RECEPTY

Pudingová roláda s jahodami

Pudingová roláda s jahodami

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Jednoduchá svieža roládka.

recept,fotorecept,puding jahodový - prášok,jahody,sirup jahodový,Rolády

Rolády

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový80gramov
jahody-
kypriaci prášok do pečiva1čajová lyžička
maslo100gramov
mlieko polotučné 1,5%250mililitrov
múka polohrubá80gramov
puding jahodový - prášok40gramov
sirup jahodový50mililitrov
vajce slepačie6kusov
škrob kukuričný15gramov

 

Recept

1. Roládový korpus

vajce slepačie 6 kusov  cukor práškový 80 gramov

Vajcia vyšľaháme s cukrom.

Vajcia vyšľaháme s cukrom. ...

2. 

múka polohrubá 80 gramov  škrob kukuričný 15 gramov  kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička

Pridáme múku, maizenu a kypriaci prášok. Vymiešame cesto, ktoré rozlejeme na plech (42x38cm) vystlaný papierom na pečenie.

Pridáme múku, maizenu a kypriaci prášok....

3. 

Pečieme 12-15 minút na 180°C.

Pečieme 12-15 minút na 180°C. ...

4. 

Cesto po upečení zrolujeme a necháme vychladnúť. Vďaka zrolovaniu si udrží lepšie tvar po naplnení krémom.

Cesto po upečení zrolujeme a necháme...

5. Pudingový krém

mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov  puding jahodový - prášok 40 gramov  sirup jahodový 50 mililitrov

V mlieku rozmiešame pudingový prášok a jahodový sirup. Uvaríme hustejší puding. Vychladíme ho na izbovú teplotu vo vodnom kúpeli.

V mlieku rozmiešame pudingový prášok a...

6. 

maslo 100 gramov  jahody

Do vlažného (skôr mierne teplého) vmiešame maslo. Dáme do chladničky primerane stuhnúť (krém musí ísť ľahko natierať). Jahody umyjeme a pokrájame na plátky.

Do vlažného (skôr mierne teplého) vmiešame...

7. Roládu poskladáme

Roládový korpus rozvinieme a natrieme na neho pudingový krém. Poukladáme plátky jahôd v ľubovoľnom množstve.

Roládový korpus rozvinieme a natrieme na neho...

8. 

Roládu zavinieme a uložíme do chladu na 3-4 hodiny tuhnúť.

Roládu zavinieme a uložíme do chladu na 3-4...

9. 

Pred servírovaním pokrájame a jednotlivé porcie na tanieri posypeme preosiatym práškovým cukrom.

Pred servírovaním pokrájame a jednotlivé...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť