RECEPTY

Plnený krokodíl

Plnený krokodíl

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Chuťovka, ktorá zaručene zaujme a ozdobí stôl na každej oslave.

recept,fotorecept,múka hladká,slanina prerastená,syr Feta,syr Eidam,Slané chuťovky

Slané chuťovky

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

vysoká

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový1čajová lyžička
droždie instantné 2čajové lyžičky
kečup-
mlieko polotučné 1,5%250mililitrov
múka hladká500gramov
olej slnečnicový150mililitrov
olivy s papričkou100gramov
oregano-
paradajky cherry150gramov
slanina prerastená100gramov
soľ2čajové lyžičky
syr Eidam150gramov
syr Feta100gramov

 

Recept

1. 

mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov  olej slnečnicový 150 mililitrov  múka hladká 500 gramov  cukor kryštálový 1 čajová lyžička  soľ 2 čajové lyžičky  droždie instantné  2 čajové lyžičky

Z mlieka, oleja, múky, cukru, soli a droždia vymiesime cesto. Cesto necháme 20 minút podkysnúť a vyvaľkáme ho na pomúčenej doske na primerane veľký obdĺžnik. Okraje cesta cca 1- 1,5 cm orežeme. Odrezky nám poslúžia na vytvarovanie očí a nôh krokodíla.

Z mlieka, oleja, múky, cukru, soli a droždia...

2. 

kečup  oregano

Cesto natrieme kečupom a posypeme oreganom.

Cesto natrieme kečupom a posypeme oreganom....

3. 

slanina prerastená 100 gramov  syr Feta 100 gramov  olivy s papričkou 100 gramov

Na cesto poukladáme natenko nakrájanú prerastenú slaninu. Do stredu navrstvíme rozdrobený syr a pokrájané olivy.

Na cesto poukladáme natenko nakrájanú...

4. 

paradajky cherry 150 gramov  syr Eidam 150 gramov

Na olivy navrstvíme na polovice pokrájané paradajky a od vzniknutého valu poukladáme na slaninu natenko nakrájaný syr. Cesto aj ingrediencie nakrájame šikmo, od okraja k strednému valu, na rovnomerné prúžky

Na olivy navrstvíme na polovice pokrájané...

5. 

Prekladaním vzniknutých prúžkov

Prekladaním vzniknutých prúžkov ...

6. 

vytvoríme telo krokodíla.

vytvoríme telo krokodíla....

7. 

Na koncoch vytvarujeme hlavu a nevýrazný chvost.

Na koncoch vytvarujeme hlavu a nevýrazný chvost....

8. 

Z odrezkov vytvoríme, obalením paradajky v ceste, oči.

Z odrezkov vytvoríme, obalením paradajky v...

9. 

Vytvarujeme nohy.

Vytvarujeme nohy....

10. 

Telo krokodíla preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, pomocou rozšľahaného vajíčka prilepíme oči a nohy a celého krokodíla vajíčkom potrieme.

Telo krokodíla preložíme na plech vystlaný...

11. 

Krokodíla upečieme pri teplote cca 170°C po dobu 20 - 30 minút.

Krokodíla upečieme pri teplote cca 170°C po...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť