RECEPTY

Jemná tvarohová torta

Jemná tvarohová torta

Jednoduchá, pomerne rýchla torta v tvare srdca so sviežou chuťou jemného tvarohu. Do dvoch hodín od začiatku prípravy je na slávnostnom stole.

recept,fotorecept,tvaroh jemný mäkký,kompótované ovocie,kompótová šťava,Torty,Valentínske

Torty

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

vysoká

Kategórie

Torty  Valentínske  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový200gramov
cukor vanilkový1čajová lyžička
jedlá želatina20gramov
jedlá želatina2čajové lyžičky
kakao - prášok1polievková lyžica
kompótované ovocie150gramov
kompótová šťava150mililitrov
kypriaci prášok do pečiva1čajová lyžička
maslo-
mlieko polotučné 1,5%200mililitrov
múka polohrubá100gramov
múka polohrubá-
tvaroh jemný mäkký500gramov
vaječný bielok4kusy
vaječný žĺtok4kusy
voda4polievkové lyžice
šľahačka-

 

Recept

1. Korpus

vaječný žĺtok 4 kusy  cukor práškový 100 gramov  cukor vanilkový 1 čajová lyžička

Zapneme rúru a predhrejeme ju. Žĺtka vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom.

2. 

vaječný bielok 4 kusy  kakao - prášok 1 polievková lyžica  voda 4 polievkové lyžice  múka polohrubá 100 gramov  kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. K žĺtkom vmiešame kakao a vodu. Potom primiešame múku s kypriacim práškom...

3. 

...nakoniec primiešame sneh z bielkov.

4. 

maslo  múka polohrubá

Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy.

5. 

Pečieme na strednom stupni v rúre po dobu 20 minút. Potom korpus necháme 10 minút vo forme vychladnúť, vyklopíme ho a prekrojíme na polovicu.

6. Tvarohová plnka

jedlá želatina 20 gramov  mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov

Počas pečenie korpusu si pripravíme plnku. Želatinu rozpustíme v mlieku ľahkým zahriatím. Pri zahrievaní nám je indikátorom teploty malíček ruky vložený do roztoku - nesmie nás páliť.

7. 

tvaroh jemný mäkký 500 gramov  mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov  cukor práškový 100 gramov

Tvaroh vymiešame s mliekom a cukrom. Pár lyžíc rozmiešaného tvarohu vložíme do rozpustenej želatiny a rozmiešame. Následne želatinu s tvarohom vlejeme späť k ostatnému tvarohu a zamiešame. Plnku uložíme na 20-30 minút do chladničky. Musí jemne, ale nie úplne stuhnúť. Čas od času ju premiešame.

8. Tortu poskladáme a vyzdobíme

Plnku navrstvíme na polovicu srdcového korpusu, opatrne rozotrieme...

9. 

...a prikryjeme druhou polovicou korpusu.

10. 

kompótované ovocie 150 gramov  kompótová šťava 150 mililitrov  jedlá želatina 2 čajové lyžičky

Kompótované ovocie scedíme a poukladáme ho na tortu. V teplej kompótovej šťave rozpustíme želatínu a polejeme ňou naukladané ovocie. Tortu necháme v chlade 30 minút stuhnúť, alebo ak nás čas nesúri aj dlhšie.

11. 

šľahačka

Pred podávaním ozdobíme šľahačkou.

12. 

Môžeme podávať... ozaj mňam :)

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies