpeme a nakrájame na tenké kolieska. Paradajku umyjeme a nakrájame na tenké mesiačiky. Papriku umyjeme, vyčistíme a nakrájame na tenké kolieska ktoré prekrojíme na štvrtiny.

Vajíčka uvaríme na tvrdo, vychladíme, olúpeme...

3. 

syr polotvrdý údený 150 gramov  uhorka sterilizovaná kyslá 4 kusy

Plátky údeného syra pokrájame na menšie časti. Uhorky pokrájame na tenké plátky a každý plátok asi do polovice viac krát nakrojíme- na vejárik.

Plátky údeného syra pokrájame na menšie...

4. 

syr tvrdý 200 gramov

Syr nastrúhame.

Syr nastrúhame....

5. 

šunka bravčová dusená 250 gramov

Nakrájanú šunku podľa potreby prekrojíme na polovicu.

Nakrájanú šunku podľa potreby prekrojíme na...

6. 

Veka-biely sendvičový chlieb 1 kus

Nakrájaný sendvič (veku) rozložíme na veľkú tácku a každý plátok natrieme maslovo-horčicovou nátierkou.

Nakrájaný sendvič (veku) rozložíme na veľkú...

7. 

Na nátierku položíme plátok šunky, paradajku, papriku uhorku a koliesko vajíčka.

Na nátierku položíme plátok šunky, paradajku,...

8. 

petržlenová vňať

Posypeme strúhaným syrom a ozdobíme petržlenovou vňaťou.

Posypeme strúhaným syrom a ozdobíme...

9. 

Môžeme podávať.

Môžeme podávať....

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť