Klasické obložené chlebíčky
Obložené chlebíčky majú veľa podôb. Ponúkame klasický, nezabudnuteľný recept z nášho detstva na jednoduché obložené sendviče. Žiadna oslava či Silvester bez nich nemohol byť! Chutia aj dnes, rovnako dobre ako v minulosti.
recept,fotorecept,šunka bravčová dusená,syr tvrdý,Veka-biely sendvičový chlieb,vajce slepačie,Slané chuťovky,Silvestrovské
Slané chuťovky
Ingrediencie
Ingrediencie
Veka-biely sendvičový chlieb | 1 | kus | |
horčica plnotučná | 1 | polievková lyžica | |
maslo | 3 | polievkové lyžice | |
paprika | 1 | kus | |
paradajky | 1 | kus | |
petržlenová vňať | - | ||
syr polotvrdý údený | 150 | gramov | |
syr tvrdý | 200 | gramov | |
uhorka sterilizovaná kyslá | 4 | kusy | |
vajce slepačie | 3 | kusy | |
šunka bravčová dusená | 250 | gramov |
Recept
2.
vajce slepačie 3 kusy • paradajky 1 kus • paprika 1 kus
Vajíčka uvaríme na tvrdo, vychladíme, olúpeme a nakrájame na tenké kolieska. Paradajku umyjeme a nakrájame na tenké mesiačiky. Papriku umyjeme, vyčistíme a nakrájame na tenké kolieska ktoré prekrojíme na štvrtiny.
3.
syr polotvrdý údený 150 gramov • uhorka sterilizovaná kyslá 4 kusy
Plátky údeného syra pokrájame na menšie časti. Uhorky pokrájame na tenké plátky a každý plátok asi do polovice viac krát nakrojíme- na vejárik.
6.
Veka-biely sendvičový chlieb 1 kus
Nakrájaný sendvič (veku) rozložíme na veľkú tácku a každý plátok natrieme maslovo-horčicovou nátierkou.
7.
Na nátierku položíme plátok šunky, paradajku, papriku uhorku a koliesko vajíčka.
9.
Môžeme podávať.
Dobrú chuť!