svetvomne.sk

Jablková torta

    

Rýchly jablkový múčnik s chuťou jesene.

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
cukor práškový120gramov
cukor vanilkový20gramov
hrozienka3polievkové lyžice
jablká strúhané400gramov
kypriaci prášok do pečiva3čajové lyžičky
maslo-
mlieko plnotučné 3,5%150mililitrov
múka hladká-
múka polohrubá350gramov
olej slnečnicový100mililitrov
orechy vlašské mleté100gramov
rum tmavý2polievkové lyžice
vajce slepačie2kusy
škorica mletá1polievková lyžica

1. Príprava cesta

vajce slepačie 2 kusy  jablká strúhané 400 gramov  cukor práškový 120 gramov  olej slnečnicový 100 mililitrov  mlieko plnotučné 3,5% 150 mililitrov  rum tmavý 2 polievkové lyžice

V mise zmiešame vajcia, cukor, olej, mlieko, rum a ošúpané postrúhané jablká. Všetko dobre premiešame.

Príprava cesta

2. 

orechy vlašské mleté 100 gramov  hrozienka 3 polievkové lyžice  škorica mletá 1 polievková lyžica  cukor vanilkový 20 gramov  kypriaci prášok do pečiva 3 čajové lyžičky  múka polohrubá 350 gramov

Do zmesi pridáme mleté orechy, hrozienka, škoricu, múku, vanilkový cukor a prášok do pečiva.

3. Pečieme

maslo  múka hladká

Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Rúru vyhrejeme na 170 °C a pečieme cca 40 minút.

Pečieme

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť