RECEPTY

Dvojfarebná torta

Dvojfarebná torta

Fantastický recept na tortu z kakaového korpusu a krému z bielej čokolády a tvarohu.

recept,fotorecept,čokoláda biela,kakao - prášok,tvaroh mäkký,Torty

Torty

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

vysoká

Kategórie

Torty  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový150gramov
kakao - prášok2polievkové lyžice
kypriaci prášok do pečiva7.5gramu
lekvár podľa vlastného výberu120gramov
múka polohrubá150gramov
olej repkový50mililitrov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)500mililitrov
tvaroh mäkký500gramov
vaječný bielok6kusov
vaječný žĺtok6kusov
čokoláda biela250gramov
želatina plátková15gramov

 

Recept

1. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 500 mililitrov  čokoláda biela 250 gramov

V hrnci zahrejeme smotanu a rozpustíme v nej bielu čokoládu. Necháme vychladnúť.

2. 

vaječný bielok 6 kusov

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

3. 

vaječný žĺtok 6 kusov  cukor kryštálový 150 gramov

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.

4. 

múka polohrubá 150 gramov  kypriaci prášok do pečiva 7.5 gramu  olej repkový 50 mililitrov

Postupne primiešame preosiatu múku s práškom do pečiva a trochou oleja. Ak je cesto príliž husté, primiešame časť pripraveného snehu.

5. 

kakao - prášok 2 polievkové lyžice

Primiešame kakaový prášok a pripravený sneh z bielkov.

6. 

Dno formy na pečenie vystelieme papierom a boky vymažeme maslom. Do formy rovnomerne vylejeme cesto na korpus a trochu zatrasieme, aby sa uvolnili bublinky.

7. 

Pečieme 40 min. pri teplote 170°C.

8. 

tvaroh mäkký 500 gramov

Do vychladnutej smotany s čokoládou primiešame metličkou tvaroh.

9. 

želatina plátková 15 gramov

V troche vody si rozpustíme na miernom ohreve plátky želatíny.

10. 

Následne ju svižne vmiešame do pripraveného krému.

11. 

Vychladnutý korpus prerežeme na dve približne rovnaké pláty.

12. 

lekvár podľa vlastného výberu 60 gramov

Spodný diel vložíme späť do formy a potrieme kyslým lekvárom.

13. 

Na lekvárovú vrstvu vylejeme rovnomerne polovinu krému.

14. 

lekvár podľa vlastného výberu 60 gramov

Na krém dobre usadíme druhú časť korpusu a tiež potrieme lekvárom.

15. 

Na vrch vlejeme zvyšok krému. Formu neotvárame a spolu necháme v chlade stuhnúť. Najlepšie cez noc.

16. 

Vrch ozdobíme nastrúhanou bielou čokoládou a servírujeme.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies