RECEPTY

Orechové mesiačiky

Orechové mesiačiky

Krehké, trvanlivé vianočné pečivo.

recept,fotorecept,čokoláda na varenie 55%,orechy vlašské mleté,Suché pečivo,Vianočné recepty

Suché pečivo

Kuchtil

Počet porcií

35

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový80gramov
cukrárenské zdobenie- hviezdičky-
jedlá sóda (sóda bikarbóna)½čajovej lyžičky
maslo125gramov
múka hladká150gramov
orechy vlašské mleté125gramov
tuk stužený - margarín15gramov
čokoláda na varenie 55%150gramov

 

Recept

1. 

orechy vlašské mleté 125 gramov  múka hladká 150 gramov  cukor práškový 80 gramov  maslo 125 gramov  jedlá sóda (sóda bikarbóna) ½ čajovej lyžičky

Do misky navážime orechy, múku a cukor. Pridáme pokrájané maslo a sódu bikarbónu.

2. 

Vypracujeme kompaktné cesto a odložíme do chladu na 30 minút.

3. 

Formičku na rožteky obalíme potravinárskou fóliou.

4. 

Z cesta vytvoríme valček s priemerom 2,5 cm a pokrájame na asi 1,5 cm kúsky. Každý kúsok vtlačíme do formičky...

5. 

...a vyklopíme, v dostatočných rozostupoch od seba, na plech vyložený papierom na pečenie.

6. 

Pečieme 10 min. pri teplote 180°C.

7. 

čokoláda na varenie 55% 150 gramov  tuk stužený - margarín 15 gramov

Čokoládu nalámeme do hlbšieho hrnčeka, pridáme trochu 100% rastlinného stuženého tuku na polevy a v teplej vode rozpustíme. Do polevy namáčame jeden rožtek mesiačika, čím vytvoríme čiapočku a kladieme na mriežku.

8. 

cukrárenské zdobenie- hviezdičky

Čokoládové čiapočky posypeme drobnými cukrárenskými hviezdičkami, alebo iným zdobením.

9. 

Mesiačikom môžeme dokresliť, štetcom namočeným v čokoláde, oči a ústa.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies