Zelerový šalát s koňakom
Niečo, skutočne len a len, pre pánov :)
recept,fotorecept,zeler,jablká,syr Niva,koňak,Zeleninové šaláty,Bezlepkové
Zeleninové šaláty
Ingrediencie
Ingrediencie
citrónová šťava | 15 | mililitrov | |
jablká | 150 | gramov | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
koňak | 3 | polievkové lyžice | |
olej olivový | 2 | polievkové lyžice | |
orechy vlašské mleté | 60 | gramov | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
syr Niva | 125 | gramov | |
syr Parmezán | 60 | gramov | |
voda | 50 | mililitrov | |
zeler | 400 | gramov |
Recept
1.
zeler 400 gramov • jablká 150 gramov • voda 50 mililitrov • citrónová šťava 15 mililitrov • soľ ½ čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky
Zeler ošúpeme, umyjeme a najemno nastrúhame. Jablko ošúpeme a tiež najemno postrúhame. Zalejeme nálevom z vody, soli a korenia. Pridáme citrónovú šťavu a premiešame.



4.
olej olivový 2 polievkové lyžice • koňak 3 polievkové lyžice
Syr a orechy vmiešame do šalátu. Prilejeme olej a koňak, premiešame.

5.
syr Parmezán 60 gramov
Nakoniec vmiešame nastrúhaný parmezán. Šalát necháme deň odležať. Pred podávaním môžeme podľa chuti vmiešať trochu majonézy.

Dobrú chuť!