svetvomne.sk

Klasické obložené chlebíčky

     

Obložené chlebíčky majú veľa podôb. Ponúkame klasický, nezabudnuteľný recept z nášho detstva na jednoduché obložené sendviče. Žiadna oslava či Silvester bez nich nemohol byť! Chutia aj dnes, rovnako dobre ako v minulosti.

Kuchtil

Počet porcií

16

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 

1. 

maslo 3 PL  horčica plnotučná 1 PL

Maslo vymiešame s horčicou.

2. 

vajce slepačie 3 ks  paradajky 1 ks  paprika 1 ks

Vajíčka uvaríme na tvrdo, vychladíme, olúpeme a nakrájame na tenké kolieska. Paradajku umyjeme a nakrájame na tenké mesiačiky. Papriku umyjeme, vyčistíme a nakrájame na tenké kolieska ktoré prekrojíme na štvrtiny.

3. 

syr polotvrdý údený 150 g  uhorka sterilizovaná kyslá 4 ks

Plátky údeného syra pokrájame na menšie časti. Uhorky pokrájame na tenké plátky a každý plátok asi do polovice viac krát nakrojíme- na vejárik.

4. 

syr tvrdý 200 g

Syr nastrúhame.

5. 

šunka bravčová dusená 250 g

Nakrájanú šunku podľa potreby prekrojíme na polovicu.

6. 

Veka-biely sendvičový chlieb 1 ks

Nakrájaný sendvič (veku) rozložíme na veľkú tácku a každý plátok natrieme maslovo-horčicovou nátierkou.

7. 

Na nátierku položíme plátok šunky, paradajku, papriku uhorku a koliesko vajíčka.

8. 

petržlenová vňať

Posypeme strúhaným syrom a ozdobíme petržlenovou vňaťou.

9. 

Môžeme podávať.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť