svetvomne.sk

Plnený krokodíl

    

Chuťovka, ktorá zaručene zaujme a ozdobí stôl na každej oslave.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

vysoká

 

Kategórie:   

 

 
 
cukor kryštálový1čajová lyžička
droždie instantné 2čajové lyžičky
kečup-
mlieko polotučné 1,5%250mililitrov
múka hladká500gramov
olej slnečnicový150mililitrov
olivy s papričkou100gramov
oregano-
paradajky cherry150gramov
slanina prerastená100gramov
soľ2čajové lyžičky
syr Eidam150gramov
syr Feta100gramov

1. 

mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov  olej slnečnicový 150 mililitrov  múka hladká 500 gramov  cukor kryštálový 1 čajová lyžička  soľ 2 čajové lyžičky  droždie instantné  2 čajové lyžičky

Z mlieka, oleja, múky, cukru, soli a droždia vymiesime cesto. Cesto necháme 20 minút podkysnúť a vyvaľkáme ho na pomúčenej doske na primerane veľký obdĺžnik. Okraje cesta cca 1- 1,5 cm orežeme. Odrezky nám poslúžia na vytvarovanie očí a nôh krokodíla.

2. 

kečup  oregano

Cesto natrieme kečupom a posypeme oreganom.

3. 

slanina prerastená 100 gramov  syr Feta 100 gramov  olivy s papričkou 100 gramov

Na cesto poukladáme natenko nakrájanú prerastenú slaninu. Do stredu navrstvíme rozdrobený syr a pokrájané olivy.

4. 

paradajky cherry 150 gramov  syr Eidam 150 gramov

Na olivy navrstvíme na polovice pokrájané paradajky a od vzniknutého valu poukladáme na slaninu natenko nakrájaný syr. Cesto aj ingrediencie nakrájame šikmo, od okraja k strednému valu, na rovnomerné prúžky

5. 

Prekladaním vzniknutých prúžkov

6. 

vytvoríme telo krokodíla.

7. 

Na koncoch vytvarujeme hlavu a nevýrazný chvost.

8. 

Z odrezkov vytvoríme, obalením paradajky v ceste, oči.

9. 

Vytvarujeme nohy.

10. 

Telo krokodíla preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, pomocou rozšľahaného vajíčka prilepíme oči a nohy a celého krokodíla vajíčkom potrieme.

11. 

Krokodíla upečieme pri teplote cca 170°C po dobu 20 - 30 minút.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť