Čokoládová ryža v parnom hrnci
Príprava ryžovej kaše v parnom hrnci.
recept,fotorecept,ryža,čokoláda,Raňajkové kaše,Parný hrniec,Bezlepkové
Raňajkové kaše
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 2 | polievkové lyžice | |
mlieko polotučné 1,5% | 800 | mililitrov | |
ryža | 200 | gramov | |
čokoláda | 50 | gramov |
Recept
1.
ryža 200 gramov
Ryžu premyjeme pod tečúcou vodou na sitku a vsypeme do nádoby na varenie ryže v parnom hrnci (môžeme použiť aj inú vhodnú nádobu).
2.
cukor kryštálový 2 polievkové lyžice • mlieko polotučné 1,5% 800 mililitrov • čokoláda 50 gramov
Prisypeme cukor, zalejeme mliekom a vhodíme na kúsky rozlámanú čokoládu.
3.
Nádobu s ryžou vložíme do spodnej nádoby parného hrnca a nastavíme čas parenia na 50 minút. Po 20 minútach odokryjeme vrchnák parnej nádoby a ryžu premiešame.
4.
Po skončení parenia ryžu znovu premiešame a necháme v parnom hrnci cca hodinu chladnúť. Po vybratí premiešame tretí krát. Čokoládovú ryžu podávame teplú, ako kašu na chutnú večeru, vhodnú zvlášť pre deti.
Dobrú chuť!