Plnený krokodíl

Chuťovka, ktorá zaručene zaujme a ozdobí stôl na každej oslave.
recept,fotorecept,múka hladká,slanina prerastená,syr Feta,syr Eidam,Slané chuťovky
Slané chuťovky
Kategórie
Slané chuťovky ›Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 1 21 | čajová lyžička kcal | |
droždie instantné | 2 40 | čajové lyžičky kcal | |
kečup | 0 ?? | kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 250 120 | mililitrov kcal | |
múka hladká | 500 1735 | gramov kcal | |
olej slnečnicový | 150 1349 | mililitrov kcal | |
olivy s papričkou | 100 133 | gramov kcal | |
oregano | 0 ?? | kcal | |
paradajky cherry | 150 27 | gramov kcal | |
slanina prerastená | 100 640 | gramov kcal | |
soľ | 2 0 | čajové lyžičky kcal | |
syr Eidam | 150 429 | gramov kcal | |
syr Feta | 100 263 | gramov kcal |
Recept
1.
mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov • olej slnečnicový 150 mililitrov • múka hladká 500 gramov • cukor kryštálový 1 čajová lyžička • soľ 2 čajové lyžičky • droždie instantné 2 čajové lyžičky
Z mlieka, oleja, múky, cukru, soli a droždia vymiesime cesto. Cesto necháme 20 minút podkysnúť a vyvaľkáme ho na pomúčenej doske na primerane veľký obdĺžnik. Okraje cesta cca 1- 1,5 cm orežeme. Odrezky nám poslúžia na vytvarovanie očí a nôh krokodíla.

3.
slanina prerastená 100 gramov • syr Feta 100 gramov • olivy s papričkou 100 gramov
Na cesto poukladáme natenko nakrájanú prerastenú slaninu. Do stredu navrstvíme rozdrobený syr a pokrájané olivy.

4.
paradajky cherry 150 gramov • syr Eidam 150 gramov
Na olivy navrstvíme na polovice pokrájané paradajky a od vzniknutého valu poukladáme na slaninu natenko nakrájaný syr. Cesto aj ingrediencie nakrájame šikmo, od okraja k strednému valu, na rovnomerné prúžky

5.
Prekladaním vzniknutých prúžkov

6.
vytvoríme telo krokodíla.

7.
Na koncoch vytvarujeme hlavu a nevýrazný chvost.

8.
Z odrezkov vytvoríme, obalením paradajky v ceste, oči.

9.
Vytvarujeme nohy.

10.
Telo krokodíla preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, pomocou rozšľahaného vajíčka prilepíme oči a nohy a celého krokodíla vajíčkom potrieme.

11.
Krokodíla upečieme pri teplote cca 170°C po dobu 20 - 30 minút.

Dobrú chuť!