svetvomne.sk

Tvarohová torta

    

Jemná krémová tvarohová torta s príležitostnou výzdobou z farebných čokoládových cukríkov.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

vysoká

 

Kategórie:   

 

 
 

1. Korpus

vaječný žĺtok 4 kusy  cukor práškový 80 gramov  vaječný bielok 4 kusy  maslo  múka polohrubá

Žĺtky vymiešame s cukrom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Tortovú formu vymažeme maslom a vysypeme múkou.

Korpus

2. 

kakao - prášok 25 gramov  voda 4 polievkové lyžice  múka polohrubá 80 gramov  kypriaci prášok do pečiva 8 gramov

Pridáme kakao a vodu. Po dôkladnom rozmiešaní prisypeme múku s kypriacim práškom.

3. 

Nakoniec vmiešame sneh z bielkov

4. 

Cesto vylejeme do pripravenej formy a v rozohriatej rúre na 200°C 10 minút pečieme.

5. Tvarohový krém

mlieko polotučné 1,5% 500 mililitrov  cukor kryštálový 50 gramov  puding vanilkový - prášok 74 gramov

Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustejší puding. Necháme vo vodnom kúpeli, v studenej vode vychladnúť na izbovú teplotu.

Tvarohový krém

6. 

maslo 200 gramov  cukor práškový 100 gramov

Maslo vymiešame s cukrom,...

7. 

tvaroh hrudkovitý 500 gramov

...zašľaháme do neho tvaroh...

8. 

...a vychladený puding.

9. Poskladanie torty

džem ríbezľový 120 gramov

Korpus potrieme ríbezľovým džemom.

Poskladanie torty

10. 

Na džem rozložíme krém a uhladíme.

11. 

Dáme stuhnúť na 24 hodín do chladničky.

12. Zdobenie

cukríky čokoládové farebné

Tortu cukríkmi zdobíme až tesne pred podávaním, nakoľko sa farebná poleva na cukríkoch môže začať po dlhšej dobe topiť. Z papiera vytvoríme šablónu, a okolo nej začneme ľubovoľne ukladať cukríky.

Zdobenie

13. 

Môžeme podávať.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť