Dvojfarebná torta

Fantastický recept na tortu z kakaového korpusu a krému z bielej čokolády a tvarohu.
recept,fotorecept,čokoláda biela,kakao - prášok,tvaroh mäkký,Torty
Torty
Kuchtil
Počet porcií
12
Hmotnosť porcie
172 g
Energia porcie
491 kcal
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
vysoká
Kategórie
Torty ›Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 150 603 | gramov kcal | |
kakao - prášok | 2 62 | polievkové lyžice kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | 7.5 6 | gramu kcal | |
lekvár podľa vlastného výberu | 120 240 | gramov kcal | |
múka polohrubá | 150 534 | gramov kcal | |
olej repkový | 50 450 | mililitrov kcal | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 500 1555 | mililitrov kcal | |
tvaroh mäkký | 500 595 | gramov kcal | |
vaječný bielok | 6 101 | kusov kcal | |
vaječný žĺtok | 6 342 | kusov kcal | |
čokoláda biela | 250 1348 | gramov kcal | |
želatina plátková | 15 54 | gramov kcal |
Recept
1.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 500 mililitrov • čokoláda biela 250 gramov
V hrnci zahrejeme smotanu a rozpustíme v nej bielu čokoládu. Necháme vychladnúť.



4.
múka polohrubá 150 gramov • kypriaci prášok do pečiva 7.5 gramu • olej repkový 50 mililitrov
Postupne primiešame preosiatu múku s práškom do pečiva a trochou oleja. Ak je cesto príliž husté, primiešame časť pripraveného snehu.


6.
Dno formy na pečenie vystelieme papierom a boky vymažeme maslom. Do formy rovnomerne vylejeme cesto na korpus a trochu zatrasieme, aby sa uvolnili bublinky.

7.
Pečieme 40 min. pri teplote 170°C.



10.
Následne ju svižne vmiešame do pripraveného krému.

11.
Vychladnutý korpus prerežeme na dve približne rovnaké pláty.

12.
lekvár podľa vlastného výberu 60 gramov
Spodný diel vložíme späť do formy a potrieme kyslým lekvárom.

13.
Na lekvárovú vrstvu vylejeme rovnomerne polovinu krému.

14.
lekvár podľa vlastného výberu 60 gramov
Na krém dobre usadíme druhú časť korpusu a tiež potrieme lekvárom.

15.
Na vrch vlejeme zvyšok krému. Formu neotvárame a spolu necháme v chlade stuhnúť. Najlepšie cez noc.

16.
Vrch ozdobíme nastrúhanou bielou čokoládou a servírujeme.

Dobrú chuť!