svetvomne.sk

Čokoládová ryža v parnom hrnci

Príprava ryžovej kaše v parnom hrnci.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 50 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
Cukor kryštálový2polievkové lyžice
Mlieko polotučné 1,5%800mililitrov
Ryža200gramov
Čokoláda50gramov

1. 

ryža 200 g

Ryžu premyjeme pod tečúcou vodou na sitku a vsypeme do nádoby na varenie ryže v parnom hrnci (môžeme použiť aj inú vhodnú nádobu).

2. 

cukor kryštálový 2 PL  mlieko polotučné 1,5% 800 ml  čokoláda 50 g

Prisypeme cukor, zalejeme mliekom a vhodíme na kúsky rozlámanú čokoládu.

3. 

Nádobu s ryžou vložíme do spodnej nádoby parného hrnca a nastavíme čas parenia na 50 minút. Po 20 minútach odokryjeme vrchnák parnej nádoby a ryžu premiešame.

4. 

Po skončení parenia ryžu znovu premiešame a necháme v parnom hrnci cca hodinu chladnúť. Po vybratí premiešame tretí krát. Čokoládovú ryžu podávame teplú, ako kašu na chutnú večeru, vhodnú zvlášť pre deti.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť