svetvomne.sk

Čokoládová ryža v parnom hrnci

Čokoládová ryža v parnom hrnci

    

Príprava ryžovej kaše v parnom hrnci.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

nízka

 

 

1. 

ryža 200 gramov

Ryžu premyjeme pod tečúcou vodou na sitku a vsypeme do nádoby na varenie ryže v parnom hrnci (môžeme použiť aj inú vhodnú nádobu).

2. 

cukor kryštálový 2 polievkové lyžice  mlieko polotučné 1,5% 800 mililitrov  čokoláda 50 gramov

Prisypeme cukor, zalejeme mliekom a vhodíme na kúsky rozlámanú čokoládu.

3. 

Nádobu s ryžou vložíme do spodnej nádoby parného hrnca a nastavíme čas parenia na 50 minút. Po 20 minútach odokryjeme vrchnák parnej nádoby a ryžu premiešame.

4. 

Po skončení parenia ryžu znovu premiešame a necháme v parnom hrnci cca hodinu chladnúť. Po vybratí premiešame tretí krát. Čokoládovú ryžu podávame teplú, ako kašu na chutnú večeru, vhodnú zvlášť pre deti.

Dobrú chuť!

cukor kryštálový2polievkové lyžice
mlieko polotučné 1,5%800mililitrov
ryža200gramov
čokoláda50gramov

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť