RECEPTY

Celozrnné klobásové koláčiky

Celozrnné klobásové koláčiky

Niečo slané na zahryznutie.

recept,fotorecept,klobása suchá,syr tvrdý,Slané chuťovky,Vianočné recepty

Slané chuťovky

Kuchtil

Počet porcií

35

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

klobása suchá125gramov
maslo125gramov
múka celozrnná stredná160gramov
múka hladká-
smotana kyslá (14-18% tuku)100mililitrov
soľ¼čajovej lyžičky
syr tvrdý150gramov
vajce slepačie1kus

 

Recept

1. 

múka celozrnná stredná 160 gramov  maslo 125 gramov  smotana kyslá (14-18% tuku) 100 mililitrov  soľ ¼ čajovej lyžičky

Z múky, masla, smotany a soli vypracujeme cesto. Necháme ho 12 hodín odpočívať v chlade.

2. 

múka hladká

Odpočinuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 3-4 mm a vykrojíme 35 malých koliesok.

3. 

klobása suchá 125 gramov  syr tvrdý 150 gramov  vajce slepačie 1 kus

Z klobásy nakrájame 35 koliesok o hrúbke asi 3 mm. Postrúhame syr. V hrnčeku vidličkou rozšľaháme vajíčko.

4. 

Kolieska cesta poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom. Na ne poukladáme kolieska klobásky. Klobásku tiež potrieme vajíčkom.

5. 

Zo zbytku cesta vykrojíme 35 malých hviezdičiek.

6. 

Hviezdičky položíme na kolieska klobásy. Potrieme ich vajíčkom a posypeme strúhaným syrom. Upečieme v rozohriatej rúre do chrumkava (180°C 25 minút).

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies