svetvomne.sk

Zelerový šalát s koňakom

     

Niečo, skutočne len a len, pre pánov :)

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
Citrónová šťava15mililitrov
Jablká150gramov
Korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
Koňak3polievkové lyžice
Olej olivový2polievkové lyžice
Orechy vlašské mleté60gramov
Soľ½čajovej lyžičky
Syr niva125gramov
Syr parmezán60gramov
Voda50mililitrov
Zeler400gramov

1. 

zeler 400 g  jablká 150 g  voda 50 ml  citrónová šťava 15 ml  soľ ½ ČL  korenie čierne mleté ½ ČL

Zeler ošúpeme, umyjeme a najemno nastrúhame. Jablko ošúpeme a tiež najemno postrúhame. Zalejeme nálevom z vody, soli a korenia. Pridáme citrónovú šťavu a premiešame.

2. 

syr Niva 125 g

Syr nastrúhame.

3. 

orechy vlašské mleté 60 g

Orechy pomelieme.

4. 

olej olivový 2 PL  koňak 3 PL

Syr a orechy vmiešame do šalátu. Prilejeme olej a koňak, premiešame.

5. 

syr Parmezán 60 g

Nakoniec vmiešame nastrúhaný parmezán. Šalát necháme deň odležať. Pred podávaním môžeme podľa chuti vmiešať trochu majonézy.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť