RECEPTY

Dvojfarebná torta

Dvojfarebná torta

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Fantastický recept na tortu z kakaového korpusu a krému z bielej čokolády a tvarohu.

recept,fotorecept,čokoláda biela,kakao - prášok,tvaroh mäkký,Torty

Torty

Kuchtil

Počet porcií

12

Hmotnosť porcie

172 g

Energia porcie

491 kcal

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

vysoká

Kategórie

Torty  

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový

150

603

gramov

kcal

kakao - prášok

2

62

polievkové lyžice

kcal

kypriaci prášok do pečiva

7.5

6

gramu

kcal

lekvár podľa vlastného výberu

120

240

gramov

kcal

múka polohrubá

150

534

gramov

kcal

olej repkový

50

450

mililitrov

kcal

smotana na šľahanie (30-33% tuku)

500

1555

mililitrov

kcal

tvaroh mäkký

500

595

gramov

kcal

vaječný bielok

6

101

kusov

kcal

vaječný žĺtok

6

342

kusov

kcal

čokoláda biela

250

1348

gramov

kcal

želatina plátková

15

54

gramov

kcal

 

Recept

1. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 500 mililitrov  čokoláda biela 250 gramov

V hrnci zahrejeme smotanu a rozpustíme v nej bielu čokoládu. Necháme vychladnúť.

V hrnci zahrejeme smotanu a rozpustíme v nej...

2. 

vaječný bielok 6 kusov

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh....

3. 

vaječný žĺtok 6 kusov  cukor kryštálový 150 gramov

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny....

4. 

múka polohrubá 150 gramov  kypriaci prášok do pečiva 7.5 gramu  olej repkový 50 mililitrov

Postupne primiešame preosiatu múku s práškom do pečiva a trochou oleja. Ak je cesto príliž husté, primiešame časť pripraveného snehu.

Postupne primiešame preosiatu múku s práškom...

5. 

kakao - prášok 2 polievkové lyžice

Primiešame kakaový prášok a pripravený sneh z bielkov.

Primiešame kakaový prášok a pripravený sneh z...

6. 

Dno formy na pečenie vystelieme papierom a boky vymažeme maslom. Do formy rovnomerne vylejeme cesto na korpus a trochu zatrasieme, aby sa uvolnili bublinky.

Dno formy na pečenie vystelieme papierom a boky...

7. 

Pečieme 40 min. pri teplote 170°C.

Pečieme 40 min. pri teplote 170°C....

8. 

tvaroh mäkký 500 gramov

Do vychladnutej smotany s čokoládou primiešame metličkou tvaroh.

Do vychladnutej smotany s čokoládou primiešame...

9. 

želatina plátková 15 gramov

V troche vody si rozpustíme na miernom ohreve plátky želatíny.

V troche vody si rozpustíme na miernom ohreve...

10. 

Následne ju svižne vmiešame do pripraveného krému.

Následne ju svižne vmiešame do pripraveného...

11. 

Vychladnutý korpus prerežeme na dve približne rovnaké pláty.

Vychladnutý korpus prerežeme na dve približne...

12. 

lekvár podľa vlastného výberu 60 gramov

Spodný diel vložíme späť do formy a potrieme kyslým lekvárom.

Spodný diel vložíme späť do formy a potrieme...

13. 

Na lekvárovú vrstvu vylejeme rovnomerne polovinu krému.

Na lekvárovú vrstvu vylejeme rovnomerne polovinu...

14. 

lekvár podľa vlastného výberu 60 gramov

Na krém dobre usadíme druhú časť korpusu a tiež potrieme lekvárom.

Na krém dobre usadíme druhú časť korpusu a...

15. 

Na vrch vlejeme zvyšok krému. Formu neotvárame a spolu necháme v chlade stuhnúť. Najlepšie cez noc.

Na vrch vlejeme zvyšok krému. Formu neotvárame...

16. 

Vrch ozdobíme nastrúhanou bielou čokoládou a servírujeme.

Vrch ozdobíme nastrúhanou bielou čokoládou a...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť