Perníková roláda so šľahačkou
![Perníková roláda so šľahačkou](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001774/img_sk_4x3/pernikova-rolada-so-slahackou_00180.jpg)
Vianočná vôňa i chuť tejto jednoduchej rolády vás zaručene zaujme.
recept,fotorecept,škorica mletá,korenie perníkové,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Rolády,Vianočné recepty
Rolády
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 1 | polievková lyžica | |
cukor práškový | - | ||
cukor trstinový | 4 | polievkové lyžice | |
korenie perníkové | 1 | čajová lyžička | |
kypriaci prášok do pečiva | 1 | čajová lyžička | |
múka polohrubá | 4 | polievkové lyžice | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 400 | mililitrov | |
soľ | 1 | štipka | |
stužovač šľahačky | 2 | balíčky | |
vaječný bielok | 4 | kusy | |
vaječný žĺtok | 4 | kusy | |
škorica mletá | 1 | čajová lyžička |
Recept
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001774/small/IMG_6672.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001774/small/IMG_6679.jpg)
3.
múka polohrubá 4 polievkové lyžice • kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička • škorica mletá 1 čajová lyžička • korenie perníkové 1 čajová lyžička
Do misky nasypeme múku, pridáme kypriaci prášok, škoricu a perníkové korenie. Premiešame.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001774/small/IMG_6674.jpg)
4.
Do vyšľahaných bielkov primiešame vyšľahané vaječné žĺtky.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001774/small/IMG_6680.jpg)
5.
Vmiešame pripravenú múku.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001774/small/IMG_6682.jpg)
6.
Cesto vylejeme na plech(42x32 cm) vyložený papierom na pečenie.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001774/small/IMG_6686.jpg)
7.
Pečieme 10 min. pri teplote 180°C.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001774/small/IMG_6688.jpg)
8.
Cesto po upečení zrolujeme a necháme vychladnúť. Vďaka zrolovaniu si udrží lepšie tvar po naplnení krémom.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001774/small/IMG_6689.jpg)
9.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 400 mililitrov • stužovač šľahačky 2 balíčky • cukor práškový 1 polievková lyžica
Zo smotán vyšľaháme tuhú šľahačku, zašľaháme stužovače a cukor.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001774/small/IMG_6693.jpg)
10.
Roládu rozvinieme a odstránime papier na pečenie. Natrieme ju rovnomerne šľahačkou.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001774/small/IMG_6694.jpg)
11.
Zavinieme a necháme dve hodiny tuhnúť v chlade.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001774/small/IMG_6699.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001774/small/IMG_6706.jpg)
Dobrú chuť!