Jablkovo-čokoládová nátierka

Chutná domáca "nutela" deťom na raňajky. Podávame natretú na pečive, čerstvom chlebe alebo vianočke. Môžeme ju použiť aj pri príprave koláčov alebo zákuskov.
recept,fotorecept,jablká,čokoláda,Nátierky,Bezlepkové
Nátierky
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 750 3015 | gramov kcal | |
jablká | 3 1830 | kilogramy kcal | |
kakao - prášok | 100 306 | gramov kcal | |
voda | 400 0 | mililitrov kcal | |
čokoláda | 100 513 | gramov kcal | |
škrob kukuričný | 120 434 | gramov kcal |
Recept
1.
jablká 3 kilogramy • voda 400 mililitrov
Jablká očistíme, pokrájame, prilejeme vodu a uvaríme do mäkka.

2.
škrob kukuričný 120 gramov • kakao - prášok 100 gramov
Jablká necháme čiastočne vychladnúť, potom ich zmixujeme ponorným mixérom, pridáme kukuričný škrob, kakao a opäť zmixujeme.

3.
cukor kryštálový 750 gramov • čokoláda 100 gramov
Zmes vrátime na oheň a privedieme do varu. Prisypeme cukor a pridáme čokoládu. Miešame do zhustnutia.

4.
Horúci krém naplníme do menších pohárov. Hneď uzatvoríme viečkom...

5.
... a pohár otočíme na viečko. Necháme vychladnúť v izbovej teplote. Skladujeme v chlade.

Dobrú chuť!