Pudingová roláda s jahodami
Jednoduchá svieža roládka.
recept,fotorecept,puding jahodový - prášok,jahody,sirup jahodový,Rolády
Rolády
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 80 | gramov | |
jahody | - | ||
kypriaci prášok do pečiva | 1 | čajová lyžička | |
maslo | 100 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 250 | mililitrov | |
múka polohrubá | 80 | gramov | |
puding jahodový - prášok | 40 | gramov | |
sirup jahodový | 50 | mililitrov | |
vajce slepačie | 6 | kusov | |
škrob kukuričný | 15 | gramov |
Recept
2.
múka polohrubá 80 gramov • škrob kukuričný 15 gramov • kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička
Pridáme múku, maizenu a kypriaci prášok. Vymiešame cesto, ktoré rozlejeme na plech (42x38cm) vystlaný papierom na pečenie.
3.
Pečieme 12-15 minút na 180°C.
4.
Cesto po upečení zrolujeme a necháme vychladnúť. Vďaka zrolovaniu si udrží lepšie tvar po naplnení krémom.
5. Pudingový krém
mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov • puding jahodový - prášok 40 gramov • sirup jahodový 50 mililitrov
V mlieku rozmiešame pudingový prášok a jahodový sirup. Uvaríme hustejší puding. Vychladíme ho na izbovú teplotu vo vodnom kúpeli.
6.
Do vlažného (skôr mierne teplého) vmiešame maslo. Dáme do chladničky primerane stuhnúť (krém musí ísť ľahko natierať). Jahody umyjeme a pokrájame na plátky.
7. Roládu poskladáme
Roládový korpus rozvinieme a natrieme na neho pudingový krém. Poukladáme plátky jahôd v ľubovoľnom množstve.
8.
Roládu zavinieme a uložíme do chladu na 3-4 hodiny tuhnúť.
9.
Pred servírovaním pokrájame a jednotlivé porcie na tanieri posypeme preosiatym práškovým cukrom.
Dobrú chuť!