Smotanové pagáčiky

Krehké smotanové pagáče, posypané strúhaným syrom, vhodné na každú oslavu. Ich príprava je o to jednoduchšia, kedže sú z nekysnutého cestíčka.
recept,fotorecept,múka hladká,maslo,smotana kyslá (14-18% tuku),Slané chuťovky
Slané chuťovky
Kategórie
Slané chuťovky ›Ingrediencie
Ingrediencie
maslo | 250 1835 | gramov kcal | |
múka hladká | 300 1041 | gramov kcal | |
ocot | 1 3 | čajová lyžička kcal | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 150 240 | gramov kcal | |
soľ | 2 0 | čajové lyžičky kcal | |
syr tvrdý | 0 ?? | kcal | |
vaječný žĺtok | 1 57 | kus kcal |
Recept
1. Príprava cesta
múka hladká 300 gramov • maslo 250 gramov • vaječný žĺtok 1 kus • smotana kyslá (14-18% tuku) 150 gramov • ocot 1 čajová lyžička • soľ 2 čajové lyžičky
Všetky ingrediencie vymiesime na hladké cesto. Necháme hodinu v chlade odstáť.

2.
Vychladené cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 1cm. Formičkou na pagáče alebo malým pohárikom vykrajujeme pagáčiky.

3.
Pagáčiky uložíme na vymastený plech, posypeme strúhaným syrom a pečieme v rozpálenej rúre asi 10 minút do zlatista.

Dobrú chuť!