Tvarohová torta

Jemná krémová tvarohová torta s príležitostnou výzdobou z farebných čokoládových cukríkov.
recept,fotorecept,tvaroh hrudkovitý,Torty
Torty
Kategórie
Torty ›Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 50 201 | gramov kcal | |
cukor práškový | 180 699 | gramov kcal | |
cukríky čokoládové farebné | 0 ?? | kcal | |
džem ríbezľový | 120 276 | gramov kcal | |
kakao - prášok | 25 77 | gramov kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | 8 6 | gramov kcal | |
maslo | 0 ?? | kcal | |
maslo | 200 1468 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 500 240 | mililitrov kcal | |
múka polohrubá | 80 285 | gramov kcal | |
múka polohrubá | 0 ?? | kcal | |
puding vanilkový - prášok | 74 263 | gramov kcal | |
tvaroh hrudkovitý | 500 585 | gramov kcal | |
vaječný bielok | 4 68 | kusy kcal | |
vaječný žĺtok | 4 228 | kusy kcal | |
voda | 4 0 | polievkové lyžice kcal |
Recept
1. Korpus
vaječný žĺtok 4 kusy • cukor práškový 80 gramov • vaječný bielok 4 kusy • maslo • múka polohrubá
Žĺtky vymiešame s cukrom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Tortovú formu vymažeme maslom a vysypeme múkou.

2.
kakao - prášok 25 gramov • voda 4 polievkové lyžice • múka polohrubá 80 gramov • kypriaci prášok do pečiva 8 gramov
Pridáme kakao a vodu. Po dôkladnom rozmiešaní prisypeme múku s kypriacim práškom.

3.
Nakoniec vmiešame sneh z bielkov

4.
Cesto vylejeme do pripravenej formy a v rozohriatej rúre na 200°C 10 minút pečieme.

5. Tvarohový krém
mlieko polotučné 1,5% 500 mililitrov • cukor kryštálový 50 gramov • puding vanilkový - prášok 74 gramov
Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustejší puding. Necháme vo vodnom kúpeli, v studenej vode vychladnúť na izbovú teplotu.



8.
...a vychladený puding.


10.
Na džem rozložíme krém a uhladíme.

11.
Dáme stuhnúť na 24 hodín do chladničky.

12. Zdobenie
Tortu cukríkmi zdobíme až tesne pred podávaním, nakoľko sa farebná poleva na cukríkoch môže začať po dlhšej dobe topiť. Z papiera vytvoríme šablónu, a okolo nej začneme ľubovoľne ukladať cukríky.

13.
Môžeme podávať.

Dobrú chuť!