RECEPTY

Sacher torta

Sacher torta

Hoci vôbec nieje jednoduché priblížiť sa k originálnej Sacher torte, táto torta je na nerozoznanie od tej pravej.

recept,fotorecept,čokoláda 85%,lekvár marhuľový,Torty

Torty

Kuchtil

Počet porcií

15

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Kategórie

Torty  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový110gramov
cukor práškový110gramov
cukor vanilkový20gramov
lekvár marhuľový200gramov
maslo140gramov
múka hladká140gramov
poleva cukrárska čokoládová-
vajce slepačie6kusov
čokoláda 85%130gramov

 

Recept

1. 

vajce slepačie 6 kusov  cukor práškový 110 gramov  maslo 140 gramov  cukor vanilkový 20 gramov

V miske vymiešame maslo s cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme vaječné žĺtky. Všetko spolu premiešame.

2. Roztopíme čokoládu

čokoláda 85% 130 gramov

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli.

3. Príprava cesta

Trošku vychladenú čokoládu vlejeme do maslovo-žĺtkovej zmesi.

4. Pečenie korpusu

cukor kryštálový 110 gramov  múka hladká 140 gramov

Pridáme múku a z bielkov vyšľahaný sneh s cukrom. Túto zmes vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej okrúhlej formy. Pečieme na 180 °C cca 20 minút.

5. 

lekvár marhuľový 200 gramov

V menšom hrnci krátko zohrejeme marhuľový lekvár. Upečený a vychladený korpus pozdĺžne prekrojíme. Obe časti i boky torty potrieme lekvárom.

6. 

poleva cukrárska čokoládová

Vychladenú tortu potrieme čokoládovou polevou a necháme v chladničke 2 hodiny chladiť.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies