svetvomne.sk

Zelerový šalát s koňakom

    

Niečo, skutočne len a len, pre pánov :)

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
citrónová šťava15mililitrov
jablká150gramov
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
koňak3polievkové lyžice
olej olivový2polievkové lyžice
orechy vlašské mleté60gramov
soľ½čajovej lyžičky
syr Niva125gramov
syr Parmezán60gramov
voda50mililitrov
zeler400gramov

1. 

zeler 400 gramov  jablká 150 gramov  voda 50 mililitrov  citrónová šťava 15 mililitrov  soľ ½ čajovej lyžičky  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky

Zeler ošúpeme, umyjeme a najemno nastrúhame. Jablko ošúpeme a tiež najemno postrúhame. Zalejeme nálevom z vody, soli a korenia. Pridáme citrónovú šťavu a premiešame.

2. 

syr Niva 125 gramov

Syr nastrúhame.

3. 

orechy vlašské mleté 60 gramov

Orechy pomelieme.

4. 

olej olivový 2 polievkové lyžice  koňak 3 polievkové lyžice

Syr a orechy vmiešame do šalátu. Prilejeme olej a koňak, premiešame.

5. 

syr Parmezán 60 gramov

Nakoniec vmiešame nastrúhaný parmezán. Šalát necháme deň odležať. Pred podávaním môžeme podľa chuti vmiešať trochu majonézy.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť