svetvomne.sk

Perníková roláda so šľahačkou

     

Vianočná vôňa i chuť tejto jednoduchej rolády vás zaručene zaujme.

Kuchtil

Počet porcií

16

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

vysoká

 

 

 
 
Cukor práškový1polievková lyžica
Cukor práškový
Cukor trstinový4polievkové lyžice
Korenie perníkové1čajová lyžička
Kypriaci prášok do pečiva1čajová lyžička
Múka polohrubá4polievkové lyžice
Smotana na šľahanie (30-33% tuku)400mililitrov
Soľ1štipka
Stužovač šľahačky2balíčky
Vaječný bielok4kusy
Vaječný žĺtok4kusy
Škorica mletá1čajová lyžička

1. 

cukor trstinový 4 PL  vaječný žĺtok 4 ks

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.

2. 

vaječný bielok 4 ks  soľ 1 štipka

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

3. 

múka polohrubá 4 PL  kypriaci prášok do pečiva 1 ČL  škorica mletá 1 ČL  korenie perníkové 1 ČL

Do misky nasypeme múku, pridáme kypriaci prášok, škoricu a perníkové korenie. Premiešame.

4. 

Do vyšľahaných bielkov primiešame vyšľahané vaječné žĺtky.

5. 

Vmiešame pripravenú múku.

6. 

Cesto vylejeme na plech(42x32 cm) vyložený papierom na pečenie.

7. 

Pečieme 10 min. pri teplote 180°C.

8. 

Cesto po upečení zrolujeme a necháme vychladnúť. Vďaka zrolovaniu si udrží lepšie tvar po naplnení krémom.

9. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 400 ml  stužovač šľahačky 2 bal  cukor práškový 1 PL

Zo smotán vyšľaháme tuhú šľahačku, zašľaháme stužovače a cukor.

10. 

Roládu rozvinieme a odstránime papier na pečenie. Natrieme ju rovnomerne šľahačkou.

11. 

Zavinieme a necháme dve hodiny tuhnúť v chlade.

12. 

cukor práškový

Pred podávaním posypeme preosiatym práškovým cukrom a pokrájame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť