svetvomne.sk

Štafetky

     

Jemný kávový krém zarolovaný v orieškovo - bielkovom cestíčku a toto všetko ešte obalené v čokoláde. Jednoducho treba vyskúšať.

Kuchtil

Počet porcií

24

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

vysoká

 

 

 
 
Brandy40mililitrov
Cukor kryštálový200gramov
Cukor práškový150gramov
Káva čierna100mililitrov
Maslo440gramov
Mlieko polotučné 1,5%100mililitrov
Múka hladká140gramov
Orechy vlašské mleté100gramov
Vaječný bielok8kusov
Čokoláda na varenie 55%200gramov

1. 

vaječný bielok 8 ks  cukor kryštálový 200 g

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zašľaháme do nich cukor.

2. 

múka hladká 100 g  orechy vlašské mleté 100 g

Postupne primiešame preosiatu múku a mleté orechy.

3. 

Cesto vylejeme na plech (30x40cm) vyložený papierom na pečenie.

4. 

Pečieme 10 min. pri teplote 180°C.

5. 

Upečením získame jemné mäkké cesto, ktoré oddelíme ešte za tepla od papiera na pečenie a prekrojíme po dĺžke na 3 pásy.

6. 

maslo 40 g  múka hladká 40 g

Z masla a múky si spravíme zásmažku ...

7. 

mlieko polotučné 1,5% 100 ml  káva čierna 100 ml

... a primiešame mlieko s kávou. Po zhustnutí odstavíme a necháme vychladnúť za občasného premiešania.

8. 

maslo 250 g  cukor práškový 150 g

Maslo vymiešame s cukrom.

9. 

brandy 40 ml

K žĺtkom s cukrom pridáme kávový vychladnutý krém, trochu brandy a poriadne premiešame.

10. 

Do dvoch tretín pásu cesta natrieme krém a zrolujeme.

11. 

Rolky necháme v chlade oddýchnuť ...

12. 

... a potom ich rozkrájame na kratšie.

13. 

čokoláda na varenie 55% 200 g  maslo 150 g

Čokoládu si roztopíme nad parou a pridávame maslo, kým nemá vhodnú konzistenciu a namáčanie. Oba konce štafetiek namočíme krátko do roztopenej čokoládovej polevy ...

14. 

... a necháme na mriežke vychladnúť.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť