Tvarohová torta
Jemná krémová tvarohová torta s príležitostnou výzdobou z farebných čokoládových cukríkov.
recept,fotorecept,tvaroh hrudkovitý,Torty
Torty
Kategórie
Torty
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 50 | gramov | |
cukor práškový | 180 | gramov | |
cukríky čokoládové farebné | - | ||
džem ríbezľový | 120 | gramov | |
kakao - prášok | 25 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 8 | gramov | |
maslo | - | ||
maslo | 200 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 500 | mililitrov | |
múka polohrubá | 80 | gramov | |
múka polohrubá | - | ||
puding vanilkový - prášok | 74 | gramov | |
tvaroh hrudkovitý | 500 | gramov | |
vaječný bielok | 4 | kusy | |
vaječný žĺtok | 4 | kusy | |
voda | 4 | polievkové lyžice |
Recept
1. Korpus
vaječný žĺtok 4 kusy • cukor práškový 80 gramov • vaječný bielok 4 kusy • maslo • múka polohrubá
Žĺtky vymiešame s cukrom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Tortovú formu vymažeme maslom a vysypeme múkou.
2.
kakao - prášok 25 gramov • voda 4 polievkové lyžice • múka polohrubá 80 gramov • kypriaci prášok do pečiva 8 gramov
Pridáme kakao a vodu. Po dôkladnom rozmiešaní prisypeme múku s kypriacim práškom.
3.
Nakoniec vmiešame sneh z bielkov
4.
Cesto vylejeme do pripravenej formy a v rozohriatej rúre na 200°C 10 minút pečieme.
5. Tvarohový krém
mlieko polotučné 1,5% 500 mililitrov • cukor kryštálový 50 gramov • puding vanilkový - prášok 74 gramov
Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustejší puding. Necháme vo vodnom kúpeli, v studenej vode vychladnúť na izbovú teplotu.
8.
...a vychladený puding.
10.
Na džem rozložíme krém a uhladíme.
11.
Dáme stuhnúť na 24 hodín do chladničky.
12. Zdobenie
Tortu cukríkmi zdobíme až tesne pred podávaním, nakoľko sa farebná poleva na cukríkoch môže začať po dlhšej dobe topiť. Z papiera vytvoríme šablónu, a okolo nej začneme ľubovoľne ukladať cukríky.
13.
Môžeme podávať.
Dobrú chuť!