svetvomne.sk

Jablkovo-čokoládová nátierka

     

Chutná domáca "nutela" deťom na raňajky. Podávame natretú na pečive, čerstvom chlebe alebo vianočke. Môžeme ju použiť aj pri príprave koláčov alebo zákuskov.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:    

 

 
 
Cukor kryštálový750gramov
Jablká3kilogramy
Kakao - prášok100gramov
Voda400mililitrov
Čokoláda100gramov
Škrob kukuričný120gramov

1. 

jablká 3 kg  voda 400 ml

Jablká očistíme, pokrájame, prilejeme vodu a uvaríme do mäkka.

2. 

škrob kukuričný 120 g  kakao - prášok 100 g

Jablká necháme čiastočne vychladnúť, potom ich zmixujeme ponorným mixérom, pridáme kukuričný škrob, kakao a opäť zmixujeme.

3. 

cukor kryštálový 750 g  čokoláda 100 g

Zmes vrátime na oheň a privedieme do varu. Prisypeme cukor a pridáme čokoládu. Miešame do zhustnutia.

4. 

Horúci krém naplníme do menších pohárov. Hneď uzatvoríme viečkom...

5. 

... a pohár otočíme na viečko. Necháme vychladnúť v izbovej teplote. Skladujeme v chlade.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť