svetvomne.sk

Smotanové pagáčiky

    

Krehké smotanové pagáče, posypané strúhaným syrom, vhodné na každú oslavu. Ich príprava je o to jednoduchšia, kedže sú z nekysnutého cestíčka.

Kuchtil

Počet porcií

40

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:   

 

 
 
maslo250gramov
múka hladká300gramov
ocot1čajová lyžička
smotana kyslá (14-18% tuku)150gramov
soľ2čajové lyžičky
syr tvrdý-
vaječný žĺtok1kus

1. Príprava cesta

múka hladká 300 gramov  maslo 250 gramov  vaječný žĺtok 1 kus  smotana kyslá (14-18% tuku) 150 gramov  ocot 1 čajová lyžička  soľ 2 čajové lyžičky

Všetky ingrediencie vymiesime na hladké cesto. Necháme hodinu v chlade odstáť.

Príprava cesta

2. 

Vychladené cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 1cm. Formičkou na pagáče alebo malým pohárikom vykrajujeme pagáčiky.

3. 

syr tvrdý

Pagáčiky uložíme na vymastený plech, posypeme strúhaným syrom a pečieme v rozpálenej rúre asi 10 minút do zlatista.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť