svetvomne.sk

Čokoládová ryža v parnom hrnci

    

Príprava ryžovej kaše v parnom hrnci.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
cukor kryštálový2polievkové lyžice
mlieko polotučné 1,5%800mililitrov
ryža200gramov
čokoláda50gramov

1. 

ryža 200 gramov

Ryžu premyjeme pod tečúcou vodou na sitku a vsypeme do nádoby na varenie ryže v parnom hrnci (môžeme použiť aj inú vhodnú nádobu).

2. 

cukor kryštálový 2 polievkové lyžice  mlieko polotučné 1,5% 800 mililitrov  čokoláda 50 gramov

Prisypeme cukor, zalejeme mliekom a vhodíme na kúsky rozlámanú čokoládu.

3. 

Nádobu s ryžou vložíme do spodnej nádoby parného hrnca a nastavíme čas parenia na 50 minút. Po 20 minútach odokryjeme vrchnák parnej nádoby a ryžu premiešame.

4. 

Po skončení parenia ryžu znovu premiešame a necháme v parnom hrnci cca hodinu chladnúť. Po vybratí premiešame tretí krát. Čokoládovú ryžu podávame teplú, ako kašu na chutnú večeru, vhodnú zvlášť pre deti.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť