svetvomne.sk

Orechové mesiačiky

    

Krehké, trvanlivé vianočné pečivo.

Kuchtil

Počet porcií

35

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

 

 
 

1. 

orechy vlašské mleté 125 gramov  múka hladká 150 gramov  cukor práškový 80 gramov  maslo 125 gramov  jedlá sóda (sóda bikarbóna) ½ čajovej lyžičky

Do misky navážime orechy, múku a cukor. Pridáme pokrájané maslo a sódu bikarbónu.

2. 

Vypracujeme kompaktné cesto a odložíme do chladu na 30 minút.

3. 

Formičku na rožteky obalíme potravinárskou fóliou.

4. 

Z cesta vytvoríme valček s priemerom 2,5 cm a pokrájame na asi 1,5 cm kúsky. Každý kúsok vtlačíme do formičky...

5. 

...a vyklopíme, v dostatočných rozostupoch od seba, na plech vyložený papierom na pečenie.

6. 

Pečieme 10 min. pri teplote 180°C.

7. 

čokoláda na varenie 55% 150 gramov  tuk stužený - margarín 15 gramov

Čokoládu nalámeme do hlbšieho hrnčeka, pridáme trochu 100% rastlinného stuženého tuku na polevy a v teplej vode rozpustíme. Do polevy namáčame jeden rožtek mesiačika, čím vytvoríme čiapočku a kladieme na mriežku.

8. 

cukrárenské zdobenie- hviezdičky

Čokoládové čiapočky posypeme drobnými cukrárenskými hviezdičkami, alebo iným zdobením.

9. 

Mesiačikom môžeme dokresliť, štetcom namočeným v čokoláde, oči a ústa.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť