Kávové zvončeky

Sladké vianočné koláčiky s jemnou chuťou kávy.
recept,fotorecept,káva čierna instantná,káva čierna instantná,čokoláda biela,čokoláda na varenie 55%,Suché pečivo,Vianočné recepty
Suché pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 70 272 | gramov kcal | |
káva čierna instantná | 5 ?? | čajových lyžičiek kcal | |
mandle | 50 ?? | gramov kcal | |
maslo | 150 1101 | gramov kcal | |
múka hladká | 300 1041 | gramov kcal | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 50 156 | mililitrov kcal | |
vajce slepačie | 1 88 | kus kcal | |
čokoláda biela | 200 ?? | gramov kcal | |
čokoláda na varenie 55% | 50 ?? | gramov kcal |
Recept

2.
múka hladká 300 gramov • maslo 150 gramov • cukor práškový 70 gramov • vajce slepačie 1 kus
K múke pridáme nakrájané maslo, cukor a vajce.

3.
Pridáme 3 PL vychladenej kávy a vypracujeme cesto.

4.
Vytvarujeme do bochníka a vložíme do chladničky na hodinu stuhnúť.

5.
Ľahko stuhnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 6-7 mm. Vykrajujeme zvončeky, ktoré prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie.

6.
Pečieme 10 min. pri teplote 180°C.

7.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 50 mililitrov • káva čierna instantná 2 čajové lyžičky • čokoláda biela 200 gramov
V hrnci zohrejeme smotanu, rozpustime v nej kávu. Do teplej kávovej smotany nalámeme čokoládu a miešame kým sa čokoláda rozpustí.

8.
Vždy dva a dva zvončeky zlepujeme krémom.

9.
čokoláda na varenie 55% 50 gramov • mandle 50 gramov
Nad parou rozpustíme čokoládu a blanšírované mandle v nej obalíme.

10.
Zvončeky ozdobíme zvyškom krému a čokoládovými mandľami.

Dobrú chuť!