Jablková torta
Rýchly jablkový múčnik s chuťou jesene.
recept,fotorecept,jablká strúhané,Torty,Sezónne recepty
Torty
Kategórie
Torty › Sezónne recepty › Dezerty z jabĺk › Sezóna - Jablká (jeseň) › Sezóna - Jablká (zima) ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 120 | gramov | |
cukor vanilkový | 20 | gramov | |
hrozienka | 3 | polievkové lyžice | |
jablká strúhané | 400 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 3 | čajové lyžičky | |
maslo | - | ||
mlieko plnotučné 3,5% | 150 | mililitrov | |
múka hladká | - | ||
múka polohrubá | 350 | gramov | |
olej slnečnicový | 100 | mililitrov | |
orechy vlašské mleté | 100 | gramov | |
rum tmavý | 2 | polievkové lyžice | |
vajce slepačie | 2 | kusy | |
škorica mletá | 1 | polievková lyžica |
Recept
1. Príprava cesta
vajce slepačie 2 kusy • jablká strúhané 400 gramov • cukor práškový 120 gramov • olej slnečnicový 100 mililitrov • mlieko plnotučné 3,5% 150 mililitrov • rum tmavý 2 polievkové lyžice
V mise zmiešame vajcia, cukor, olej, mlieko, rum a ošúpané postrúhané jablká. Všetko dobre premiešame.
2.
orechy vlašské mleté 100 gramov • hrozienka 3 polievkové lyžice • škorica mletá 1 polievková lyžica • cukor vanilkový 20 gramov • kypriaci prášok do pečiva 3 čajové lyžičky • múka polohrubá 350 gramov
Do zmesi pridáme mleté orechy, hrozienka, škoricu, múku, vanilkový cukor a prášok do pečiva.
3. Pečieme
Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Rúru vyhrejeme na 170 °C a pečieme cca 40 minút.
Dobrú chuť!