svetvomne.sk

Perníková roláda so šľahačkou

    

Vianočná vôňa i chuť tejto jednoduchej rolády vás zaručene zaujme.

Kuchtil

Počet porcií

16

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

vysoká

 

 

 
 
cukor práškový1polievková lyžica
cukor práškový-
cukor trstinový4polievkové lyžice
korenie perníkové1čajová lyžička
kypriaci prášok do pečiva1čajová lyžička
múka polohrubá4polievkové lyžice
smotana na šľahanie (30-33% tuku)400mililitrov
soľ1štipka
stužovač šľahačky2balíčky
vaječný bielok4kusy
vaječný žĺtok4kusy
škorica mletá1čajová lyžička

1. 

cukor trstinový 4 polievkové lyžice  vaječný žĺtok 4 kusy

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.

2. 

vaječný bielok 4 kusy  soľ 1 štipka

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

3. 

múka polohrubá 4 polievkové lyžice  kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička  škorica mletá 1 čajová lyžička  korenie perníkové 1 čajová lyžička

Do misky nasypeme múku, pridáme kypriaci prášok, škoricu a perníkové korenie. Premiešame.

4. 

Do vyšľahaných bielkov primiešame vyšľahané vaječné žĺtky.

5. 

Vmiešame pripravenú múku.

6. 

Cesto vylejeme na plech(42x32 cm) vyložený papierom na pečenie.

7. 

Pečieme 10 min. pri teplote 180°C.

8. 

Cesto po upečení zrolujeme a necháme vychladnúť. Vďaka zrolovaniu si udrží lepšie tvar po naplnení krémom.

9. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 400 mililitrov  stužovač šľahačky 2 balíčky  cukor práškový 1 polievková lyžica

Zo smotán vyšľaháme tuhú šľahačku, zašľaháme stužovače a cukor.

10. 

Roládu rozvinieme a odstránime papier na pečenie. Natrieme ju rovnomerne šľahačkou.

11. 

Zavinieme a necháme dve hodiny tuhnúť v chlade.

12. 

cukor práškový

Pred podávaním posypeme preosiatym práškovým cukrom a pokrájame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť