RECEPTY

Medový krémeš

Medový krémeš

Tradičný obľúbený zákusok z našej kuchyne.

recept,fotorecept,puding vanilkový - prášok,med,maslo,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

1 h. 15 min.

Náročnosť

vysoká

Kategórie

Zákusky  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový150gramov
cukor práškový50gramov
cukor práškový-
jedlá sóda (sóda bikarbóna)½čajovej lyžičky
maslo250gramov
med50gramov
mlieko polotučné 1,5%1200mililitrov
múka hladká290gramov
múka hladká-
puding vanilkový - prášok110gramov
rum tmavý2polievkové lyžice
smotana na šľahanie (30-33% tuku)500mililitrov
stužovač šľahačky16gramov
vajce slepačie1kus
vaječný žĺtok3kusy

 

Recept

1. 

mlieko polotučné 1,5% 1000 mililitrov  cukor kryštálový 150 gramov

Mlieko s cukrom privedieme do varu.

2. 

múka hladká 40 gramov  puding vanilkový - prášok 110 gramov  mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov

Múku a pudingový prášok rozmiešame v mlieku a prilejeme do vriaceho mlieka. Varíme do zhustnutia.

3. 

vaječný žĺtok 2 kusy

Primiešame vaječné žĺtka a prevaríme. Preložíme do misy a necháme za občasného miešania chladnúť pri izbovej teplote.

4. 

múka hladká 250 gramov  cukor práškový 50 gramov  med 50 gramov  maslo 50 gramov  rum tmavý 2 polievkové lyžice  jedlá sóda (sóda bikarbóna) ½ čajovej lyžičky  vajce slepačie 1 kus  vaječný žĺtok 1 kus

Do misy nasypeme múku, pridáme cukor, med, nakrájané maslo, rum, sódu bikarbónu, vajce a vaječný žĺtok.

5. 

Vypracujeme cesto.

6. 

múka hladká

Cesto rozdelíme na polovice. Z jednej polovice vyvaľkáme na papieri na pečenie tenký plát, ktorý pomocou noža zarovnáme na obdĺžnik cca 35x25 cm. Cesto pri vaľkaní jemne poprášime múkou aby sa nám nelepilo na valček.

7. 

Druhú polovicu cesta pripravíme ako prvú a jemne ju nakrojíme na 12 rovnakých častí.

8. 

Pláty vložíme do plechov na pečenie aj s papierom a postupne upečieme pri teplote 180°C 5 minút.

9. 

maslo 200 gramov

Do vlažnej pudingovej kaše pridáme nakrájané maslo a vyšľaháme krém.

10. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 500 mililitrov  stužovač šľahačky 16 gramov

Krém natrieme na prvý plát. Zo smotany ušľaháme tuhú šľahačku a natrieme na krém.

11. 

Prikryjeme plátom nakrojeným na kocky a uložíme na niekoľko hodín stuhnúť do chladničky.

12. 

cukor práškový

Pred podávaním nakrájame podľa predznačených čiar a posypeme preosiatym cukrom.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies