svetvomne.sk

Jablkovo-čokoládová nátierka

    

Chutná domáca "nutela" deťom na raňajky. Podávame natretú na pečive, čerstvom chlebe alebo vianočke. Môžeme ju použiť aj pri príprave koláčov alebo zákuskov.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
cukor kryštálový750gramov
jablká3kilogramy
kakao - prášok100gramov
voda400mililitrov
čokoláda100gramov
škrob kukuričný120gramov

1. 

jablká 3 kilogramy  voda 400 mililitrov

Jablká očistíme, pokrájame, prilejeme vodu a uvaríme do mäkka.

2. 

škrob kukuričný 120 gramov  kakao - prášok 100 gramov

Jablká necháme čiastočne vychladnúť, potom ich zmixujeme ponorným mixérom, pridáme kukuričný škrob, kakao a opäť zmixujeme.

3. 

cukor kryštálový 750 gramov  čokoláda 100 gramov

Zmes vrátime na oheň a privedieme do varu. Prisypeme cukor a pridáme čokoládu. Miešame do zhustnutia.

4. 

Horúci krém naplníme do menších pohárov. Hneď uzatvoríme viečkom...

5. 

... a pohár otočíme na viečko. Necháme vychladnúť v izbovej teplote. Skladujeme v chlade.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť