Celozrnné klobásové koláčiky
Niečo slané na zahryznutie.
recept,fotorecept,klobása suchá,syr tvrdý,Slané chuťovky,Vianočné recepty
Slané chuťovky
Ingrediencie
Ingrediencie
klobása suchá | 125 | gramov | |
maslo | 125 | gramov | |
múka celozrnná stredná | 160 | gramov | |
múka hladká | - | ||
smotana kyslá (14-18% tuku) | 100 | mililitrov | |
soľ | ¼ | čajovej lyžičky | |
syr tvrdý | 150 | gramov | |
vajce slepačie | 1 | kus |
Recept
1.
múka celozrnná stredná 160 gramov • maslo 125 gramov • smotana kyslá (14-18% tuku) 100 mililitrov • soľ ¼ čajovej lyžičky
Z múky, masla, smotany a soli vypracujeme cesto. Necháme ho 12 hodín odpočívať v chlade.
2.
Odpočinuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 3-4 mm a vykrojíme 35 malých koliesok.
3.
klobása suchá 125 gramov • syr tvrdý 150 gramov • vajce slepačie 1 kus
Z klobásy nakrájame 35 koliesok o hrúbke asi 3 mm. Postrúhame syr. V hrnčeku vidličkou rozšľaháme vajíčko.
4.
Kolieska cesta poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom. Na ne poukladáme kolieska klobásky. Klobásku tiež potrieme vajíčkom.
5.
Zo zbytku cesta vykrojíme 35 malých hviezdičiek.
6.
Hviezdičky položíme na kolieska klobásy. Potrieme ich vajíčkom a posypeme strúhaným syrom. Upečieme v rozohriatej rúre do chrumkava (180°C 25 minút).
Dobrú chuť!