Jablková torta

Rýchly jablkový múčnik s chuťou jesene.
recept,fotorecept,jablká strúhané,Torty
Torty
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 120 466 | gramov kcal | |
cukor vanilkový | 20 73 | gramov kcal | |
hrozienka | 3 128 | polievkové lyžice kcal | |
jablká strúhané | 400 244 | gramov kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | 3 12 | čajové lyžičky kcal | |
maslo | 0 ?? | kcal | |
mlieko plnotučné 3,5% | 150 96 | mililitrov kcal | |
múka hladká | 0 ?? | kcal | |
múka polohrubá | 350 1246 | gramov kcal | |
olej slnečnicový | 100 899 | mililitrov kcal | |
orechy vlašské mleté | 100 674 | gramov kcal | |
rum tmavý | 2 72 | polievkové lyžice kcal | |
vajce slepačie | 2 176 | kusy kcal | |
škorica mletá | 1 38 | polievková lyžica kcal |
Recept
1. Príprava cesta
vajce slepačie 2 kusy • jablká strúhané 400 gramov • cukor práškový 120 gramov • olej slnečnicový 100 mililitrov • mlieko plnotučné 3,5% 150 mililitrov • rum tmavý 2 polievkové lyžice
V mise zmiešame vajcia, cukor, olej, mlieko, rum a ošúpané postrúhané jablká. Všetko dobre premiešame.

2.
orechy vlašské mleté 100 gramov • hrozienka 3 polievkové lyžice • škorica mletá 1 polievková lyžica • cukor vanilkový 20 gramov • kypriaci prášok do pečiva 3 čajové lyžičky • múka polohrubá 350 gramov
Do zmesi pridáme mleté orechy, hrozienka, škoricu, múku, vanilkový cukor a prášok do pečiva.

3. Pečieme
Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Rúru vyhrejeme na 170 °C a pečieme cca 40 minút.

Dobrú chuť!