RECEPTY

Plnený krokodíl

Plnený krokodíl

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Chuťovka, ktorá zaručene zaujme a ozdobí stôl na každej oslave.

recept,fotorecept,múka hladká,slanina prerastená,syr Feta,syr Eidam,Slané chuťovky

Slané chuťovky

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

vysoká

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový

1

21

čajová lyžička

kcal

droždie instantné

2

40

čajové lyžičky

kcal

kečup

0

??

kcal

mlieko polotučné 1,5%

250

120

mililitrov

kcal

múka hladká

500

1735

gramov

kcal

olej slnečnicový

150

1349

mililitrov

kcal

olivy s papričkou

100

133

gramov

kcal

oregano

0

??

kcal

paradajky cherry

150

27

gramov

kcal

slanina prerastená

100

640

gramov

kcal

soľ

2

0

čajové lyžičky

kcal

syr Eidam

150

429

gramov

kcal

syr Feta

100

263

gramov

kcal

 

Recept

1. 

mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov  olej slnečnicový 150 mililitrov  múka hladká 500 gramov  cukor kryštálový 1 čajová lyžička  soľ 2 čajové lyžičky  droždie instantné  2 čajové lyžičky

Z mlieka, oleja, múky, cukru, soli a droždia vymiesime cesto. Cesto necháme 20 minút podkysnúť a vyvaľkáme ho na pomúčenej doske na primerane veľký obdĺžnik. Okraje cesta cca 1- 1,5 cm orežeme. Odrezky nám poslúžia na vytvarovanie očí a nôh krokodíla.

Z mlieka, oleja, múky, cukru, soli a droždia...

2. 

kečup  oregano

Cesto natrieme kečupom a posypeme oreganom.

Cesto natrieme kečupom a posypeme oreganom....

3. 

slanina prerastená 100 gramov  syr Feta 100 gramov  olivy s papričkou 100 gramov

Na cesto poukladáme natenko nakrájanú prerastenú slaninu. Do stredu navrstvíme rozdrobený syr a pokrájané olivy.

Na cesto poukladáme natenko nakrájanú...

4. 

paradajky cherry 150 gramov  syr Eidam 150 gramov

Na olivy navrstvíme na polovice pokrájané paradajky a od vzniknutého valu poukladáme na slaninu natenko nakrájaný syr. Cesto aj ingrediencie nakrájame šikmo, od okraja k strednému valu, na rovnomerné prúžky

Na olivy navrstvíme na polovice pokrájané...

5. 

Prekladaním vzniknutých prúžkov

Prekladaním vzniknutých prúžkov ...

6. 

vytvoríme telo krokodíla.

vytvoríme telo krokodíla....

7. 

Na koncoch vytvarujeme hlavu a nevýrazný chvost.

Na koncoch vytvarujeme hlavu a nevýrazný chvost....

8. 

Z odrezkov vytvoríme, obalením paradajky v ceste, oči.

Z odrezkov vytvoríme, obalením paradajky v...

9. 

Vytvarujeme nohy.

Vytvarujeme nohy....

10. 

Telo krokodíla preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, pomocou rozšľahaného vajíčka prilepíme oči a nohy a celého krokodíla vajíčkom potrieme.

Telo krokodíla preložíme na plech vystlaný...

11. 

Krokodíla upečieme pri teplote cca 170°C po dobu 20 - 30 minút.

Krokodíla upečieme pri teplote cca 170°C po...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť