svetvomne.sk

Hokkaido lečo

     

Chutné farebné lečo. Lečo môžeme konzumovať pripravené s vajíčkami, alebo aj ako dusenú zeleninovú prílohu.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Cibuľa150gramov
Korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
Olej slnečnicový3polievkové lyžice
Paprika150gramov
Paprika kápia čerstvá50gramov
Paradajky300gramov
Soľ1čajová lyžička
Tekvica hokkaido400gramov
Vajce slepačie4kusy

1. 

tekvica hokkaido 400 g

Tekvicu ošúpeme a nahrubo postrúhame.

2. 

paprika 150 g  paprika kápia čerstvá 50 g

Vyčistíme, umyjeme a pokrájame papriky.

3. 

paradajky 300 g

Paradajky zalejeme vriacou vodou, necháme chvíľu postáť, vyberieme, ošúpeme a pokrájame.

4. 

cibuľa 150 g  olej slnečnicový 3 PL

Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.

5. 

soľ 1 ČL  korenie čierne mleté ½ ČL

Pridáme papriky, soľ a korenie. Podlejeme vodou a pod pokrievkou asi 10 minút dusíme do mäkka.

6. 

Do mäkkej papriky pridáme tekvicu...

7. 

...a paradajky. Premiešame a pod pokrievkou 5 minút podusíme.

8. 

Podľa potreby podlejeme 2-3 lyžicami vody.

9. 

vajce slepačie 4 ks

Do zeleninovej zmesi pridáme vajíčka a miešame do zhustnutia.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť