RECEPTY

Karamelová torta

Karamelová torta

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Tak jemná, tak sladká, tak famózna torta s chuťou toffifee! Vyskúšajte a zistíte, že aj na malej porcii si skvelo pochutíte!

recept,fotorecept,cukor práškový,cukor práškový,čokoláda,čokoláda,cukor kryštálový,cukor kryštálový,čokoláda biela,čokoláda biela,čokoláda 85%,Torty

Torty

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Torty  

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový

140

563

gramov

kcal

cukor práškový

140

544

gramov

kcal

kakao - prášok

60

184

gramov

kcal

maslo

0

??

kcal

maslo

20

147

gramov

kcal

mlieko polotučné 1,5%

100

48

mililitrov

kcal

múka hladká

0

??

kcal

múka hladká

60

209

gramov

kcal

orechy lieskové

0

??

kcal

smotana kyslá (10% tuku)

4

71

polievkové lyžice

kcal

smotana na šľahanie ( 40% tuku)

130

471

mililitrov

kcal

smotana na šľahanie (30-33% tuku)

50

156

mililitrov

kcal

vaječný bielok

8

135

kusov

kcal

vaječný žĺtok

8

456

kusov

kcal

čokoláda

50

257

gramov

kcal

čokoláda 85%

60

360

gramov

kcal

čokoláda biela

220

1186

gramov

kcal

 

Recept

1. 

vaječný bielok 4 kusy

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh....

2. 

cukor práškový 70 gramov

Pridáme cukor...

Pridáme cukor......

3. 

múka hladká 20 gramov  kakao - prášok 20 gramov

... múku a kakao.

... múku a kakao....

4. 

čokoláda 25 gramov  smotana kyslá (10% tuku) 2 polievkové lyžice

Nakoniec pridáme nastrúhanú čokoládu a kyslú smotanu. Všetko spolu premiešame.

Nakoniec pridáme nastrúhanú čokoládu a kyslú...

5. 

maslo  múka hladká

Forma na tortu rozkladacia ø 24 cm

Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy.

Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej...

6. 

Pečieme 30 min. pri teplote 180°C.

7. 

vaječný bielok 4 kusy  cukor práškový 70 gramov  múka hladká 40 gramov  kakao - prášok 40 gramov  čokoláda 25 gramov  smotana kyslá (10% tuku) 2 polievkové lyžice

Z rovnakého množstva ingrediencií a rovnakým postupom upečieme druhý korpus.

8. 

vaječný žĺtok 8 kusov

Žĺtka vyšľaháme do peny.

Žĺtka vyšľaháme do peny....

9. 

cukor kryštálový 70 gramov

Cukor rozpustíme a vytvoríme karamel.

Cukor rozpustíme a vytvoríme karamel....

10. 

mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov

Do karamelu pridáme mlieko a karamel v ňom rozpustíme. Pridáme žĺtka a varíme kým nám kaša nezačne hustnúť. Hrniec z ohňa odstavíme a ďalej miešame, až kým krém nebude dostatočne hustý. Ak sa nám zdá, že krém nehustne, vrátime naspäť na oheň a krátko povaríme.

Do karamelu pridáme mlieko a karamel v ňom...

11. 

čokoláda biela 120 gramov  smotana na šľahanie ( 40% tuku) 50 mililitrov

Po odstavení necháme v kréme roztopiť čokoládu a po úplnom vychladení primiešame smotanu. Všetko spolu prešľaháme.

Po odstavení necháme v kréme roztopiť...

12. 

Krém rozotrieme na upečený a vychladený korpus a prikryjeme druhým korpusom.

13. 

cukor kryštálový 70 gramov  smotana na šľahanie ( 40% tuku) 80 mililitrov

Cukor pomaly zohrejeme a vytvoríme karamel. Pridáme smotanu a karamel v nej rozpustíme.

Cukor pomaly zohrejeme a vytvoríme karamel....

14. 

maslo 20 gramov

Polevu odstavíme a pridáme do nej maslo.

Polevu odstavíme a pridáme do nej maslo....

15. 

čokoláda biela 100 gramov

Nakoniec primiešame bielu čokoládu, ktorá sa v poleve rozpustí.

Nakoniec primiešame bielu čokoládu, ktorá sa v...

16. 

Karamelovú polevu vylejeme na tortu a uhladíme.

Karamelovú polevu vylejeme na tortu a uhladíme....

17. 

čokoláda 85% 60 gramov  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 50 mililitrov  orechy lieskové

Čokoládu rozpustíme v smotane, necháme mierne vychladnúť a vylejeme na stred torty. Ozdobíme opraženými lieskovcami.

Čokoládu rozpustíme v smotane, necháme mierne...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť