RECEPTY

Linecké kávové tortičky

Linecké kávové tortičky

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Vianočné koláčiky z lineckého cesta plnené mocca krémom.

recept,fotorecept,káva čierna instantná,Suché pečivo,Vianočné recepty

Suché pečivo

Kuchtil

Počet porcií

35

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový

80

322

gramov

kcal

cukor práškový

60

233

gramov

kcal

cukrárenské zdobenie - čokoládové

0

??

kcal

káva čierna instantná

1.5

??

čajovej lyžičky

kcal

maslo

250

1835

gramov

kcal

mlieko plnotučné 3,5%

200

128

mililitrov

kcal

múka hladká

250

868

gramov

kcal

vajce slepačie

1

88

kus

kcal

čokoláda biela

0

??

kcal

škrob kukuričný

30

109

gramov

kcal

 

Recept

1. 

múka hladká 250 gramov  cukor práškový 60 gramov  maslo 125 gramov  vajce slepačie 1 kus

Do misy nasypeme múku, pridáme cukor, nasekané maslo a vajce.

Do misy nasypeme múku, pridáme cukor, nasekané...

2. 

Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a dáme na hodinu do chladničky.

Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do...

3. 

mlieko plnotučné 3,5% 200 mililitrov  cukor kryštálový 80 gramov  škrob kukuričný 30 gramov  káva čierna instantná 1.5 čajovej lyžičky

V mlieku rozmiešame cukor, škrob a kávu. Za stáleho miešania privedieme do varu...

V mlieku rozmiešame cukor, škrob a kávu. Za...

4. 

...a uvaríme do zhustnutia. Takmer vychladíme.

...a uvaríme do zhustnutia. Takmer vychladíme....

5. 

maslo 125 gramov

Do hlbšej nádoby vložíme maslo, pridáme vlažný puding a vyšľaháme krém. Ak je krém veľmi riedky môžeme ho vložiť do chladničky, kým upečieme kolieska.

Do hlbšej nádoby vložíme maslo, pridáme...

6. 

Cesto rozvaľkáme asi na 0,5 centimetra a vykrajujeme kolieska s priemerom 4 cm.

Cesto rozvaľkáme asi na 0,5 centimetra a...

7. 

Pomocou noža poprekladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme asi 8 minút pri teplote 180°C.

Pomocou noža poprekladáme na plech vyložený...

8. 

Vychladené kolieska potrieme hrubšou vrstvou krému a po dve spolu zlepíme.

Vychladené kolieska potrieme hrubšou vrstvou...

9. 

čokoláda biela  cukrárenské zdobenie - čokoládové

Tortičky ozdobíme a uložíme do chladu stuhnúť a odležať. Po dvoch-troch dňoch sú pripravené na konzumáciu. Skladujeme v chlade.

Tortičky ozdobíme a uložíme do chladu...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť