RECEPTY

Tvarohová torta

Tvarohová torta

bi-starbi-starbi-starbi-starbi-star

Jemná krémová tvarohová torta s príležitostnou výzdobou z farebných čokoládových cukríkov.

recept,fotorecept,tvaroh hrudkovitý,Torty

Torty

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

vysoká

Kategórie

Torty  

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový

50

201

gramov

kcal

cukor práškový

180

699

gramov

kcal

cukríky čokoládové farebné

0

??

kcal

džem ríbezľový

120

276

gramov

kcal

kakao - prášok

25

77

gramov

kcal

kypriaci prášok do pečiva

8

6

gramov

kcal

maslo

0

??

kcal

maslo

200

1468

gramov

kcal

mlieko polotučné 1,5%

500

240

mililitrov

kcal

múka polohrubá

80

285

gramov

kcal

múka polohrubá

0

??

kcal

puding vanilkový - prášok

74

263

gramov

kcal

tvaroh hrudkovitý

500

585

gramov

kcal

vaječný bielok

4

68

kusy

kcal

vaječný žĺtok

4

228

kusy

kcal

voda

4

0

polievkové lyžice

kcal

 

Recept

1. Korpus

vaječný žĺtok 4 kusy  cukor práškový 80 gramov  vaječný bielok 4 kusy  maslo  múka polohrubá

Žĺtky vymiešame s cukrom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Tortovú formu vymažeme maslom a vysypeme múkou.

Žĺtky vymiešame s cukrom. Z bielkov...

2. 

kakao - prášok 25 gramov  voda 4 polievkové lyžice  múka polohrubá 80 gramov  kypriaci prášok do pečiva 8 gramov

Pridáme kakao a vodu. Po dôkladnom rozmiešaní prisypeme múku s kypriacim práškom.

Pridáme kakao a vodu. Po dôkladnom rozmiešaní...

3. 

Nakoniec vmiešame sneh z bielkov

Nakoniec vmiešame sneh z bielkov...

4. 

Cesto vylejeme do pripravenej formy a v rozohriatej rúre na 200°C 10 minút pečieme.

Cesto vylejeme do pripravenej formy a v...

5. Tvarohový krém

mlieko polotučné 1,5% 500 mililitrov  cukor kryštálový 50 gramov  puding vanilkový - prášok 74 gramov

Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustejší puding. Necháme vo vodnom kúpeli, v studenej vode vychladnúť na izbovú teplotu.

Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme...

6. 

maslo 200 gramov  cukor práškový 100 gramov

Maslo vymiešame s cukrom,...

Maslo vymiešame s cukrom,......

7. 

tvaroh hrudkovitý 500 gramov

...zašľaháme do neho tvaroh...

...zašľaháme do neho tvaroh......

8. 

...a vychladený puding.

...a vychladený puding....

9. Poskladanie torty

džem ríbezľový 120 gramov

Korpus potrieme ríbezľovým džemom.

Korpus potrieme ríbezľovým džemom....

10. 

Na džem rozložíme krém a uhladíme.

Na džem rozložíme krém a uhladíme. ...

11. 

Dáme stuhnúť na 24 hodín do chladničky.

Dáme stuhnúť na 24 hodín do chladničky....

12. Zdobenie

cukríky čokoládové farebné

Tortu cukríkmi zdobíme až tesne pred podávaním, nakoľko sa farebná poleva na cukríkoch môže začať po dlhšej dobe topiť. Z papiera vytvoríme šablónu, a okolo nej začneme ľubovoľne ukladať cukríky.

Tortu cukríkmi zdobíme až tesne pred...

13. 

Môžeme podávať.

Môžeme podávať....

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť