Zelerový šalát s koňakom

Niečo, skutočne len a len, pre pánov :)
recept,fotorecept,zeler,jablká,syr Niva,koňak,Zeleninové šaláty,Bezlepkové
Zeleninové šaláty
Kuchtil
Počet porcií
6
Hmotnosť porcie
157 g
Energia porcie
299 kcal
Čas prípravy
45 min.
Náročnosť
nízka
Kategórie
Zeleninové šaláty › Bezlepkové › Sezóna - Jablká (jeseň) › Sezóna - Jablká (zima) › Sezóna - Zeler ›Ingrediencie
Ingrediencie
citrónová šťava | 15 4 | mililitrov kcal | |
jablká | 150 92 | gramov kcal | |
korenie čierne mleté | ½ 9 | čajovej lyžičky kcal | |
koňak | 3 108 | polievkové lyžice kcal | |
olej olivový | 2 264 | polievkové lyžice kcal | |
orechy vlašské mleté | 60 405 | gramov kcal | |
soľ | ½ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
syr Niva | 125 478 | gramov kcal | |
syr Parmezán | 60 236 | gramov kcal | |
voda | 50 0 | mililitrov kcal | |
zeler | 400 200 | gramov kcal |
Recept
1.
zeler 400 gramov • jablká 150 gramov • voda 50 mililitrov • citrónová šťava 15 mililitrov • soľ ½ čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky
Zeler ošúpeme, umyjeme a najemno nastrúhame. Jablko ošúpeme a tiež najemno postrúhame. Zalejeme nálevom z vody, soli a korenia. Pridáme citrónovú šťavu a premiešame.



4.
olej olivový 2 polievkové lyžice • koňak 3 polievkové lyžice
Syr a orechy vmiešame do šalátu. Prilejeme olej a koňak, premiešame.

5.
syr Parmezán 60 gramov
Nakoniec vmiešame nastrúhaný parmezán. Šalát necháme deň odležať. Pred podávaním môžeme podľa chuti vmiešať trochu majonézy.

Dobrú chuť!