svetvomne.sk

Dvojfarebná torta

Fantastický recept na tortu z kakaového korpusu a krému z bielej čokolády a tvarohu.

 

Počet porcií: 12

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 

1. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 500 ml  čokoláda biela 250 g

V hrnci zahrejeme smotanu a rozpustíme v nej bielu čokoládu. Necháme vychladnúť.

2. 

vaječný bielok 6 ks

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

3. 

vaječný žĺtok 6 ks  cukor kryštálový 150 g

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.

4. 

múka polohrubá 150 g  kypriaci prášok do pečiva 7.5 g  olej repkový 50 ml

Postupne primiešame preosiatu múku s práškom do pečiva a trochou oleja. Ak je cesto príliž husté, primiešame časť pripraveného snehu.

5. 

kakao - prášok 2 PL

Primiešame kakaový prášok a pripravený sneh z bielkov.

6. 

Dno formy na pečenie vystelieme papierom a boky vymažeme maslom. Do formy rovnomerne vylejeme cesto na korpus a trochu zatrasieme, aby sa uvolnili bublinky.

7. 

Pečieme 40 min. pri teplote 170°C.

8. 

tvaroh mäkký 500 g

Do vychladnutej smotany s čokoládou primiešame metličkou tvaroh.

9. 

želatina plátková 15 g

V troche vody si rozpustíme na miernom ohreve plátky želatíny.

10. 

Následne ju svižne vmiešame do pripraveného krému.

11. 

Vychladnutý korpus prerežeme na dve približne rovnaké pláty.

12. 

lekvár podľa vlastného výberu 60 g

Spodný diel vložíme späť do formy a potrieme kyslým lekvárom.

13. 

Na lekvárovú vrstvu vylejeme rovnomerne polovinu krému.

14. 

lekvár podľa vlastného výberu 60 g

Na krém dobre usadíme druhú časť korpusu a tiež potrieme lekvárom.

15. 

Na vrch vlejeme zvyšok krému. Formu neotvárame a spolu necháme v chlade stuhnúť. Najlepšie cez noc.

16. 

Vrch ozdobíme nastrúhanou bielou čokoládou a servírujeme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť