RECEPTY

Jemná tvarohová torta

Jemná tvarohová torta

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Jednoduchá, pomerne rýchla torta v tvare srdca so sviežou chuťou jemného tvarohu. Do dvoch hodín od začiatku prípravy je na slávnostnom stole.

recept,fotorecept,tvaroh jemný mäkký,kompótované ovocie,kompótová šťava,Torty,Valentínske

Torty

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

vysoká

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový

200

776

gramov

kcal

cukor vanilkový

1

19

čajová lyžička

kcal

jedlá želatina

20

71

gramov

kcal

jedlá želatina

2

36

čajové lyžičky

kcal

kakao - prášok

1

31

polievková lyžica

kcal

kompótované ovocie

150

90

gramov

kcal

kompótová šťava

150

87

mililitrov

kcal

kypriaci prášok do pečiva

1

4

čajová lyžička

kcal

maslo

0

??

kcal

mlieko polotučné 1,5%

200

96

mililitrov

kcal

múka polohrubá

100

356

gramov

kcal

múka polohrubá

0

??

kcal

tvaroh jemný mäkký

500

595

gramov

kcal

vaječný bielok

4

68

kusy

kcal

vaječný žĺtok

4

228

kusy

kcal

voda

4

0

polievkové lyžice

kcal

šľahačka

0

??

kcal

 

Recept

1. Korpus

vaječný žĺtok 4 kusy  cukor práškový 100 gramov  cukor vanilkový 1 čajová lyžička

Zapneme rúru a predhrejeme ju. Žĺtka vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom.

Zapneme rúru a predhrejeme ju. Žĺtka vymiešame...

2. 

vaječný bielok 4 kusy  kakao - prášok 1 polievková lyžica  voda 4 polievkové lyžice  múka polohrubá 100 gramov  kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. K žĺtkom vmiešame kakao a vodu. Potom primiešame múku s kypriacim práškom...

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. K žĺtkom...

3. 

...nakoniec primiešame sneh z bielkov.

...nakoniec primiešame sneh z bielkov....

4. 

maslo  múka polohrubá

Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy.

Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej...

5. 

Pečieme na strednom stupni v rúre po dobu 20 minút. Potom korpus necháme 10 minút vo forme vychladnúť, vyklopíme ho a prekrojíme na polovicu.

Pečieme na strednom stupni v rúre po dobu 20...

6. Tvarohová plnka

jedlá želatina 20 gramov  mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov

Počas pečenie korpusu si pripravíme plnku. Želatinu rozpustíme v mlieku ľahkým zahriatím. Pri zahrievaní nám je indikátorom teploty malíček ruky vložený do roztoku - nesmie nás páliť.

Počas pečenie korpusu si pripravíme plnku....

7. 

tvaroh jemný mäkký 500 gramov  mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov  cukor práškový 100 gramov

Tvaroh vymiešame s mliekom a cukrom. Pár lyžíc rozmiešaného tvarohu vložíme do rozpustenej želatiny a rozmiešame. Následne želatinu s tvarohom vlejeme späť k ostatnému tvarohu a zamiešame. Plnku uložíme na 20-30 minút do chladničky. Musí jemne, ale nie úplne stuhnúť. Čas od času ju premiešame.

Tvaroh vymiešame s mliekom a cukrom. Pár lyžíc...

8. Tortu poskladáme a vyzdobíme

Plnku navrstvíme na polovicu srdcového korpusu, opatrne rozotrieme...

Plnku navrstvíme na polovicu srdcového korpusu,...

9. 

...a prikryjeme druhou polovicou korpusu.

...a prikryjeme druhou polovicou korpusu. ...

10. 

kompótované ovocie 150 gramov  kompótová šťava 150 mililitrov  jedlá želatina 2 čajové lyžičky

Kompótované ovocie scedíme a poukladáme ho na tortu. V teplej kompótovej šťave rozpustíme želatínu a polejeme ňou naukladané ovocie. Tortu necháme v chlade 30 minút stuhnúť, alebo ak nás čas nesúri aj dlhšie.

Kompótované ovocie scedíme a poukladáme ho na...

11. 

šľahačka

Pred podávaním ozdobíme šľahačkou.

Pred podávaním ozdobíme šľahačkou....

12. 

Môžeme podávať... ozaj mňam :)

Môžeme podávať... ozaj mňam :)...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť