Linecké kávové tortičky

Vianočné koláčiky z lineckého cesta plnené mocca krémom.
recept,fotorecept,káva čierna instantná,Suché pečivo,Vianočné recepty
Suché pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 80 322 | gramov kcal | |
cukor práškový | 60 233 | gramov kcal | |
cukrárenské zdobenie - čokoládové | 0 ?? | kcal | |
káva čierna instantná | 1.5 ?? | čajovej lyžičky kcal | |
maslo | 250 1835 | gramov kcal | |
mlieko plnotučné 3,5% | 200 128 | mililitrov kcal | |
múka hladká | 250 868 | gramov kcal | |
vajce slepačie | 1 88 | kus kcal | |
čokoláda biela | 0 ?? | kcal | |
škrob kukuričný | 30 109 | gramov kcal |
Recept
1.
múka hladká 250 gramov • cukor práškový 60 gramov • maslo 125 gramov • vajce slepačie 1 kus
Do misy nasypeme múku, pridáme cukor, nasekané maslo a vajce.

2.
Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a dáme na hodinu do chladničky.

3.
mlieko plnotučné 3,5% 200 mililitrov • cukor kryštálový 80 gramov • škrob kukuričný 30 gramov • káva čierna instantná 1.5 čajovej lyžičky
V mlieku rozmiešame cukor, škrob a kávu. Za stáleho miešania privedieme do varu...

4.
...a uvaríme do zhustnutia. Takmer vychladíme.

5.
maslo 125 gramov
Do hlbšej nádoby vložíme maslo, pridáme vlažný puding a vyšľaháme krém. Ak je krém veľmi riedky môžeme ho vložiť do chladničky, kým upečieme kolieska.

6.
Cesto rozvaľkáme asi na 0,5 centimetra a vykrajujeme kolieska s priemerom 4 cm.

7.
Pomocou noža poprekladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme asi 8 minút pri teplote 180°C.

8.
Vychladené kolieska potrieme hrubšou vrstvou krému a po dve spolu zlepíme.

9.
čokoláda biela • cukrárenské zdobenie - čokoládové
Tortičky ozdobíme a uložíme do chladu stuhnúť a odležať. Po dvoch-troch dňoch sú pripravené na konzumáciu. Skladujeme v chlade.

Dobrú chuť!