svetvomne.sk

Jablková torta

     

Rýchly jablkový múčnik s chuťou jesene.

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
Cukor práškový120gramov
Cukor vanilkový20gramov
Hrozienka3polievkové lyžice
Jablká strúhané400gramov
Kypriaci prášok do pečiva3čajové lyžičky
Maslo
Mlieko plnotučné 3,5%150mililitrov
Múka hladká
Múka polohrubá350gramov
Olej slnečnicový100mililitrov
Orechy vlašské mleté100gramov
Rum tmavý2polievkové lyžice
Vajce slepačie2kusy
Škorica mletá1polievková lyžica

1. Príprava cesta

vajce slepačie 2 ks  jablká strúhané 400 g  cukor práškový 120 g  olej slnečnicový 100 ml  mlieko plnotučné 3,5% 150 ml  rum tmavý 2 PL

V mise zmiešame vajcia, cukor, olej, mlieko, rum a ošúpané postrúhané jablká. Všetko dobre premiešame.

Príprava cesta

2. 

orechy vlašské mleté 100 g  hrozienka 3 PL  škorica mletá 1 PL  cukor vanilkový 20 g  kypriaci prášok do pečiva 3 ČL  múka polohrubá 350 g

Do zmesi pridáme mleté orechy, hrozienka, škoricu, múku, vanilkový cukor a prášok do pečiva.

3. Pečieme

maslo  múka hladká

Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Rúru vyhrejeme na 170 °C a pečieme cca 40 minút.

Pečieme

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť