Orechové mesiačiky
Krehké, trvanlivé vianočné pečivo.
recept,fotorecept,čokoláda na varenie 55%,orechy vlašské mleté,Suché pečivo,Vianočné recepty
Suché pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 80 | gramov | |
cukrárenské zdobenie- hviezdičky | - | ||
jedlá sóda (sóda bikarbóna) | ½ | čajovej lyžičky | |
maslo | 125 | gramov | |
múka hladká | 150 | gramov | |
orechy vlašské mleté | 125 | gramov | |
tuk stužený - margarín | 15 | gramov | |
čokoláda na varenie 55% | 150 | gramov |
Recept
1.
orechy vlašské mleté 125 gramov • múka hladká 150 gramov • cukor práškový 80 gramov • maslo 125 gramov • jedlá sóda (sóda bikarbóna) ½ čajovej lyžičky
Do misky navážime orechy, múku a cukor. Pridáme pokrájané maslo a sódu bikarbónu.
2.
Vypracujeme kompaktné cesto a odložíme do chladu na 30 minút.
3.
Formičku na rožteky obalíme potravinárskou fóliou.
4.
Z cesta vytvoríme valček s priemerom 2,5 cm a pokrájame na asi 1,5 cm kúsky. Každý kúsok vtlačíme do formičky...
5.
...a vyklopíme, v dostatočných rozostupoch od seba, na plech vyložený papierom na pečenie.
6.
Pečieme 10 min. pri teplote 180°C.
7.
čokoláda na varenie 55% 150 gramov • tuk stužený - margarín 15 gramov
Čokoládu nalámeme do hlbšieho hrnčeka, pridáme trochu 100% rastlinného stuženého tuku na polevy a v teplej vode rozpustíme. Do polevy namáčame jeden rožtek mesiačika, čím vytvoríme čiapočku a kladieme na mriežku.
8.
cukrárenské zdobenie- hviezdičky
Čokoládové čiapočky posypeme drobnými cukrárenskými hviezdičkami, alebo iným zdobením.
9.
Mesiačikom môžeme dokresliť, štetcom namočeným v čokoláde, oči a ústa.
Dobrú chuť!