Plnený krokodíl
Chuťovka, ktorá zaručene zaujme a ozdobí stôl na každej oslave.
recept,fotorecept,múka hladká,slanina prerastená,syr Feta,syr Eidam,Slané chuťovky
Slané chuťovky
Kategórie
Slané chuťovky
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 1 | čajová lyžička | |
droždie instantné | 2 | čajové lyžičky | |
kečup | - | ||
mlieko polotučné 1,5% | 250 | mililitrov | |
múka hladká | 500 | gramov | |
olej slnečnicový | 150 | mililitrov | |
olivy s papričkou | 100 | gramov | |
oregano | - | ||
paradajky cherry | 150 | gramov | |
slanina prerastená | 100 | gramov | |
soľ | 2 | čajové lyžičky | |
syr Eidam | 150 | gramov | |
syr Feta | 100 | gramov |
Recept
1.
mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov • olej slnečnicový 150 mililitrov • múka hladká 500 gramov • cukor kryštálový 1 čajová lyžička • soľ 2 čajové lyžičky • droždie instantné 2 čajové lyžičky
Z mlieka, oleja, múky, cukru, soli a droždia vymiesime cesto. Cesto necháme 20 minút podkysnúť a vyvaľkáme ho na pomúčenej doske na primerane veľký obdĺžnik. Okraje cesta cca 1- 1,5 cm orežeme. Odrezky nám poslúžia na vytvarovanie očí a nôh krokodíla.
3.
slanina prerastená 100 gramov • syr Feta 100 gramov • olivy s papričkou 100 gramov
Na cesto poukladáme natenko nakrájanú prerastenú slaninu. Do stredu navrstvíme rozdrobený syr a pokrájané olivy.
4.
paradajky cherry 150 gramov • syr Eidam 150 gramov
Na olivy navrstvíme na polovice pokrájané paradajky a od vzniknutého valu poukladáme na slaninu natenko nakrájaný syr. Cesto aj ingrediencie nakrájame šikmo, od okraja k strednému valu, na rovnomerné prúžky
5.
Prekladaním vzniknutých prúžkov
6.
vytvoríme telo krokodíla.
7.
Na koncoch vytvarujeme hlavu a nevýrazný chvost.
8.
Z odrezkov vytvoríme, obalením paradajky v ceste, oči.
9.
Vytvarujeme nohy.
10.
Telo krokodíla preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, pomocou rozšľahaného vajíčka prilepíme oči a nohy a celého krokodíla vajíčkom potrieme.
11.
Krokodíla upečieme pri teplote cca 170°C po dobu 20 - 30 minút.
Dobrú chuť!